Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Η YELLEN & Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ;



Μυστικές συναντήσεις εν αφθονία!

Τα πράγματα της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνονται τώρα τόσο γρήγορα, ώστε να δεν μπορούν να κρυφτούν από το κοινό πλέον. Μόλις χθες, ο κόσμος κρατούσε την ανάσα του καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ο πρόεδρος είχαν μια μυστική συνάντηση.

Ωστόσο, ήταν ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της συνάντησης που έκανε τα περισσότερα κεφάλια να στραφούν. Απλά κοιτάξτε τη φύση της ανακοίνωσης, μέσω της ιστοσελίδας της Federal Reserve:

Σύνθετη Προκήρυξη Συνάντησης με Ταχείες Διαδικασίες

Αναμένεται ότι η κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος στις 14:00 την Τρίτη, 12, Απριλίου του 2016, θα πραγματοποιηθεί με ταχείες διαδικασίες, όπως ορίζεται στην ενότητα 26lb.7 του εσωτερικού κανονισμού του Συμβουλίου σχετικά με την Δημόσια Παρατήρηση των Συναντήσεων, στα γραφεία του Διοικητικού συμβουλίου στην 20th Street και C Streets, NW, Washington, DC. Τα ακόλουθα στοιχεία της επίσημης αποστολής Διοικητικού συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί να εξεταστούν κατά τη συνεδρίαση αυτή.

Ημερομηνία Συνάντησης: Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Θέματα υπό εξέτασιν

1. Θέμα Εποπτείας των Τραπεζών
Ωχ!. Στο παρελθόν αυτές οι «Ταχείες Διαδικασίες» και συναντήσεις ήταν μάλλον σπάνιες, αλλά τώρα είναι όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο!
"Βρε συ Watchman, κάνεις τώρα διασπορά φόβου; Είναι μια απλή συνάντηση!  Ποιός νοιάζεται?"

μμμμμμ, αν μόλις το είπατε αυτό ... τότε δεν θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην επόμενη εικόνα από την ιστοσελίδα της Fed:


Όπως μπορείτε να δείτε.. δεν ήταν μία ‘’απλή συνάντηση" ... . ήταν η 3η παρόμοια συνάντηση μέσα σε μία εβδομάδα, με  μια ΑΛΛΗ τέτοια συνάντηση να γίνεται σήμερα!

4 Ταχέως επαναλαμβανόμενες συναντήσεις σε μία εβδομάδα, και τον Mike Maloney να λέει, ότι θα υπάρξουν σύνολο 8 τέτοιων συναντήσεων μόνο μέσα σε αυτόν το μήνα!

Αυτός είναι ένας άνευ προηγουμένου σμπάρος συναντήσεων για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! 

Σαφώς, κάτι δυσοίωνο συμβαίνει που τους προκαλεί πανικό. Λοιπόν τι είναι αυτό που ψάχνουν και που απαιτεί τόση άμεση (και μυστική) προσοχή;  Λοιπόν, υπάρχουν πολλά ανησυχητικά σημάδια στον ορίζοντα, αλλά πιστεύω ότι το επόμενο θα είναι μοναδικό!

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ πετρελαίου για τις Τράπεζες

Έχω γράψει εδώ και μήνες τώρα, πώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο πρόκειται να επηρεάσει τους πάντες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις τράπεζες! Οι παρατεταμένες χαμηλές τιμές του πετρελαίου, κάτω από τα  40$, που όλοι έχουμε βιώσει, πρόκειται να οδηγήσουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κυριολεκτικά στο έδαφος.

Το πετρέλαιο και οι φθηνές πιστώσεις είναι οι μηχανές που κάνουν τον κόσμο να γυρίζει. Το πρόβλημα είναι ... ότι πολλές μεγάλες κυβερνήσεις και επιχειρήσεις κάνουν προκαταβολικές αγορές και συμβατικές συμφωνίες προϋπολογισμών που βασίζονται σε τιμές πετρελαίου 80+ $!

Αυτή η τιμή ανήκει πλέον στην ιστορία, και μαζί με αυτό, πάνε περίπατο οι ελπίδες πολλών τραπεζών που χαρακτηρίζονται ‘’Πολύ Μεγάλες για να χρεοκοπήσουν’’, που έχουν απλωθεί υπέρ το δέον, δίνοντας σε αφερέγγυες εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου πάρα πολλά δάνεια! Πολλές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (κυρίως πετρέλαιο σχιστόλιθου) είναι τώρα σε πτώχευση. Είναι το οριστικό τέλος για πολλούς από αυτούς.

Το μόνο πράγμα που έχει κρατήσει τις επιχειρήσεις αυτές από την κήρυξη πτώχευσης, είναι η ικανότητά τους να ανεβάζουν τα πιστωτικά τους όρια στις μέγα τράπεζες που έχουν επεκταθεί και σε αυτούς! Περιμένω πως η εν λόγω πιστωτική γραμμή τελειώνει, και οι πρόσφατοι χθεσινοί τίτλοι υποδηλώνουν πως αυτή η ημέρα έχει φτάσει .... Οι απώλειες για τις τράπεζες θα είναι ΕΠΙΚΕΣ!



Οι τράπεζες παραδέχονται τελικά .... πως τα ακάλυπτα δάνεια που έχουν δοθεί σε εταιρείες πετρελαίου που βρίσκονται σε ανάγκη, εύκολα ξεπερνούν τα 147 δισεκατομμύρια δολάρια!

Επιπλέον, θεωρώ ότι οι απώλειες είναι πολλαπλάσιες αυτής της αξίας, αλλά ότι προσπαθούν να αναπτύξουν τις απώλειες σε στάδια, έτσι ώστε το επενδυτικό κοινό να μπορεί να το χωνέψει πιο εύκολα.

Οι τράπεζες έριξαν καλά χρήματα σε κακές επενδύσεις, ελπίζοντας ότι ο κύκλος του φθηνού πετρελαίου δεν θα διαρκέσει. Ωστόσο, έχει διαρκέσει, και τώρα αυτές οι τράπεζες είναι στο χείλος του γκρεμού για τεράστια χρηματικά ποσά. Σήμερα οι τράπεζες θα ανακοινώσουν την έκταση των ζημιών που αυτά τα δάνεια έχουν προκαλέσει στους ισολογισμούς τους μέχρι τώρα. Δεν θα είναι όμορφα, πιστέψτε με.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι 4 από τις μεγαλύτερες, πιο ανέντιμες τράπεζες στις ΗΠΑ φορτώνονται μέχρι τα ‘’μπούνια’’ με μη χρηματοδοτούμενα δάνεια πετρελαίου, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πιθανό να πάνε για φούντο πολύ σύντομα. Αυτό το γράφημα από την Barclays τα λέει όλα πραγματικά. Γιορτή για τα μάτια σας σχετικά με το μακελειό που πρόκειται να έρθει ... και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κορυφαίες 3 τράπεζες που πρόκειται να εισπράξουν κλωτσιά στον λαιμό!


Πολύ, πολύ ενδιαφέρον!

Φυσικά, η JP Morgan που είναι ο αιώνιος πράκτορας του ντουέτου ΗΠΑ-Fed, ο ταραξίας και νοθευτής της αγοράς, θα έπρεπε να είναι σε κάποια λίστα. Πιστέψτε με, ο Jamie Dimon, θα έχει πολλά να εξηγήσει σχετικά με αυτό.

Αυτό που δεν περίμενα όμως, είναι η Citi να οδηγεί το πακέτο!  Η Citi και η Bank of America, δύο από τους πιο αδύναμους TBTFs, που πριν λίγο καιρό σώθηκαν από την Fed, έχουν ένα συνδυασμένο σύνολο μη χρηματοδοτούμενων δανείων περίπου 70 δις $!

Μόλις δύο τράπεζες!

Εάν η τιμή του πετρελαίου δεν εκτοξευτεί με κάποιον μαγικό τρόπο σε στρατοσφαιρικά ύψη, και κυριολεκτικά να διπλασιαστεί η τιμή του μέσα σε λίγους μήνες ... τότε αυτό που θα γίνει, θα πονέσει! Πολύ!

Η Fitch αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, ότι το 60% αυτών των αδιαβάθμητων εταιρειών πετρελαίου, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αθέτησης! !!!60%!!!

Αυτές οι τράπεζες προσπαθούν μανιωδώς να υπολογίσουν ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να βρεθούν για να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια, ώστε να μετριαστεί η ορμή της φονικής "γροθιάς’’ που τα μη χρηματοδοτούμενα ενεργειακά δάνεια είναι έτοιμα να εκτοξεύσουν κατ’ ευθείαν πάνω στο γυάλινο σαγόνι τους!

Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, σας εγγυώμαι ότι η επόμενη εξέταση, θα απαιτήσει από την Janet Yellen να επενδύσει πάνω στο ‘’εξαρτάται’’!

Προβλέψεις για την κατάρρευση της ανάπτυξης των ΗΠΑ

Δεν είναι μυστικό ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει τώρα βουτήξει στον γκρεμό. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά. Στην Ευρώπη, το μέσο Γερμανικό ομόλογο είναι πλέον κυριολεκτικά στο 0%, για πρώτη φορά στην ιστορία!

Στην Ασία, η Ιαπωνία τώρα παραδέχεται ότι έχει χτυπήσει στον τοίχο, και έχει ξεμείνει από σφαίρες (εκτός ίσως, για τα εξαιρετικά αρνητικά επιτόκια).

Αυτή η καθοδική σπείρα δημιουργεί ένα υπόγειο κύμα που τραβάει την αμερικανική οικονομία προς τα κάτω μαζί με αυτό, και όλα τα μαγειρεμένα στοιχεία για την απασχόληση και την ανάπτυξη στον κόσμο, δεν μπορούν πλέον να βάζουν κραγιόν σ’ αυτό το γουρούνι!

Μη με πιστέψετε! Απλά ελέγξτε αυτό το διάγραμμα από την Ατλάντα Fed που δίνει τις προβλέψεις του ΑΕΠ των ΗΠΑ (HT Mike Maloney):


WTF! (What the Fuck) – Τι στα γαμήδια! (Πολύ κοινή αμερικανική φράση)

Κυρίες και κύριοι ... .κάτι απλά έσπασε και πλησιάζουν σοβαρές αναταράξεις.

Αυτό το γελοίο χάσμα μεταξύ "συναίνεσης των Blue Chip» (πχ οι υπεραμοιβόμενοι νεαροί ειδήμονες  που δεν ξέρουν την τύφλα τους), και η Ατλάντα Fed (οι υπεραμοιβόμενοι νεαροί ειδήμονες που δεν ξέρουν την τύφλα τους και που φούσκωσαν τη φούσκα πρώτοι και καλύτεροι), έχουν αποσυνδεθεί κατά τον τελευταίο μήνα!  Και αυτό έχει προκύψει μέσα σε λίγες εβδομάδες!

Κάτι, κάπου έχει αλλάξει, και μάλιστα γρήγορα!

Πάντα έλεγα ότι η Fed θα πρέπει:

1) Να αυξήσει τα επιτόκια, ίσως ένα τέταρτο του ενός τοις εκατό ...

2) Να αφήσει τον κόσμο να δει τι συμβαίνει όταν ανεβάζουν τα ποσοστά αυτά ...

3) Ας πούμε, "βλέπεις; η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να το χειριστεί! "...

4) Και στη συνέχεια να λάβει τα εν λόγω ποσοστά πίσω ... σε αρνητικό έδαφος.

Πολύ υποψιάζομαι ότι αυτή η σειρά των συναντήσεων είναι για την εξακρίβωση της ανανεωμένης συντριβής, και του καλύτερου τρόπου για να επιστρέψουν στην δεδηλωμένη πρόθεσή τους να αυξήσουν τα επιτόκια ακόμη περισσότερο.

Παρακολουθήστε σύντομα τις πολιτικές δηλώσεις τους σαν ενδείξεις. Θα δείτε πιθανόν πολύ ‘’μαλακές’’ δηλώσεις της Yellen και του διοικητικού συμβουλίου της Fed, ανοίγοντας το δρόμο για μια ανανεωμένη επιστροφή στην ZIRP (πολιτική μηδενικών επιτοκίων)... πηγαίνοντας με τόλμη εκεί όπου κανένας πρόεδρος της Fed δεν έχει πάει ποτέ:

Στα Αρνητικά Επιτόκια!

Είναι το τελευταίο φύλλο που έχουν να παίξουν σε αυτό το γιγάντιο παιχνίδι.

Επίλογος

Οι παρελθούσες καταρρεύσεις, αν τις μελετήσει κανείς, πάντα έμοιαζαν να ξεκινάνε τόσο γρήγορα! Όταν η στιγμή έχει έρθει γι 'αυτό να εξαπολυθεί, κανείς δεν θα χρειαστεί να σας πει: ‘’Ξεκίνησε’’. Θα το ξέρετε.

Πιστεύω, ότι οι παγκοσμιοποιητές θα ήθελαν αυτή να είναι η "τελική κατάρρευση" για να τερματίσει όλες τις καταρρεύσεις. Θέλουν να είναι τόσο κακή, ώστε ο κόσμος κυριολεκτικά να έρχεται σερνάμενος προς αυτούς  παρακαλώντας τους ‘’να το διορθώσουν’’, χωρίς να έχει σημασία πόσο Δρακόντεια και Όργουελική αυτή η ‘’διόρθωση’’ μπορεί να είναι.

Ξέρουν ότι οι μάζες είναι πιο εύπλαστες, όταν έχουν ‘’πετρώσει’’ από φόβο.

Από τις μυστικές συναντήσεις της Fed, έως το να βυθίζουν τις Ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, με τα γερμανικά ομόλογα να πληρώνουν τώρα κυριολεκτικά μηδέν τοις εκατό, οι τραπεζο-γκάγκστερς έχουν σχεδόν χτυπήσει κυριολεκτικά στον τοίχο, όσον αφορά σε νέα κόλπα που μπορούν να κάνουν ... παραμένοντας πλήρως πάνω σε αρνητικά επιτόκια, είναι το μόνο πράγμα που τους μένει, για να αγοράσουν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αυτό θα προκαλέσει μια παγκόσμια εξέγερση των μαζών.

Η τρέχουσα παγκόσμια φούσκα στην οποία είμαστε μάρτυρες αποτελείται από κρατικά ομόλογα, παγκόσμιες μετοχές, παγκόσμια νομίσματα, και τα τοξικά παράγωγα OTC. Έχουμε παρακολουθήσει την τραπεζική κλίκα να θέτει σε αιώρηση την παγκόσμια οικονομία για τα τελευταία 8 χρόνια με αυτόν τον τρόπο.

Φαίνεται ότι τώρα τελειώνει.

Καταρρεύσεις σε αργή κίνηση, με την τεράστια δύναμη που εξαπολύεται και μπορεί να προκαλούν δέος με την εξουσία τους, αλλά όταν η δύναμη αυτή γίνει αισθητή, πάρα πολλοί άνθρωποι θα υποφέρουν. Μην κάνετε το λάθος να σκεφτόμαστε ότι το σύστημα είναι ‘’πολύ ισχυρό’’ και θα αντέξει σε μια άλλη (χειρότερη) του 2008. Έρχεται, και τίποτα δεν θα την σταματήσει. Δεν είναι το τέλος όμως, είναι η αρχή. Θα χρησιμεύσει ως μια καθαρτήρια φωτιά τόσων πολλών τοξικών, εγκληματικών στοιχείων στον κόσμο μας, αλλά… παρόλα αυτά, τα πράγματα θα είναι δύσκολα όταν φτάσει.

Όταν η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση γίνει τελικά αισθητή, δεν θα υπάρχει τίποτα όμορφο σ’ αυτήν.

Κατά την πρώτη μαγευτική ματιά, αυτό:


Θα γίνει γρήγορα αυτό:


Σε όλον τον κόσμο…

Θα ήταν καλύτερα να είστε ήδη "στις εξόδους που απέμειναν" από τα χρηματοπιστωτικά τους συστήματα, τη στιγμή που συμβαίνει. Δεν θα υπάρχουν ευκαιρίες για ‘’δεύτερη φορά’’.

Τι γίνεται με εσάς, Αδέρφια της Ασπίδας; Περί τίνος πρόκειται κατά την γνώμη σας  η μισή ντουζίνα μυστικών συναντήσεων στην Fed;

Σας αρέσουν οι σκέψεις του Θησαυροφύλακα;  Θέλετε να δώσετε τα χέρια με 3.000 άλλους πολεμιστές της Αλήθειας της HQ μας κοινότητας;

Εάν ναι, γραφτείτε στον κατάλογο ως αδέλφια της ασπίδας στο πλαίσιο της συνδρομής παρακάτω, και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο YouTube, καθώς και να ακολουθήσετε στο Facebook και στο Twitter, ώστε εγγυημένα, ποτέ δεν χάσετε κάτι από την δράση.



Μτφρ: Γ. Βουδούρης