Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ "ΠΕΛΕΚΑΕΙ" ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ.Γράφει ο Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η επικαιρότητα ήδη ανέδειξε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ σε επίπεδο συνεργασίας και σε σχέση με την Συρία.

Όμως δεν γνωρίζουμε τι βάθος και χρονική διάρκεια θα έχει αυτή η άτυπη συνεργασία καθότι η γεωπολιτική ροή των γεγονότων εναλλάσσεται με καταπληκτικές ταχύτητες.

Κοινή στόχευση όλων των ισχυρών σήμερα είναι το Νεοθωμανικό μοντέλο του Σουλτάνου Ερτνογάν.

Οι μεν Ρώσοι έχουν πλέον αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Τουρκία υποδαυλίζει την πρόσφατη αιματηρή σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ δείχνουν με το δάκτυλο τους Τουρκία ¨Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε εξωτερική επιρροή σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και υπέδειξε την παρουσία του «τουρκικού παράγοντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση με συνέπειες μεταξύ της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

«Γι ‘αυτό δεν αποκλείει ότι σε αυτή την περίπτωση, να υπάρχουν παράγοντες από το εξωτερικό που επηρεάζουν αυτήν την σύγκρουση.

Δείχνοντας με το δάκτυλο του την Τουρκία και τις πρόσφατες θέσεις του Ερντογάν υπέρ των Αζέρων.¨ 
Πηγή: ΜΟΣΧΑ 9 Απριλίου -. RIA Novosti


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ στρατηγοί δείχνουν με το δάκτυλο τους Ερντογάν

¨Το “βαθύ κράτος” στην Άγκυρα δείχνει σιγά σιγά να εξεγείρεται κατά του Ρ.Τ. Ερντογάν που με τις ενέργειες του έχει καταστήσει τη χώρα “διεθνή τρομοκράτη” και οδηγεί την Τουρκία σε απομόνωση. Ένας εκ των εκφραστών του, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ κατακεραύνωσε τον Τούρκο Πρόεδρο προειδοποιώντας τον πως η σύγκρουση με τη Ρωσία και η διατάραξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ λόγω Κούρδων απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε χάος¨. http://www.pronews.gr/portal 09/04/2016
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στρατηγοί ¨νίπτουν τας χείρας¨ τους. ¨Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Αμερικάνικου Στρατού Mark Milley ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία και στην Επιτροπή των Ενόπλων Υπηρεσιών ότι ο ρωσικός εξοπλισμός ξεπερνά τα αμερικανικά ανάλογα σε πολλά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αμερικανικά στρατεύματα είναι σε θέση να αντιταχθεί αποτελεσματικά εναντίων ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή με στρατούς περιφερειακών χωρών. Ωστόσο, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τις «μη πυρηνικές» δυνάμεις της Ρωσίας, οι απώλειες των ΗΠΑ θα είναι πάνω από το κανονικό.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο υπρ αριθμ ένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Έτσι, το βασικό έργο μας συμπλήρωσε πρέπει να είναι η διασφάλιση της αποτροπής, η διατήρηση της συνοχή της Συμμαχίας και η υποστήριξη προς τους συμμάχους με σκοπό να περιοριστεί πιθανή ρωσική επιθετικότητα. «08/04/2016 | 
Πηγή: Pravda.Ru


Με λίγα λόγια λέει στους Τούρκους « βγάλτε τα μόνοι σας με την τρέλα του Ερντογάν»

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ανακοινώνεται ΗΠΑ και Ισραήλ ζητούν την εκκένωση της Τουρκίας από τους πολίτες τους:

¨ΗΠΑ και Ισραήλ με επείγουσα ανακοίνωση καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία ενώ ζητούν απ όσους δεν μπορούν να μην πλησιάσουν Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια γιατί θεωρούν δεδομένο ότι έρχεται μεγάλο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων. Η εκτίμηση αυτή φέρεται να είναι κοινή στις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ισραήλ.¨ του Βασίλη Καπούλα http://www.pronews.gr/portal 17:53 09/04/2016

Όλα αυτά δείχνουν ότι η ¨τρέλα του σουλτάνου ¨ θα ξεσπάσει επάνω στον πιο αδύναμο κρίκο, έτσι όπως κατήντησαν κάποιοι την Ελλάδα.

Για αυτό και εμείς φέρνουμε τον Πάπα να μας ¨ευλογήσει¨ με τις υψηλές γνωριμίες τους μήπως και εξορκίσει το σουλτανικό δαιμόνιο που δημιούργησε την κρίση του προσφυγικού – λαθρο μεταναστευτικού από το Αιγαίο προς τας Ευρώπας.

Αχ καημένε κυρ Φώτη Κόντογλου, ποιος σε ακούει σήμερα;

Να τι μας λέει το παιδί της προσφυγιάς και της Καθ ημάς Ανατολής που από το Αιβαλί ήρθε ξεριζωμένος στην Λέσβο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Πάπα.

¨Οι φιλοπαπικές κινήσεις είναι θάνατος για το Γένος μας

Παπική ῾Ελλάδα θά πεῖ ἐξαφάνιση τῆς ῾Ελλάδας.

Πίστη ἀσάλευτη στήν ᾿Ορθοδοξία, πού ἐµεῖς οἱ προκοµµένοι τήν πήραµε κληρονοµιά καί τήν πουλᾶµε «ἀντί πινακίου φακῆς» καί ἀσπασµοῦ τῆς παντό-φλας τοῦ Πάπα!

Μά σέ τέτοιο σηµεῖο ἐκφυλισθήκαµε;

Αἰτία εἶναι ἡ ἔµφυτη µαταιοδοξία µας, πού µᾶς κάνει νά θέλουµε νά φαινόµαστε ἔξυπνοι συγχρονισµένοι, προοδευτικοί, κι ὄχι καθυστερηµέ-νοι. Μέ τή συναίσθηση τῆς κατωτερότητας πού ἀποχτήσαµε, φοβόµαστε σάν τόν διάβολο µήπως µᾶς ποῦνε «παλιά µυαλά, …καθυστερηµένους». Καί τρέχουµε νά πᾶµε πρῶτοι σέ κάθε κίνηση πού περνᾶ γιά «µοντέρ-να», θέλεις µίµηση τῆς «ἀφηρηµένης ζωγραφικῆς», θέλεις ἀκαταλαβίστι-κες «λογοτεχνίες» (καηµένη λογοτεχνία, ποῦ κατάντησες!), θές φιλοπα-πισµός, θές ἀµερικανισµός, στά πάντα, στά ντυσίµατά µας (πρό πάντων τῆς νεολαίας), στόν τρόπο πού µιλᾶµε καί σκεπτόµαστε, ἀκόµα καί στίς χειρονοµίες. Δηλαδή, καταντήσαµε µαϊµοῦδες τοῦ ἀνθρωπίνου γένους «ἐν ὀνόµατι τῆς προόδου καί τῆς θαυµάσιας ἐποχῆς µας».

(Φώτη Κόντογλου «Μυστικά ἄνθη», ἐκδ. «Ἀστήρ», σελ. 51-53) 

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας