Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ



Τουρκία. Η χώρα που είναι πάντα «ουδέτερη», που αριστοτεχνικά φροντίζει να συντάσσεται πάντα με το νικητή και που βρίσκεται σε μόνιμη αναζήτηση χρήσιμων ηλιθίων (ηγετών κρατών), πρόθυμων πολιτικών μισθοφόρων (πρώην αρχηγοί κρατών). Επιπλέον, η Τουρκία είναι η χώρα που δεν αναγνωρίζει κανέναν νόμο (διεθνή) ή υποχρέωση από συμμετοχή της σε παγκόσμιους οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ, ΟΗΕ) αν δεν εξυπηρετούνται πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Τουρκία είναι μία χώρα που έχει σαν διεθνή κανόνα τον τυχοδιωκτισμό και η εξωτερική της πολιτική είναι μόνιμος παράγοντας δημιουργίας προβλημάτων με τις γειτονικές της χώρες. Η εσωτερική της πολιτική χαρακτηρίζεται από καθεστωτική έως απολυταρχική και, ιστορικά, σε πολλές περιπτώσεις έως και γενοκτόνος…

Η Τουρκία είναι επίσης μία χώρα που από τοπικός ταραξίας έχει μεταβληθεί (στην περίοδο του «σουλτάνου» Ερντογάν και στις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους τζιχαντιστές) σε κίνδυνο διασάλευσης της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, προς τέρψιν του μεγαλοϊδεατισμού και του οράματος επανάκαμψης της «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

H Τουρκία είναι μία χώρα που βυθίζεται στο πολιτικό Ισλάμ, του φονταμενταλιστικού Ισλάμ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την θέση της στον δυτικό κόσμο ή για την θέση της απέναντι στον δυτικό κόσμο των… “απίστων”.

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Νταβούτογλου, κινείται με εκβιαστικά χαρακτηριστικά τόσο απέναντι στις ΗΠΑ («πόλεμος» κατά του ΙΚ και αναδιαμόρφωση του χάρτη της Μέσης Ανατολής), όσο και απέναντι στην Ευρώπη (εκβιασμός στον έλεγχο διακίνησης λαθρομεταναστών – προσφύγων), επιβεβαιώνοντας την περιγραφή της ως “χώρα που δεν έχει ιστορία, αλλά έχει πλούσιο ποινικό μητρώο”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://kostasxan.blogspot.gr/2016/01/blog-post_11.html?m=1