Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ: "ΙΣΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ GREXIT"




Με το grexit η Ελλάδα θα είχε «πονέσει» μόνο μια φορά, δηλώνει, προκλητικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το πρακτορειο Bloomberg, μιλώντας στο Αμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο ζήτημα του grexit και δήλωσε στο ακροατήριό του πως αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την ευρωζώνη ο ελληνικός λαός θα υπέφερε άπαξ και δεν θα υφίστατο την επίπονη διαδικασία που εξακολουθεί να υφίσταται.

Μόλις πληροφορήθηκε τη δήλωση του κ. Σόιμπλε, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Twitter: «Η εμμονή του Σόιμπλε για το Grexit, όταν όλοι πλέον ασχολούνται με το Brexit, “φωνάζει”. Ας το καταλάβει ότι Grexit- καπούτ. Έπαιξε κ έχασε…».

«Η Ελλάδα”, φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, “είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος». Αποκάλυψε ότι το 2011 είχε πει στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα με μια «τεράστια» βοήθεια.

Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως η Ευρώπη χρειάζεται κοινό στρατό.