Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

OSHO: ΔΙΑΜΑΧΗ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΩΝ
«ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ VIA AFFIRMATIVA ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ VIA NEGATIVA.

ΥΠΗΡΞΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗ. Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ. Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟ-ΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

VIA NEGATIVA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ. ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΟΥ, ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΤΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ - ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ: ΕΙΜΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ: ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ, ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ. Η VIA NEGATIVA ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ. ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Η VIA AFFIRMATIVA ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ - ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΘΕΟ - ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ: ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΡΚΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ, ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ.

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΛΕΕΙ: “ΑΝ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΑΜΕΣΩΣ - ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΓΜΗ!

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΛΕΕΙ: “ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ”.

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΛΕΕΙ: “ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΓΕΦΥΡΑ, ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ”.

ΟΙ ΙΝΔΟΥΪΣΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟ ΙΕΡΕΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ ΚΙ Ο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΡΥΜΑ».

OSHO