Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!



Οι επιστήμονες προειδοποιούν:  έτοιμη να εκραγεί είναι η υγειονομική βόμβα που θα επηρρεάσει  όλο τον πληθυσμό της χώρας! 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας, διευθυντή της Ε’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, κ. Αθανάσιο Σκουτέλη, «λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν από το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό  κύμα είναι αρκετές.  Σημαντικό  πρόβλημα αποτελεί  η πολυανθεκτική  φυματίωση». Κι αυτό διότι όπως εξηγεί «η συγκεκριμένη λοίμωξη ενδημούσε και ενδημεί σε πολλές από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα λόγω της  φύσης του μικροβίου και είναι ανθεκτική στα συνήθη αντιφυματικά φάρμακα». 

Πως θα τα καταφέρει το υπουργείο υγείας να ελέγξει την κατάσταση όταν ο κ. Σκουτέλης λέει ότι «η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Απαιτείται οργανωμένος υγειονομικός έλεγχος και επείγουσα υγειονομική φροντίδα» τόνισε ο ειδικός.» 

Ποια νοσοκομεία είναι ικανά να παρέχουν την «επείγουσα υγειονομική φροντίδα» όταν είναι γνωστό ότι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα, όπως γάζες και ιώδιο; Φτάσαμε στο σημείο το 2016, μία ασθένεια, η φυματίωση, που για δεκαετίες είχε εξαφανιστεί να απειλεί ξανά τις ζωές μας και αυτό χάρη στην κυβέρνηση μας που άνοιξε τα σύνορα και μας μετέτρεψε σε ένα τεράστιο στρατόπεδο λαθρομεταναστών.