Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ





O Aρχηγός του  Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός Josef  Dunford, έφθασε στο Ισραήλ την Τετάρτη ως επίσημος προσκεκλημένος του Αρχηγού του Επιτελείου  Στρατού του Ισραήλ Αντιστράτηγου κ. Gadi Eisenkot, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού την Πέμπτη .

Η επίσκεψη "ενισχύει  τους συνεχιζόμενους δεσμούς μεταξύ των στρατών και συμβάλλει στη συνεργασία μεταξύ τους,” δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού , προσθέτοντας ότι οι δύο αρχηγοί του Στρατού θα συζητήσουν ένα “ευρύ φάσμα θεμάτων."
Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Dunford στο Ισραήλ από τότε που ανέλαβε τη θέση του τον Οκτώβριο του  2015.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ο κος Dunford επισκέπτεται το Ισραήλ τώρα  για δεύτερη φορά μέσα σε 5 μήνες.

Δεν πρόκειται σίγουρα για εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά για την προετοιμασία κάποιου επικείμενου σχεδίου.

Ο  Στρατηγός Dunford ,εκ της θέσεως του , είναι ο πιο υψηλόβαθμος στρατιωτικός των ΗΠΑ.

Προέρχεται από το σώμα των Πεζοναυτών, έχει υπηρετήσει επί 22 μήνες στο Ιράκ, ως επιτελάρχης και υποδιοικητής του “πιο παρασημοφορημένου ” 50υ Συντάγματος Πεζοναυτών.

Για τη δράση του , του είχε αποδοθεί το παρατσούκλι “Fighting Joe” (=μαχόμενος στρατιώτης ή συμβολικά , “μαχόμενος Ιωσήφ”).
H θητεία του Αρχηγού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ έχει συνήθως διάρκεια 2 ετών.

 Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου κάθε μονού έτους, οπότε ο συγκεκριμένος στρατιωτικός αναμένεται να κατέχει τη θέση έως τουλάχιστον την 1η Οκτωβρίου 2017.

Η θέση δεν του επιτρέπει την απευθείας διοίκηση μονάδων στρατού των ΗΠΑ, αλλά του εξασφαλίζει την άμεση επαφή με τον εκάστοτε πρόεδρο, του οποίου είναι άμεσος ανεξάρτητος στρατιωτικός  σύμβουλος ,παράλληλα με τον Υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ.
Ο Στρατηγός Dunford τοποθετήθηκε μετά από έγκριση της Αμερικανικής Γερουσίας και αναμένεται,  λόγω των Προεδρικών εκλογών στις 8 Νοεμβρίου 2016,  να είναι ο κύριος στρατιωτικός σύμβουλος δύο διαφορετικών προέδρων των ΗΠΑ.

Αυτή η ιδιαιτερότητα θα έχει μεγάλη σημασία για τις μελλοντικές στρατιωτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα,  αν τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Ομπάμα διαδεχθεί Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.

Για τον λόγο αυτό, οι ισραηλινοί στρατιωτικοί επίσημοι τον “προσκάλεσαν” δύο φορές σε μόλις 5 μήνες...

Η αλήθεια είναι μάλλον ότι βρίσκεται σε επίσκεψη στο Ισραήλ για να προετοιμάσει τις λεπτομέρειες για ενεργό επίγεια επέμβαση στη Συρία στρατιωτικού συνασπισμού “προθύμων” εναντίον του “ISIS”.

Ο Dunford ορίστηκε από τις 10 Οκτωβρίου 2012 έως και τις 5 Ιουνίου 2014 διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο Aφγανιστάν (Ι.S.A.F. και USFOR-A) , αντικαθιστώντας τον Στρατηγό John Allen, που ερευνήθηκε για το σκάνδαλο με τα e-mail του Στρατηγού Petraeus.

Στη συνέχεια (17.10.2014) ορίστηκε ως 360ς Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών.



Κατά την περίοδο της διοίκησης του, το Σώμα Πεζοναυτών , με μονάδα του με έδρα το Κουβέιτ  (SPMAGTF-CR-CC)  , προετοίμασε δύναμη 1800 πεζοναυτών για δράση με προειδοποίηση 6 ωρών ,σε 6 μη κατανομαζόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Τουρκίας, αλλά και της Συρίας.

Η μονάδα αυτή συμμετείχε στην άσκηση με την ονομασία RED REEF ,συνεργαζόμενη με δυνάμεις του Ναυτικού, των Πεζοναυτών και ναυτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάποια απόβαση κάπου στη Μεσόγειο ή στο Κουβέιτ.

Αν λάβουμε υπόψη και την ενημέρωση του Ισραήλ, δεν θα ήταν παρατραβηγμένο η απόβαση να γίνει στη λωρίδα της Γάζας ή κοντά στη Χάιφα του Iσραήλ, καθώς απόβαση στις ακτές της Συρίας ή στο Λίβανο θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία, λόγω της παράκτιας άμυνας και του ανάγλυφου του εδάφους.

Στη συνέχεια οι μονάδες θα διέσχιζαν για λίγο το Ισραήλ και θα έμπαιναν στη Συρία από τα Υψώματα του Gola.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ


Πότε θα γίνει αυτό?

Aς ελπίσουμε να μη γίνει ποτέ.

Αν όμως τελικά συμβεί, θα το καταλάβετε όλοι από μία κατάρρευση των διεθνών χρηματιστηρίων, που θα προηγηθεί...

JOHN OFEON