Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ! ΣΠΑΕΙ Η "ΟΜΕΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΡΙΩΝ...



Στις 14 Απριλίου 2016 ο Μπάμπης Αθανασίου κάρφωσε στεγνά τον Σαμαρά στην Επιτροπή Θεσμών για μία ακόμη παρέμβαση στην λειτουργία της Δικαιοσύνης. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός του παραδικαστικού είχε καταθέσει εισαγγελική αναφορά για την υπόθεση του "ηχητικού Σαμαρά".




ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Δ) ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Κ)

Ο διάλογος είναι συνωμοτικός και χρησιμοποιείται συνθηματική γλώσσα. Δε γίνεται αναφορά σε ονόματα. Προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της ΧΑ (Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα).

Ο (Δ) απαντά στον (Κ) και εκφράζει την έκπληξή του για την κλήση. Μιλάει στον πληθυντικό και με σεβασμό. (R1)

O (K) του ζητάει επιτακτικά να πει στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια: «οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει!» (R2)


Το έγγραφο αυτό βρισκόταν παράνομα στην κατοχή της ΝΔ, καθώς δεν έφερε ούτε καν σφραγίδες της εισαγγελίας, μεγαρόσημα κλπ. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε εξηγήσεις από τον σκευωρό Αθανασίου, ο οποίος έσπευσε να καρφώσει τον Σαμαρά για νέα παρέμβαση στην Δικαιοσύνη: αρχικά ομολόγησε πώς το συγκεκριμένο έγγραφο του το έδωσαν από το γραφείο του Σαμαρά και στη συνέχεια παραδέχθηκε πώς είναι πράγματι παράτυπο! Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής εξερράγη και απαίτησε την άμεση κλήση του Σαμαρά για να δώσει εξηγήσεις: 

α) για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του αυτό το έγγραφο, δηλαδή αν πήγε ο ίδιος στο γραφείο του Ντογιάκου ή αν ο Ντογιάκος του το παρέδωσε ιδιοχείρως και β) το σημαντικότερο: αν αναγνωρίζει τη φωνούλα του στο επίμαχο ηχητικό. Εις ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο σκευωρός Αθανασίου είχε ισχυριστεί επί λέξει ότι: «Οι πραγματογνώμονες σαφέστατα αποφαίνονται ότι η φωνή δεν είναι του Σαμαρά». Στο έγγραφο που κατέθεσε όμως, οι πραγματογνώμονες φέρονται να αποφαίνονται ότι: «Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η φωνή που ακούγεται είναι του Σαμαρά», ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ! 

Προκύπτει λοιπόν μείζον ζήτημα, γι' αυτό και ο εκπρόσωπός της Χρυσής Αυγής απαίτησε να έρθει άμεσα στην βουλή η εν λόγω πραγματογνωμοσύνη. Το παραδικαστικό κύκλωμα και τα πολιτικά ανδρείκελα που προσπάθησαν να πλήξουν την Χρυσή Αυγή ξηλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Βρισκόμαστε στην φάση που ο ένας καρφώνει τον άλλο, όπως έκανε προχθές ο αρχισκευωρός Αθανασίου σε βάρος του αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας Σαμαρά. 

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σαμαράς κατείχε παράνομα έγγραφο της δικογραφίας, ενώ η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι αυτός κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας είχε ενημέρωση για την πορεία της δικαστικής έρευνας. Εγείρονται μείζονα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η πραγματογνωμοσύνη από τη ΔΕΕ.


Ακολουθεί το αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή θεσμών:




Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον κείμενο της εφημερίδας «Δημοκρατία» δημοσιεύθηκε εχθές 15.04.2016 γύρω από τις «αλχημείες» του διδύμου Σαμαρά - Αθανασίου εναντίον της Χρυσής Αυγής. 

Του Γιώργου Μάστορα 

Κάτω από τον τίτλο «Ο Αθανασίου εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό», η «Δημοκρατία» αναφέρει τα εξής: «Ο πρώην υπουργός Χαρ. Αθανασίου ομολόγησε (χωρίς να το καταλάβει;) ότι το έγγραφο με το οποίο –υποτίθεται- αθωωνόταν ο Αντ. Σαμαράς για το περίφημο ηχητικό με τον «παναθηναϊκάκια» του το έδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού! “Νομίζω ότι η Επιτροπή δικαιούται να ξέρει πού τα βρήκα. 

Όταν κατατέθηκαν από τον κ. Κασιδιάρη τα ηχητικά ντοκουμέντα, με πήραν από το γραφείο του πρώην προέδρου της ΝΔ, του κ. Σαμαρά, και μου είπαν: “Ξέρετε, το θέμα αυτό έχει λήξει”. Εγώ δεν ήξερα ότι είχε τελειώσει η πραγματογνωμοσύνη. “Υπάρχει πόρισμα του εισαγγελέα που διενήργησε προκαταρκτική, που ζητά να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Παράκληση είναι να σου δώσουμε να το καταθέσεις”. Και αυτό έκανα”. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υπενθύμισε ότι στο έγγραφο «δεν υπάρχει ούτε μεγαρόσημο ούτε σφραγίδα. Δεν υπάρχει τίποτα”. 

“Το έχει πάρει στη ζούλα, που λέει και ο ελληνικός λαός. Το έχει πάρει παράνομα. Δεν έχει τίποτα αυτό το έγγραφο. Το έχει πάρει από τον Ντογιάκο χέρι με χέρι. Εντελώς παράνομα. Μη μας κοροϊδεύετε κ. Αθανασίου εδώ μέσα” προσέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Το θέμα πάντως ανέδειξε η «δημοκρατία» την περασμένη Δευτέρα, παρουσιάζοντας μάλιστα το πραγματικό έγγραφο, που δεν αθωώνει τον κ. Σαμαρά, αλλά αναφέρει ότι δεν μπορεί να προκύψει ασφαλής εκτίμηση για το πρόσωπο στο οποίο ανήκει η φωνή». 

Είναι ολοφάνερο ότι οι σκευωροί βρίσκονται σε μια κατάσταση πανικού, με τον έναν να «καρφώνει» τον άλλο. Τα όσα γράφει η «Δημοκρατία» επιβεβαιώνουν την διαχρονική ισχύ της ρήσης «όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα». Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του Παραπολιτικά Fm από το 21:20 και μετά…


Πηγή: xryshaygh.com



Ας θυμηθούμε όμως τι είχε προηγηθεί στις αμέσως προηγούμενες ημέρες όταν σύσσωμος ο καθεστωτικός Τύπος ασχολήθηκε με ένα έγγραφο που παρουσίασε ο σκευωρός Αθανασίου στην Βουλή, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο βεβαίωνε ότι δεν ήταν ο Σαμαράς που μιλούσε με τον «Παναθηναϊκάκια». Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" της 11 Απριλίου 2016:


Το ντοκουμέντο της  «δημοκρατίας» και η αλήθεια για τη φωνή που ακούγεται στη συνομιλία για τον «παναθηναϊκάκια» 

Με ένα έγγραφο, το οποίο όλως… περιέργως βρέθηκε στα χέρια του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της προηγούμενης εβδομάδας επιχείρησε να «αθωώσει» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας το 2014 εμφανίζεται να δίνει εντολή σε κυβερνητικό αξιωματούχο ώστε να τη μεταφέρει σε εισαγγελέα (τον… παναθηναϊκάκια) με σκοπό να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο σε κατηγορουμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», το έγγραφο αυτό που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου στην επιτροπή της Βουλής δεν ήταν στην… τελική μορφή του και δεν έφερε τις υπογραφές των αρμόδιων εισαγγελέων. Αντίθετα, το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» και βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Φλωρά, του ανθρώπου που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη αναφορά για την υπόθεση, έχει πάνω την υπογραφή του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τελικά αποδέχθηκε την πρόταση του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση της υπόθεσης. 

Για το ζήτημα προκύπτουν φυσικά πολλά ερωτήματα, τα οποία ο πρώην υπουργός και δικαστής, που γνωρίζει καλά τις δικαστικές διαδικασίες, θα πρέπει να απαντήσει και αφορούν το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο στα χέρια του, ποιος του το διοχέτευσε πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας αλλά και με ποια ιδιότητα το παρέλαβε ο κ. Αθανασίου. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι από το εισαγγελικό έγγραφο που επικαλέστηκε προκύπτει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο άνθρωπος που δίνει την τηλεφωνική εντολή. Αντίθετα, στο τελικό έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η δικογραφία τίθεται στο αρχείο διότι «από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε προέκυψε ότι δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του πρώην πρωθυπουργού», επομένως δεν αθωώνεται ο κ. Σαμαράς."  

Ακολουθεί άρθρο από την ιστοσελίδα "Ένωσις Συμπαράστασης Κρατούμενων Εθνικιστών" της 12 Απριλίου 2016 που σχολιάζει το παραπάνω άρθρο της "Δημοκρατίας":


Βεβαίως, οφείλει κανείς να μιλήσει για την βαθύτατη υποκρισία των ΜΜΕ, αφού όταν είχε παρουσιαστεί το ηχητικό ντοκουμέντο δεν το παρουσίασαν, ενώ από την ιστοσελίδα "Παραπολιτικά" υπήρξε η αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο αρχισκευωρός Σαμαράς παρενέβη έντρομος και απαίτησε να διαγραφεί η ανάρτηση με την σχετική είδηση! 

Θυμίζουμε τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι των «Παραπολιτικών» εξέθεσαν βάναυσα τον γραφικό νυν αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη:


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», το έγγραφο που κατέθεσε ο Αθανασίου στην επιτροπή της Βουλής δεν φέρει την υπογραφή του αρμοδίου εισαγγελέα και δεν είναι στην τελική μορφή του. Κοινώς, ο Αθανασίου προσκόμισε ένα έγγραφο που αργότερα υπέστη αλλαγές. 

Συνεπώς προκύπτουν αβίαστα τα εξής ερωτήματα: 

α) Πού βρήκε ο Αθανασίου το έγγραφο πριν οριστικοποιηθεί και συνεπώς γίνει επίσημο; β) Αν του το έδωσε ο ίδιος ο αρμόδιο εισαγγελέας πριν το υπογράψει ,τότε μιλάμε για μία πρωτοφανή μεθόδευση, συνεπώς θα πρέπει να διωχθεί ο ίδιος ο εισαγγελέας που επιλήφθηκε της υποθέσεως. Ήταν, όμως, αυτός που το έδωσε; γ) Αν του το έδωσε κάποιος άλλος, τότε ποιος ήταν αυτός που «βιάστηκε» να δώσει το έγγραφο πριν αυτό λάβει την τελική μορφή του; 

Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Δημοκρατία», σε αντίθεση με το πρώιμο έγγραφο που παρουσίασε ο Αθανασίου, το πραγματικό έγγραφο στην τελική μορφή του σημειώνει ότι “δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα”. Κοινώς, το έγγραφο ομολογεί πως δεν έγινε σύγκριση και «πετάει την μπάλα στην κερκίδα», προκειμένου να γίνει το χατήρι των σκευωρών. Όπως γράφει η εφημερίδα: «επομένως δεν αθωώνεται ο κ. Σαμαράς»! 

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα της πραγματικής πραγματογνωμοσύνης: 1) ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ Ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 2) Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ 

Η ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑ.


Δημοσιεύουμε τα κυριότερα σημεία, καθώς και τα συμπεράσματα της πολυσέλιδης έκθεσης πραγματογνωμοσύνης που έχει συνταχθεί στην Αγγλική γλώσσα και μεταφράστηκε στα Ελληνικά από το τμήμα επιστημονικών συνεργατών του Λαϊκού Συνδέσμου.