Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ






Η μικρή συνεισφορά μου στο θέμα των νέων ταυτοτήτων.

Προσωπικά, δεν είμαι πολύ της σχολής «Ακατονόμαστος / θηρίον των Βρυξελλών 666». Μ’ άλλα λόγια, δεν φοβάμαι «χαράγματα» καί τα ρέστα. Ή, μάλλον, φοβάμαι τα σχέδια των Κρονίων γιά παγκόσμια δικτατορία υπηκόων-ζώων, αλλά δεν τα φοβάμαι τόσο, όσο άλλα πράγματα. Πιό κοντινά μας.

Διότι, όπως καλώς γνωρίζετε, η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει πάτο.

Έτσι, πολύ περισσότερο από κάποια πιθανά μελλοντικά σχέδια σκοτεινών ατόμων, φοβάμαι πχ διάφορες «μόδες» του φατσομπούκ, όπως αυτή που έλεγε στα πιτσιρίκια να εξαφανιστούν γιά τρείς μέρες (χωρίς να ξέρει κανείς που βρίσκονται). Ή, την παρόμοια με τα «ξυραφιάσματα».

(Δεν το ξέρατε; μέχρι πέρισυ είχε επικρατήσει «μόδα» -σε κάποια σχολεία μεγάλων πόλεων- τα μικρά να ξυραφιάζονται, γιά ν’ αποδείξουν εις εαυτούς καί αλλήλλους πως είναι …γενναία.)

Οπότε, ποιός με βεβαιώνει εμένα ότι κάποια μέρα δεν θα βρεθεί κάποιος ηλίθιος, που θα προτείνει όλοι οι πιτσιρικάδες να περνάνε με κόκκινο, γιά να μη χαρακτηριστούν «τσίκεν»; Τί να σας πω! Άλλη δουλειά δεν είχα σ’ αυτή τη ζωή, παρά να τρέχω στα αυτόφωρα γιά το χατήρι του κάθε μαλακισμένου. (Που προσπαθεί ν’ «αποδείξει», κτλ.)

Ευτυχώς, δηλαδή, που απαγορεύονται η οπλοφορία καί η οπλοχρησία. Ακόμη.

Ξαναγυρίζουμε στις νέες ταυτότητες. Λέει η ειδησεογραφία ότι θ’ αλλάξουμε ταυτότητες όλοι υποχρεωτικώς, καί θα πληρώσουμε ένα παράβολο – επίσης υποχρεωτικώς. Διότι, λέει, δεν ξέρουμε πιά ποιός είναι ποιός, καί θα ενσωματώσουν ιριδοδιάγραμμα, λέει, καί λοιπά βιομετρικά στοιχεία, λέει. (Ελπίζω να μην ενσωματώσουν καί μετρήσεις μήκους σημαντικών -χμ- προεξοχών.) Διότι, ξαναλέει, τώρα με τους λαθρομετανάστες «παράτυπους μετανάστες» γίναμε πολλοί, καί θα μπερδευτούμε.

Άαααα, καί γιά την ασφάλειά μας γίνονται όλ’ αυτά, ξανα-ματα-λέει. Διότι οι ταυτότητες αυτές δεν μπορούν ν’ αντιγραφούν.

(Βλακείες, βεβαίως, διότι δεν χρειάζεται κάποιος να προσπαθήσει ν’ αντιγράψει την ταυτότητα. Αρκεί να «χακάρει» το μηχάνημα που δίνει το οκ. Καί μάλιστα, από μακριά.)

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι τόσο να φοβόμαστε τις νέες ταυτότητες (ως προπομπούς του «χαράγματος»), ούτε το κρατικό πλιάτσικο του δεκάρικου των «παραβόλων». Αλλά το ότι δεν χρησιμοποιούμε την αναμενόμενη έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων, γιά να πιέσουμε τους κυβερνώντες. Πού είναι η κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη μας, ως λαού; Ούτε κάν κάποιος προβεβλημένος δεν έθιξε το θέμα.

Τί πίεση ν’ ασκήσουμε στο γκουβέρνο; Προς ποιόν σκοπό;

Έ, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε, αλλά προτείνω την αναγραφή του θρησκεύματος!!!

Όχι, δεν ήμουν από εκείνους, που χρόνια πριν έτρεχαν με τις δηλώσεις Χριστόδουλου ανά χείρας. (Να με συμπαθάτε μερικοί-μερικοί, αλλά τον «μακαριστό» «δεν τον πήγαινα». Κι απεδείχθη πως είχα δίκιο: δυόμιση εκατομμύρια υπογραφές, τις ξεπούλησε σε μιά νύχτα.) Ούτε τότε υπέγραψα, ούτε τώρα συμπλέω με το σκεπτικό Χριστόδουλου – καί δή, με καθυστέρηση τόσων χρόνων.

Γιατί, όμως, προτείνω κάτι τέτοιο …ξανά;

Διότι ο λόγος είναι πολύ, μα πολύ βαθύτερος των κρυπτο-πολιτικών φιλοδοξιών ενός αρχομανούς ρασοφόρου.

Ακούστε με.

Όταν λέμε «Χριστιανός Ορθόδοξος», τί ακριβώς εννοούμε; Ιδού το θεμελιώδες ερώτημα! Αν το απαντήσουμε αυτό, μετά αυτομάτως θα γράφουμε καί θα δηλώνουμε παντού ότι είμαστε «ΧΟ». (Ή δεν θα γράφουμε καί δεν θα δηλώνουμε, ανάλογα ποιά πλευρά θα επιλέξουμε.) Μόνο που δεν το απάντησε κανείς ακόμη – καί προφανώς γιά τους δικούς του (πονηρούς) λόγους ο καθένας.

Λοιπόν. Όσον αφορά τα καθήκοντα ενός καλού ορθοδόξου χριστιανού, η αφεντιά μου τυγχάνω αμελέστατος. Τις Κυριακές το πρωΐ ροχαλίζω, καί σ’ εξομολόγηση κτλ έχω κάτι δεκαετίες να πατήσω. Αν πείς κι από νηστείες… Άσε! Πώς αλλοιώς θα μάζευα τριψήφιο αριθμό κιλών; 

Αντιθέτως, δεν χάνω (πλην «ανωτέρας βίας») Ακάθιστο, Χριστούγεννα καί Μεγαλοβδόμαδο. Το δε Μεγάλο Σάββατο το βράδυ κάθομαι μέχρι το τέλος, …τέσσερεις ώρες μετά το «Χριστός Ανέστη». Παίρνω τα …κλειδιά του …μαγαζιού, μαζί με τον παπά καί τους ψάλτες!!!

(Καθήστε, ρέ, μιά φορά καί μόνον, μέχρι ν’ ακούσετε τον λόγο του Χρυσοστόμου! Πού σπεύδετε στο σπίτι να ντερλικώσετε! Δεν θα βγάλουν ποδάρια οι κατσαρόλες με τις μαγειρίτσες, να σηκωθούν να φύγουν!)

Καί γάμο ετέλεσα (καί) θρησκευτικό. (Ο πολιτικός ήταν γιά να τη σπάσω σε κάτι δήθεν «προοδευτικούς», που όταν τους στρίμωξαν τα πεθερικά καί τα σόγια, ξέχασαν την ύπαρξη Δημαρχείου! ΛΟΛ!!!) Γάμος μετά …κοψιδοκατανύξεως καί αφθόνου οίνου σε πλατεία χωριάτικη! (Καί τσάμικα κτλ, εννοείται.) Όπως καί τα βαφτίσια των παιδιών μου.

Άρα, με τέτοια …προσόντα, τί ΧΟ είμαι; Κι εκείνο το 80% -καί πλέον- του πληθυσμού που μου μοιάζει, τί σόϊ ΧΟ είναι;

Έ, λοιπόν…

Αν μείνουμε στον εξωτερικό τύπο, χάνουμε την ουσία. Η οποία είναι: πως η Ορθοδοξία αποτελεί ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ συνέχεια της θρησκείας που έχουμε οι Έλληνες εδώ καί δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

  • Είτε αρέσει αυτό στην επίσημη Εκκλησία, είτε όχι.
  • Είτε αρέσει αυτό στους «αρχαιόθρησκους», είτε όχι.
  • Είτε αρέσει αυτό σε ακαδημαϊκούς ιστορικούς, είτε όχι.
Τά ‘παμε… Είναι δυνατόν ν’ άνοιξε η Γή καί να κατάπιε τα αρχαία ιερατεία μας; Ή μήπως δεν ήξεραν, δεν είχαν δεί το τί ερχόταν;

Χαρά στη λογική μερικών-μερικών! Αγνοούν το διαμάντι καί προσέχουν το …κουτί, μέσα στο οποίο το βάζουμε!

Λοιπόν, αυτό ακριβώς δηλώνουμε με τα δύο γραμματάκια «ΧΟ»: την Ελληνική μας ταυτότητα καί τη συνέχεια του προαιώνιου έθνους μας.

Μόνο που πρέπει να τη ραφινάρουμε λιγάκι τη δήλωση θρησκεύματος, διότι δεν μπορούμε ν’ αποκλείσουμε όσους συν-Έλληνες επιμένουν αρχαιοπρεπώς. Πρέπει να γράφουμε «Έλλην Ορθόδοξος», ή «Έλλην Αρχαιόθρησκος». «ΕΟ», ή «ΕΑ».

Τί θα πετύχουμε με κάτι τέτοιο; Εντάξει, καί δηλώσαμε γραπτώς σε μόνιμο κρατικό έγγραφο τί θρήσκευμα γουστάρουμε. Ποιός θα δώσει σημασία, καί γιατί;

Θεωρητικά, κανείς. Στην πράξη, πολλοί. Αυτή η δήλωση αποτελεί ένα πανίσχυρο φίλτρο, ν’ απορρίπτουμε όσους δεν είναι μαζί μας – κι η εποχή δεν γνωρίζει συναισθηματισμούς: όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Τελεία καί παύλα. Ή με την Ελλάδα, λοιπόν, ή με τον Κρόνο. Σούξου-μούξου καί «ουδετερότητες» –«να τά ‘χουμε καλά με όλους»– δεν σηκώνει πλέον το κλίμα.

Σκεφθείτε πως οι πρώτοι που θα σπαστούν είναι οι πλαστογράφοι ταυτοτήτων, που στήσανε βιομηχανία στην καμπούρα των λάθρο. Ταυτότητα μωαμεθανού (έστω καί πλαστή), καί να γράφει «Χ/ΕΟ»; Ούτε γι’ αστείο! Επομένως, με δήλωση θρησκεύματος στις Ελληνικές ταυτότητες, είναι θέμα χρόνου να τελειώσει αυτή η φάμπρικα του υποκόσμου.

Οι δεύτεροι που θα ενοχληθούν, είναι όσοι δεν γουστάρουν -γιά τους χ, ψ λόγους- την Ελλάδα. Δεν γουστάρεις την Ελλάδα καί τους Έλληνες, άνθρωπέ μου; Τα σύνορα είναι ανοιχτά. Άντε στο καλό, λοιπόν, καί παράτα μας! Τί κάθεσαι εδώ (ενώ δεν μας γουστάρεις) καί μας βρίζεις; Στο κάτω της γραφής, η ανακολουθία σου καταντάει ψυχιατρικό πρόβλημα διχασμένης προσωπικότητας. (Εκτός αν επιδιώκεις να σε μαζέψουν στο τρελλάδικο! 

Έτσι, θα ξεκαθαρίσουν οι Έλληνες από τους προδότες. Διότι, το θέμα δεν είναι μονάχα η βιολογική μας συνέχεια. (Πετάω στα μούτρα των ηλιθίων καί των σκατιάδων, που μας αποκαλούν «μπάσταρδους», τα γενετικά πορίσματα γιά το σημερινό Ελληνικό dna: ίδιο με των αρχαίων ημών σε ποσοστό 98.5%. Από εκεί καί μετά, η κουβέντα περιττεύει.) Είναι κυρίως η ψυχική μας συνέχεια.

Δεν μπαίνω στο τεράστιο θέμα, του ποιός ενσαρκώνεται σε βιολογικώς Ελληνικό σώμα, γιά να κάνει ζημιά. (Ναί, εννοώ ψυχές Ατλάντων, κτλ.) Αλλά επισημαίνω τα επίκτητα ψυχικά χαρακτηριστικά: όποιος έχει λόγους να βλέπει το έθνος μας ως σύνολο κλεπτομανών βρωμιάρηδων, άρα έχει σημεία αναφοράς στους …αριστοκράτες Γερμανούς φερ’ ειπείν, παρακαλείται να μας αδειάσει τη γωνιά.

Με το καλό. Τώρα, εγκαίρως. Πριν αλλάξουμε γνώμη περί …σαβουάρ βίβρ στους προδότες.

Παρομοίως καί κάτι «μάρτυρες του Ιεχωβά», κτλ. Κατ’ αρχήν, ως Έλλην λέω: πίστευε ό,τι γουστάρεις. Άμα ο Θεός εσένα σου μοιάζει γιά τον Μεγάλο Μπετατζή του Σύμπαντος, ή τον Μικυμάους, ή τον Έλβις, ή τον Γιαχβέχα, κανένα πρόβλημα μ’ εμένα. Τα χαλάμε, όμως, άσχημα, όταν αυτή η πατρίδα σε καλεί να την υπερασπίσεις ενόπλως, κι εσύ κάνεις την πάπια, λόγωι …συνείδησης! (Δηλαδή να πάνε άλλοι να σκοτωθούν, γιά να τη βγάλεις καθαρή εσύ, ο «αντιρρησίας». Δε γαμιέσαι, ρέ, κι εσύ κι η συνείδησή σου; )

Κάτι τέτοιοι πονηροί, μόνο των δικαιωμάτων καί ουδέποτε των υποχρεώσεων, δρόμο κι αυτοί.

Φυσικά, η αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες δεν είναι το απόλυτο διαχωριστικό φίλτρο. (Γνωρίζω πχ περιπτώσεις συμφεροντολογικών βαπτίσεων ιουδαίων.) Δεν έχω αυταπάτες. Πλην όμως, άλλο το να έχεις διασκορπισμένο ανάμεσά σου 30% του πληθυσμού αρνησιπάτριδες καί λαμόγια, κι άλλο να έχεις 1% τέτοιων κοπριτών. Σκεφθήτε πως έρχεται πόλεμος. Θα τρέφουμε στον κόρφο μας τέτοια φίδια;

Αναγραφή του θρησκεύματος, λοιπόν, στις νέες ταυτότητες, το ταχύτερο δυνατόν. Κι άμα το γκουβέρνο έχει αντιρρήσεις, να τους πούμε πως αυτές δεν είναι δημοκρατικής φύσεως. Παναπεί, φασισταριά το γκουβέρνο!

Υγ 1: Δεν βλέπω με καλό μάτι ν’ αναλάβει η επίσημη Εκκλησία μιά νέα εκστρατεία γι’ αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Αντίθετα, θα μου άρεσε να ξεκινήσουν τέτοια δουλειά άμεμπτοι άνθρωποι, πατριώτες.

Υγ 2: Δεν κρατιέμαι, θα το φτύσω. Το «σύμφωνο συμβίωσης», λέω.

Όποιος υπογράφει «σύμφωνο συμβίωσης», είναι ή τρελλός, ή μαλάκας. Διότι λογικός κι αξιοπρεπής ΔΕΝ είναι.

Γιατί;

Διότι…

…Βρίζεις καί φτύνεις το «αστικό κράτος» καί τους θεσμούς του. Καλώς.

Δεν γουστάρεις ούτε κάν τον πολιτικό γάμο. Καλώς. Διότι δεν γουστάρεις «αστικές δεσμεύσεις». Δεν σκύβεις εσύ το κεφάλι στο «αστικό κράτος»! Καλώς.

Έλα, όμως, που -με το «σύμφωνο συμβίωσης»- καλείς ακριβώς αυτό το «αστικό κράτος», που βρίζεις νυχθημερόν, καί το βάζεις νταβατζή στην κρεββατοκάμαρά σου!!!


Τί είσαι, λοιπόν, με τέτοια ανακόλουθη συμπεριφορά;