Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΟΡΜΠΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 500.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ




Απευθυνόμενος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση των κυβερνητικών μελών του κοινοβουλίου χθες, ο ασυμβίβαστος Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν κατηγόρησε τη Γερμανία και την Τουρκία για ένα μυστικό σύμφωνο για να κατακλύσουν την Ευρώπη με μια ”πρωτοφανή μεταναστευτική παλίρροια”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομιλίας που διέρρευσε από τους Times of Hungary, ο Ορμπάν υποστήριξε ότι έχει γνώση μιας συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας τόσο σοκαριστικής που τα έθνη που συμμετέχουν “δεν έχουν ακόμα τολμήσει να την βγάλουν δημόσια”. Παρατηρώντας ότι η συμφωνία είχε ήδη συμφωνηθεί, αλλά εξακολουθεί να διέρχεται μια “φάση διαπραγμάτευσης”, ο Ορμπάν δήλωσε πως όταν εκτελεστεί – στον χρόνο της Τουρκίας – αυτό θα σήμαινε την «άμεση μεταφορά» μισού εκατομμυρίου μεταναστών στη Γερμανία.

Μόλις φτάσουν στη Γερμανία, οι μετανάστες στη συνέχεια θα διανεμηθούν γύρω από την ήπειρο από δεσμευτικούς κανόνες της ΕΕ για επανεγκατάσταση σχεδιασμένους να πάρουν το βάρος από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά έθνη, είπε ο Ορμπάν.

Παρά το γεγονός ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν μέχρι τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2015, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς του συναδέλφους ο Ούγγρος ηγέτης είπε ότι αυτό το ξαφνικό, οργανωμένο κίνημα των μεταξύ 400.000 και 500.000 μεταναστών με τη μία, θα έμοιαζε με μια “άνευ προηγουμένου μεταναστευτική παλίρροια”. Η Ευρώπη υπό “πολιορκία” θα υπέφερε για χρόνια κάτω από το βάρος των μεταναστών, είπε.

Η Γερμανία ήταν ήδη ο κύριος μεσίτης στη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφαλίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά σε αντάλλαγμα στην Τουρκία για την ανάληψη δράσης για την επιβράδυνση της ροής των μεταναστών στην ήπειρο. Αν αποδεικνυόταν ότι η Γερμανία είχε επίσης συμφωνήσει μυστικές συμφωνίες για να κάνει ακριβώς το αντίθετο, θα μπορούσε να είναι πολιτικά δύσκολο για την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, και τους άνδρες της Γερμανίας στις Βρυξέλλες.