Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο ΑΛΛΑΧ ΤΗΝ ΔΙΕΤΑΞΕ;



Η νταντά που κατηγορείται για τον αποκεφαλισμό ενός 4χρονου κοριτσιού στη Μόσχα κουνώντας το κομμένο κεφάλι της έξω από το σταθμό του μετρό δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την ακροαματική διαδικασία ότι «ο Αλλάχ την διέταξε» να δολοφονήσει το παιδί.
Η Gulchekhra Bobokulova από το Ουζμπεκιστάν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη για τον φρικιαστικό φόνο του κοριτσιού στη φροντίδα της. Συνελλήφθη τη Δευτέρα κοντά στο σταθμό του μετρό Oktyabrskoye Pole στη βορειοδυτική Μόσχα, κουνώντας το κομμένο κεφάλι του παιδιού και φωνάζοντας ”Αλάχου Άκμπαρ, είμαι τρομοκράτης, είμαι ένας βομβιστής αυτοκτονίας.”
Η «αιματηρή νταντά» δεν μίλησε πολύ στο δικαστήριο, αλλά χαμογέλασε. Δήλωσε εν συντομία ότι γεννήθηκε το 1977 και έχει τρία παιδιά.
Η Bobokulova επίσημα θα κατηγορηθεί στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους, και το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να κρατηθεί προκαταρκτικά μέχρι τις 29 Απριλίου.
Θα εξεταστεί από ψυχιάτρους αφότου το προσωπικό Διερευνητικής Επιτροπής σημείωσε την “ανάρμοστη συμπεριφορά” της Gobokulova, ανέφερε το RIA Novosti.
Όταν ρωτήθηκε στο δικαστήριο εάν ομολόγησε την ενοχή της, η νταντά «δολοφόνος», είπε «Ναι.» Την είδαν να χαμογελά μέσα στο κελί του δικαστηρίου.
Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η νταντά είχε «υποκινητές» που την ώθησαν να σκοτώσει το κορίτσι.
Αργότερα μια πηγή της έρευνας είπε στο TASS ότι οι εμπειρογνώμονες θα πρέπει να ελέγξουν όλα τα πιθανά σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των “πιθανών υποκινητών”.
«Ψυχικά άρρωστοι άνθρωποι συνήθως πέφτουν θύματα των εξτρεμιστών που γρήγορα έρχονται κάτω από την επιρροή τους.”
Η πηγή πρόσθεσε ότι η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον φίλο της, τον οποίο η ύποπτη ανέφερε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Το αποκεφαλισμένο σώμα του 4χρονου κοριτσιού, που ταυτοποιήθηκε ως Nastya Μ, βρέθηκε από πυροσβέστες ανταποκρινόμενοι σε μια πυρκαγιά σε ένα διαμέρισμα στη Μόσχα. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η νταντά περίμενε μέχρι οι γονείς να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα με το μεγαλύτερο παιδί τους, στη συνέχεια σκότωσε το νεότερο κορίτσι και έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα.
Η Bobokulova φέρεται στη συνέχεια να έβαλε το κομμένο κεφάλι του παιδιού σε μια τσάντα και πήρε το τραμ στο σταθμό του μετρό.
Η Bobokulova φέρεται να εργάστηκε για δύο χρόνια ως νταντά με το αποθανών κορίτσι, που προφανώς έπασχε από μια σοβαρή, αλλά απροσδιόριστη αναπηρία νευρικού συστήματος.
Ο επικεφαλής του τμήματος της Μόσχας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης δήλωσε ότι η Bobokulova δεν διέθετε άδεια εργασίας. Μια πηγή στις αστυνομικές αρχές είπε στην Interfax ότι η νταντά ήταν προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών κατά τη στιγμή που συνελήφθη. Ένας «οικογενειακός φίλος» είπε στην ιστοσελίδα MK.ru ​​ότι η Bobokulova είχε “αντιμετωπιστεί σαν οικογένεια» από τους εργοδότες της.