Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



1. Από τα 14,2 εκατομμύρια Εβραϊκού λαού στον κόσμο, (το 2016), μόνο μια μειοψηφία 43% διαμένει στο Ισραήλ.

2. Ενώ το 75% των Ισραηλινών είναι Εβραίοι, το 21% είναι γηγενείς Άραβες με περιορισμένα πολιτικά δικαιώματα.

3. Το Ισραήλ έχει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο, με μέσο όρο 3 παιδιά ανά γυναίκα.

4. Η κυβέρνηση Νετανιάχου δέχεται τώρα περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το λόμπι AIPAC των ΗΠΑ που αντιστοιχεί σε 1.000 δολάρια ετησίως για κάθε Εβραίο Ισραηλινό, ευγενική χορηγία του Αμερικανικού φορολογουμένου.

5. Το Ισραήλ έχει προκαλέσει πάνω από 500.000 πολίτες του να εγκατασταθούν παράνομα στην Κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια να ματαιώσει τις επιθυμίες των Ηνωμένων Εθνών για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους για πέντε εκατομμύρια αυτόχθονες Άραβες.

6. Το Ισραήλ είναι το μόνο αδήλωτο κράτος με πυρηνικά όπλα στον κόσμο, με ένα μυστικό απόθεμα έως 400 πυρηνικές κεφαλές. Δεν συμμετέχει στην πυρηνική συνθήκη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων (NPT), με την οποία η Ευρώπη, Αμερική και ακόμη και το Ιράν, υπόκεινται όλα από το σώμα επιθεωρητών ΙΑΕΑ του ΟΗΕ.

7. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει μονομερώς παράσχει το Ισραήλ με μια θανάσιμη «δεύτερου χτυπήματος» πυρηνική ικανότητα, με τη μορφή ενός Γερμανικής κατασκευής Dolphin-class υποβρύχιου στόλου που είναι τώρα πιο ισχυρό από οτιδήποτε κατέχεται από τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, της Βρετανίας ή της Γερμανίας, αφήνοντας έτσι όλη την Ευρώπη επικίνδυνα ευάλωτη.

8. Ο Νετανιάχου, σε μια άμεση πρόκληση για την ΕΕ, έχει αυτή την εβδομάδα εγκρίνει ακόμα μια αρπαγή γης στα κατεχόμενα εδάφη κατά παράβαση των διατάξεων της εμπορικής συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, καλώντας έτσι την επιβολή των δασμών ενάντια στις Ισραηλινές εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.

9. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία, το Ισραήλ είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για κάθε Εβραίο για να ζήσει σε σύγκριση με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.

10. Ο πατέρας του σημερινού Ισραηλινού πρωθυπουργού, ήταν προσωπικός γραμματέας του Βλαντιμίρ Ζαμποτίνσκυ, ιδρυτής του Ιργκούν, μιας Ρεβιζιονιστικής Σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Δύο από τις επιχειρήσεις για τις οποίες το Ιργκούν είναι πιο γνωστό είναι ο βομβαρδισμός του ξενοδοχείου King David στην Ιερουσαλήμ στις 22 Ιουλίου 1946 και η σφαγή στο Ντέιρ Γιασίν, που πραγματοποιήθηκε μαζί με το Λεχί στις 9 Απριλίου 1948.