Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΟΜΠΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ!
«Σε αυτούς τους ήρωες» αφιέρωσε την συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στους ήρωες που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αφιέρωσε με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, την σημερινή απόφαση ανάπτυξης νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων. 

«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε ο κύριος Καμμένος.

«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Πάνου Καμμένου:

«Σήμερα είναι μία ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.  Έλληνες Αξιωματικοί, εν καιρώ ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων, εκτελώντας την υπηρεσία τους, το καθήκον τους, τον όρκο που έδωσαν όταν κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας.  Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας, είναι σε αυτές τις οικογένειες, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους.

Σε αυτούς, λοιπόν, τους ήρωες θέλω να αφιερώσουμε αυτή τη συμφωνία, η οποία ουσιαστικά αλλάζει εντελώς τα πράγματα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης.

Με σκληρές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σε συνεργασία με τη Γερμανία, αλλά και με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ καταφέραμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ σε μία συμφωνία που θα λύσει οριστικά το θέμα της μετανάστευσης. 

Η Ελλάδα, μέχρι τώρα, έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά - και εν μέσω οικονομικής κρίσης - το μεταναστευτικό. Δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. 

Η απόφαση που ελήφθη, πρώτα από όλα, διασφαλίζει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο και στην ακτογραμμή της Τουρκίας θα διασφαλίσουν ότι όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα πηγαίνουν κατευθείαν πίσω στην Τουρκία. 

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, από την κοινή δήλωση, ότι ο σκοπός αυτής της δύναμης είναι να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες εκείνων που διακινούν ανθρώπους. Μέχρι τώρα το πληρώσαμε με την απώλεια 10.000 παιδιών, με χιλιάδες νεκρούς. 

Το δεύτερο είναι ότι από όλους τους εταίρους υπάρχει πλήρης σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη νατοϊκή ομάδα, η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο εντός τουρκικών υδάτων και τουρκικού εναερίου χώρου και η Ελλάδα εντός των ελληνικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου. 

Είναι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό ότι διασφαλίζεται πλήρως η έρευνα και η διάσωση και αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτό.

Σε δεύτερη φάση, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτή την απόφαση, ξεκινούν να κινητοποιούν και τη Frontex, προκειμένου αντί να επιχειρεί στα ελληνικά νησιά να επιχειρεί πλέον στην παραμεθόριο της Τουρκίας, μετά τη μετατροπή της Frontex σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, που απαιτεί μια πολιτική απόφαση.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ, τον Στρατηγό, το στρατιωτικό και το διπλωματικό προσωπικό, για όλη αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση που κατέληξε επιτυχώς.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά, το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης.
Ευχαριστώ πολύ». 

ΠΗΓΗ«Θα είμαστε δίπλα τους. Σε αυτούς τους ήρωες αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα λύσει το θέμα της μετανάστευσης».

Κατευθείαν στο μυαλό μας ανασύρονται μνήμες από την δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα διά στόματος του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.


Ίμια: Ιανουάριος του 1996. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί είναι νεκροί. Και από τα χείλη του τότε πρωθυπουργού βγαίνει η φράση «Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους».


20 χρόνια αργότερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, «σπιλώνει» τη μνήμη των παλληκαριών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος , πετώντας χαμηλά και αναζητώντας εχθρικά σκάφη.

Ο Πάνος Καμμένος που συνεχώς διατυμπανίζει ότι δεν παραχωρείται η Εθνική κυριαρχία της χώρας, ο Πάνος Καμμένος που με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προέβαλε αντίσταση στην ύπαρξη ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο, θέτοντας προς πάσα κατεύθυνση «κόκκινες γραμμές», ο Πάνος Καμμένος που δίνει τα χέρια με τους Τούρκους όσον αφορά το μεταναστευτικό, την ώρα που ισχυρίζεται ότι δεν ξεκινά συζητήσεις με τη γείτονα χώρα.