Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

IΤΑΛΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ KYΡΙΑΡΧΙΑΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;6.000 μουσουλμάνους πρόσφυγες στον Έβρο θα εγκαταστήσει η κυβέρνηση

86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε, αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, προβλέπεται η εγκατάσταση προσφύγων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο, σε καταλύματα, διαμερίσματα ή και ξενοδοχεία, το ενοίκιο των οποίων θα επιδοτείται από την πολιτεία και την Ε.Ε.

Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι στον Έβρο θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000, κατά βάση μουσουλμάνοι, πρόσφυγες, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016.


Ήδη, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα. Ο κ. Λαμπάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει την Παρασκευή, σύσκεψη με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι πληροφορίες και να χαραχθεί η στάση που θα ακολουθηθεί.