Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΕΒΡΑΙΟΚΑΝΑΛΟ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ!




ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ;;;;!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!!!

-Θέλουν εβραίο τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό οι «προοδευτικοί» 

Γνωρίζετε ότι υπάρχει έδρα νεοελληνικών σπουδών στις ΗΠΑ, επιχορηγούμενη από το κράτος μας, που διδάσκει ποιητές με… «ερωτικές ιδιαιτερότητες»;

Ο καθηγητής της «Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών Κ.Π. Καβάφης» στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν των ΗΠΑ Βασίλης Λαμπρόπουλος, που είναι επιχορηγούμενος από το ελληνικό κράτος δήλωσε: «Η “ελληνικότητα” ήταν ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα διανοουμένων του Μεσοπολέμου….» Ο καθηγητής. Βασίλης Λαμπρόπουλος διδάσκει ποιητές με ερωτικές ιδιαιτερότητες… Στην ερώτηση «ποιος είναι ο αγαπημένος του Έλληνας ποιητής;». Απαντά: «Ο Έλληνας ποιητής μου είναι ο Dionisio Conte Salamon, νόθος γιός, γεννημένος Γάλλος, εβραϊκής καταγωγής, που έζησε σε ένα βρετανικό προτεκτοράτο μιλώντας ιταλικά και δεν πήγε στην Ελεύθερη Ελλάδα, αφού τη βρήκε σε Γερμανούς συγγραφείς».

Ο καθηγητής Λαμπρόπουλος δεν πρωτοτυπεί. Στην «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιευθεί προ ετών άρθρο του συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλου, με τον τίτλο «Ο ΣΑΛΟΜΟΝ», στο οποίο έγραφε:

«… κάποιοι δεν μπορούν να καταπιούν εκείνες τις αλήθειες που είναι πασίγνωστες στον κύκλο των διανοουμένων: ότι ο Σολομός ήτο εβραίος».

Στην συνέχεια του κειμένου του έλεγε ότι το όνομα του Σολωμού ενδεχομένως προέρχεται από το εβραϊκό Σολομών ή από το βενετσιάνικο Σαλαμόν και εντελώς αφοριστικά αποφαινόταν ότι δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Εάν έκανε βεβαίως τον κόπο να ανοίξει κάποια λεξικά θα έβλεπε ότι πράγματι η λέξη «Σαλαμόν» σημαίνει το ψάρι σολομό. Στην βενετσιάνικη διάλεκτο το ψάρι σολωμός(ή σολομός) λέγεται «σαλαμόν». Η μετατροπή δηλαδή του «Κόντε Ντιονύσιο Σαλαμόν» σε Σολομό δεν είναι τίποτα άλλο από μία ουσιαστική ελληνοποίηση - μετάφραση του ονόματός του. Όσο για τον «Ιάκωβο Σαλαμόν», που αναφέρει ο Σάθας και τον οποίο ο Πετρόπουλος θεωρεί «καταφανώς Εβραίο», όπως θα αποδείξουμε στην συνέχεια όχι μόνο δεν ήταν εβραίος, αλλά ήταν και Ιερωμένος της καθολικής εκκλησίας και μάλιστα καθηγητής της θεολογίας! Ο Ηλίας Πετρόπουλος είχε γράψει μάλιστα στο κείμενό του επίσης ότι ο «δαιμόνιος Ζώης» (αναφέρεται στον ιστοριοδίφη Λ.Χ. Ζώη) βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Όμως ο Ζώης δεν λέει τίποτε από όσα λέει ο Πετρόπουλος και πρόσφατα ο καθηγητής του Μίτσιγκαν, ούτε βέβαια ότι ο Ιάκωβος Σαλομόν ήταν εβραίος. Στην μεγάλη ελληνική εγκυκλοπαίδεια τόμος ΚΑ’ σελίδα 475, στην λέξη Σαλομόν ο Λ.Χ.Ζ., που δεν είναι άλλος από τον ιστοριοδίφη Ζώη γράφει:

«Σαλομόν (Salomon) και Σαλαμόν, Σαλαμών, Σάλαμον, Σόλωμον, και Σολωμός. Παλαιά οικογένεια καταγομένη εκ Σαλέρνου της μεσημβρινής Ιταλίας και μεταναστεύσασα, τω 715, εις Βενετίαν και εκείθεν εις Κρήτην, όπου , δια τας προς την πολιτείαν εκείνην εξόχους υπηρεσίας ενεγράφη μεταξύ των ευγενών τιμαριούχων. Παλαιότερον έφερε το όνομα των Κεντρονίκων Βαρβολάνων, πρώτος δε ο δόγης Πέτρος μετήλλαξεν όνομα τω 1026. Μετά την κατάληψιν της Κρήτης υπό των Τούρκων τινές του οίκου μετηνάστευσαν εις Πελοπόννησον, Κεφαλληνίαν και Ζάκυνθον…

Βραδύτερον και έτερος κλάδος της κρητικής οικογενείας, ο του Ιωάννου Αργενίου Σαλομόν, κατέφυγεν εις Ζάκυνθον, επετράπη δε και ούτος, δια διατάγματος από 7 Ιανουαρίου 1699, να συμπεριληφθή μεταξύ των ευγενών Ζακύνθου, απονεμηθέντος άμα εις αυτόν του τίτλου κόμιτος. Εκ του εις Ζάκυνθον μεταναστεύσαντος κλάδου κατήγετο ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός…

Εκ του εν τη Κρήτη εγκατασταθέντος κλάδου διεκρίθησαν τα εξής μέλη: -1) Θωμάς. Λόγιος κληρικός, ζήσας κατά τα τέλη του ΙΔ’ και τας αρχάς του ΙΕ’ αιώνος, διδάκτωρ τη φιλοσοφίας και ιερεύς εν τη επισκοπή Αρκαδίας της Κρήτης. -2) Ιάκωβος. Λόγιος, γεννηθείς εν Χάνδακι τω 1626 και εκπαιδευθείς εν Παταβίω. Επανελθών εις Κρήτην εγένετο δομινικανός μοναχός, αλλά μετά την εισβολήν των Τούρκων εις την νήσον απεδήμησεν εις Ιταλίαν… Λ.Χ.Ζ. - ΕΡ.Μ.»

Όμως, η μεγάλη και οριστική απάντηση στο εάν έχει εβραϊκή προέλευση το όνομα Σαλομόν - Σολομός - Σολωμός, βρίσκεται σε αυτό το ίδιο το οικόσημο της οικογενείας, που υπάρχει στο μουσείο της Ζακύνθου: Πάνω στο οικόσημο της οικογενείας Σολωμού, υπάρχει το ψάρι σολωμός!



-OI ANΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ