Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η FIAT* ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ



Η συνδυασμένη εκτύπωση τρισεκατομμυρίων σε fiat* δολάρια από το πουθενά, και το χρέος περισσότερων χρημάτων από κάθε έθνος στην ιστορία, μόνο και μόνο για να χρηματοδοτηθεί η ακόρεστη όρεξη του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, αντί για τον εκσυγχρονισμό των βασικών οικονομικών υποδομών και την δημιουργία νέων βιομηχανιών, είναι οι βασικές αιτίες της συνεχιζόμενης οικονομικής κατάρρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες (και όχι μόνον) σήμερα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ron Paul επιβεβαίωνε στα μέσα του περασμένου έτους ότι η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ είχε ήδη αρχίσει, υποδεικνύοντας ότι για να μετριάσουν την επικείμενη κατάρρευση, αρκετά στελέχη της κυβέρνησης εξέταζαν το ενδεχόμενο της πώλησης κυβερνητικών κτιρίων και την ενοικίαση τους στη συνέχεια, για να μειώσουν το κόστος των ζωτικών λειτουργιών της κυβέρνησης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εντόπισε επίσης, την αιτία του γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν τέτοια οικονομική κατάρρευση αυτή τη στιγμή. Κατηγόρησε τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ πως συνεχώς αρνούνται και αναβάλλουν το αναπόφευκτο, αντί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση από νωρίς.

Εδώ είναι η μεγάλη ιστορία από τον σύμβουλο επί των οικονομικών απειλών και ασύμμετρου πολέμου της CIA Jim Rickards για το πώς η επικείμενη κατάρρευση του δολαρίου ύψους  100 τρις $ χρειάζεται μόνο ένα βασικό σημείο ανάφλεξης για να εκραγεί.

Λαμβάνονται έκτακτα μέτρα τώρα, πριν η ιστορική οικονομική συντριβή ενσκήψει  - κάτι που ο ίδιος, και πολλοί από τους συναδέλφους του στις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, θεωρούν αναπόφευκτη.

Αν οι Χαζάροι έχουν ήδη την θηλιά γύρω από τον λαιμό τους να σφίγγει από όλες τις πλευρές, τι θα κάνουν;

Λοιπόν, σε αυτό το σημείο, μπορούν να κάνουν ακόμα ΠΟΛΛΑ .

Είναι ακόμα σε θέση να συλλαμβάνουν τους ανθρώπους που θέλουν να ανακτήσουν την ελευθερία τους από την Εταιρεία ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, INC μέσα στην έδρα τους στην Ουάσιγκτον, DC.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ συνέλαβε πάνω από 900 διαδηλωτές το Σάββατο το απόγευμα (17 Απρ. 2016). Οι μαζικές διαδηλώσεις που ονομάζονται «Άνοιξη της Δημοκρατίας" ξεκίνησαν τη Δευτέρα (11 Απρ. 2016). 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση ενός νόμου της D.C. που απαγορεύει τον συνεχή "συνωστισμό, την παρεμπόδιση ή την παρενόχληση", τα οποία είναι πλημμελήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Eva Malecki. Όλοι οι συλληφθέντες ήταν οι συμμετέχοντες και οι έχοντες σχέση με την ‘’Άνοιξη της Δημοκρατίας’’. Οι περισσότεροι εξετάστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι επί τόπου.


Νωρίτερα,

Την Ημέρα Χειραφέτησης στην Περιφέρεια της Κολούμπια (D.C.), η Δήμαρχος Muriel Bowser, ζήτησε η πρωτεύουσα του έθνους να γίνει η 51η πολιτεία. Πρότεινε πως η ανακήρυξη της D.C.  σε πολιτεία πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία το Νοέμβριο, παρά την πιθανότητα αύξησης των εντάσεων στο Κογκρέσο.

"Προτείνω να πάρουμε άλλο ένα τολμηρό βήμα προς τη δημοκρατία στην Περιφέρεια της Κολούμπια," δήλωσε η Bowser την Παρασκευή το πρωί. "Θα απαιτηθεί να στείλουμε ένα τολμηρό μήνυμα προς το Κογκρέσο και την υπόλοιπη χώρα, ότι απαιτούμε όχι μόνο μια ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Απαιτούμε δύο γερουσιαστές - με πλήρη δικαιώματα του πολίτη σε αυτό το μεγάλο έθνος.

... τα σχόλια της Bowser έρχονται την στιγμή της απόφασης από την πόλη, να μην ζητάει πλέον την άδεια του Κογκρέσου για να δαπανήσει τα χρήματά της, αλλά αντ 'αυτού να αρχίσει να δαπανάει  αυτά τα χρήματα, εκτός αν οι ομοσπονδιακοί νομοθέτες δράσουν για να την σταματήσουν, σύμφωνα με την Post.


Μπορούν επίσης να παίζουν με το HAARP τους , κατά των χωρών που απειλούν να φύγουν από το δολάριο των ΗΠΑ, όπως το Εκουαδόρ.

Το 2000, ο Ισημερινός έκανε την κίνηση να ανταλλάξει το χωλαίνον νόμισμά του με το δολάριο ΗΠΑ. Τώρα, περισσότερο από 15 χρόνια αργότερα, η χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής αναθεωρεί το νομισματικό σύστημά της και πάλι, με τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων.

... Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει εύλογη αιτία για τον Ισημερινό να παράσχει ένα αποκλειστικό μέσο για κινητές πληρωμές, ο Lawrence White, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο George Mason, έγραψε σε ένα πρόσφατο έγγραφο ότι ‘’είναι δύσκολο να έχει κάποια ‘’άλλη λογική αυτή η κίνηση παρά μόνον για να ανοίξει τον δρόμο σε μια επίσημη αποδολαριοποίηση. "


Η δολαριοποίηση είναι σαν ‘’να βρίσκεσαι σε ρινγκ του μποξ φορώντας ζουρλομανδύα’’, έχει παραπονεθεί ο κ Correa, και στο βιβλίο του Εκουαδόρ: Από Δημοκρατία της Μπανάνας έως Καθόλου Δημοκρατία το ονόμασε ‘’οικονομικό παραλογισμό’’.

Έτσι, ο Ισημερινός έπρεπε να συνετιστεί ...

Η Ιαπωνία από την άλλη, συνεχίζει το εμπόριο με την Κίνα σε τοπικά νομίσματα, γουάν και γεν, χωρίς περιορισμούς. Στην υποταγμένη Ιαπωνία πρέπει να υπενθυμίζεται , που ανήκει και που βρίσκεται στην τροφική αλυσίδα, με κάποιους πειστικούς σεισμούς, από καιρού εις καιρόν.

Αλλά όχι η Κίνα,


Οι στόλοι της Κίνας στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις με αναβαθμισμένες μεθόδους που μοιάζουν με πραγματικές συνθήκες μάχης, για την αύξηση της αποτελεσματικότητας τους, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από το PLA Daily την Κυριακή.


Οι ασκήσεις άρχισαν στις 7 Απριλίου και περιλαμβάνουν νέες μεθόδους, όπως η εκπαίδευση μέσα σε ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον. Προηγουμένως, οι στόλοι είχαν κάνει ασκήσεις παντός καιρού, πέρα από τα όρια ορατότητας και χαμηλές πτήσεις, καθώς και ασκήσεις υψηλής ταχύτητας για να εξασκηθούν οι πιλότοι τους, ανέφερε το άρθρο.

"Το να σκέφτονται μέσα σε ειδικές καταστάσεις με έναν ακόμη πιο περίπλοκο τρόπο, για να κάνουν την κατάσταση του εχθρού ακόμη πιο επικίνδυνη,  και το να κάνουν το περιβάλλον της μάχης ακόμη πιο ζωντανό, είναι ένα σημαντικό μονοπάτι για το ναυτικό και την αεροπορία ώστε να φτάσουν κοντά στις απαιτήσεις της πραγματικής μάχης και να επιταχυνθεί το μοντέλο των ελιγμών και της μαχητικής τους αντοχής’’, λέει ο διοικητής Tian Junqing.


Και σίγουρα, όχι η Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία έχει πει στην κυβέρνηση Ομπάμα και στα μέλη του Κογκρέσου ότι θα πουλήσει αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχονται από το βασίλειο, αν το Κογκρέσο περάσει ένα νομοσχέδιο που θα καταστήσει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας υπεύθυνη σε αμερικανικά δικαστήρια, για τον οποιαδήποτε ρόλο της στις επιθέσεις  της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.


Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πιέσει το Κογκρέσο για να εμποδίσει το πέρασμα του νομοσχεδίου, σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης και του Κογκρέσου και από τα δύο μέρη, και οι Σαουδικές απειλές έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ νομοθετών και αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους γερουσιαστές για τις διπλωματικές και οικονομικές συνέπειες από αυτό το νομοσχέδιο.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Adel Al-Jubeir, , παρέδωσε μήνυμα του βασιλείου προσωπικά τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον, λέγοντάς στους νομοθέτες ότι η Σαουδική Αραβία θα αναγκαστεί να πουλήσει μέχρι και 750 δισεκατομμύρια $ σε κρατικά χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει εντός των Ηνωμένων Πολιτειών πριν να κινδυνεύσουν να ‘’παγώσουν’’ από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Αρκετοί εξωτερικοί οικονομολόγοι είναι δύσπιστοι για το εάν οι Σαουδάραβες μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά, λέγοντας ότι ένα τέτοιο ξεπούλημα θα ήταν δύσκολο να γίνει και θα κατέληγε στην παράλυση της οικονομίας του βασιλείου. Αλλά η απειλή αυτή είναι ένα επιπλέον σημάδι της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ναι, οι Ηνωμένες Πολιτείες μόλις δέχτηκαν έναν εκβιασμό από τη Σαουδική Αραβία, με τον ίδιο τρόπο που η Γερμανία και η ΕΕ στο σύνολό της απειλούνται από τον Ερντογάν, αποκομίζοντας ό, τι έχουν σπείρει στην περιοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους μεσάζοντες είναι απλά πράκτορες της Χαζαρικής Μαφίας, είναι κατανοητό ότι, το να προσποιούνται πως τίποτα κακό δεν συμβαίνει στην οικονομία, είναι μια στάση σκόπιμη και έχει ως στόχο την κατάρρευση του συνόλου της αμερικανικής οικονομίας, έτσι ώστε, η προ πολλού επιθυμητή  ‘’Τεχνοκρατική Δικτατορία’’ να μπορεί να εφαρμοστεί.

Στο τέλος, θα πρέπει να εξηγήσουν στους ανθρώπους αυτά που έχουν κάνει. Αλλά… μην νομίζετε ότι θα έκαναν κάτι τέτοιο ποτέ….

Εκτός από τη Fiat* νομισματική απάτη και τα αιματοβαμμένα πετροδολάρια, μια άλλη σημαντική πηγή κεφαλαίων για την Σιωναζί Χαζαρική Μαφία είναι η βιομηχανία της ‘’υγειονομικής περίθαλψης’’, η οποία ‘’έγραψε’’ ένα επιβλητικό  ποσόν ύψους 3,090 τρις  $   το 2014, και αναμένεται να ανέβει στα  3,57 τρις $ το 2017, στις ΗΠΑ και μόνο. Πιστεύουμε πως αυτό είναι μόνο ένα συντηρητικό νούμερο.

*FIAT money: Το χρήμα FIAT είναι ένα νόμισμα που καθιερώνεται ως χρήμα από μια κυβέρνηση  με κανονισμό ή νόμο. Ο όρος προέρχεται από το λατινικό fiat ("αφήστε το να γίνει", "πρέπει να είναι")  και χρησιμοποιείται με την έννοια μιας εντολής ή απόφασης, διαφέρει δε από τα χρήματα των βασικών προϊόντων και τα αντιπροσωπευτικά χρήματα . Το εμπορευματικό χρήμα δημιουργείται από αγαθά, συχνά ένα πολύτιμο μέταλλο όπως χρυσό ή ασήμι, το οποίο έχει  και άλλες χρήσεις εκτός από το να είναι μέσο ανταλλαγής, ενώ το αντιπροσωπευτικό χρήμα αντιπροσωπεύει απλά μια αξίωση για κάποιο αγαθό. 

Η πρώτη χρήση των χρημάτων fiat καταγράφηκε στην Κίνα γύρω στο 1000 μ.Χ.. Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορες χώρες, παράλληλα με τα νομίσματα των βασικών προϊόντων.


Επισήμανση άρθρου: Μ. Λιώκη

Μτφρ: Γ. Βουδούρης