Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΒΟΥΤΗΞΕΣ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Ή Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ;



Κυρίες και κύριοι, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ούτε λασπολογεί, ούτε συκοφαντεί κανέναν. Και εάν ποτέ και εκ παραδρομής και από τη βιασύνη της δημοσίευσης ειδήσεων, έκανε λάθος, πάντα δημοσίευσε την αντίθετη άποψη. Χθες το βράδυ- επί του πιεστηρίου- και μετά από τις μεσημεριανές καταγγελίες που είχαν γίνει από δημοσιογράφο του «Βήματος» για τη μεζονέτα του πρωθυπουργού ότι «το σπίτι που μένει στην Κυψέλη είναι δικό του και είχε πει πάλι δημόσια ψέμματα για ΕΝΦΙΑ που δεν πληρώνει γιατί είναι στο ενοίκιο και ότι τελικά το ακίνητο το είχε αγοράσει από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών και από τα κοράκια των πλειστηριασμών», δεχθήκαμε τηλέφωνα από γείτονες του κύριου πρωθυπουργού. Οι άνθρωποι αυτοί, ισχυρίστηκαν ότι η αλήθεια για το «κωλόσπιτο», είναι μία και μοναδική: Το ακίνητο που μένει ο πρωθυπουργός, είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Κι αυτό γιατί έστησε με την αδερφούλα του ένα έξυπνο κόλπο: Το αγόρασε αυτή για ένα κομμάτι ψωμί από την οικογένεια του χρεωκοπημένου επιχειρηματία, από έναν πολύ γνωστό χρυσοχόο της Αθήνας που έπεσε έξω και βρήκαν την οικογένεια του στην ανάγκη και της το βούτηξαν κοψοχρονιά.
Ο διάλογο με έναν από τους γείτονες του κ.Τσίπρα στην οδό Αρμονίας στην Κυψέλη, είναι ενδεικτικός για το που είναι η αλήθεια και που το ψέμμα.
Γείτονας: Είναι  115 +115 δηλαδή 230τμ… το αγόρασαν στο όνομα της αδελφής του από τον Τριάντο που πέθανε , ο χρυσοχόος, το αγόρασαν στο όνομα της αδελφής του και δε ξέρω τι έκαναν στη γυναίκα του που έμεινε χήρα, πως τη βόλεψαν δεν ξέρω.
ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Πως πέθανε ο Τριάντος;
Απ: Είχε από τα εργαστήρια τα καλά, της Αθήνας ο Τριάντος, όλοι οι χρυσοχόοι το ξέρανε, όταν πήγαινε πελάτης και ζήταγε πχ έναν σταυρό, τον πούλαγε ο χρυσοχόος  μεν αλλά αυτός ήταν του Τριάντου. Πέθανε, η γυναίκα του δεν ήξερε τι να κάνει. Τελικά από όσα μάθαμε από ασφαλείς πηγές, ο Τριάντος αυτοκτόνησε, τίναξε τα μυαλά του στον αέρα.
ΕΡ: Αυτός το αγόρασε η το νοίκιασε;
ΑΠ: Αυτοί το αγόρασαν στο όνομα τη αδελφής του Τσίπρα. Γι αυτό δε φαίνεται ότι είναι ιδιοκτησία του. Κάτι έχουν κάνει γι αυτό λέει ότι «μένω σε ενοίκιο».
Ερ: Εικονικά συμβόλαια?
Απ: Ναι μωρέ, κάτι τέτοιο
Ερ: Το σπίτι της αδελφής του δηλαδή. Η γυναίκα του Τριάντου ζει;
Απ:  Ναι ζει. Κάτι τάξανε της χήρας και τους πήραν τη μεζονέτα, μόλις το χε αγοράσει αυτή. Ήταν καινούρια η πολυκατοικία… τη δεκαετία του 2000 έγιναν όλα αυτά.
Η διεύθυνση του χρεωκοπημένου επιχειρηματία προδίδει την αγοραπωλησία
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ξετρύπωσε μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα από το φύλλο 9666 που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012, το καταστατικό ανώνυμων εταιρειών, μεταξύ άλλων και της εταιρίας «Κ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ», στην οποία αναγράφεται ότι καταχωρήθηκε από τις 30/6/2012 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας από το οποίο προκύπτει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε από την παραπάνω Γ.Σ. με πενταετή θητεία, συγκροτήθηκε σε σώμα με Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο την «χήρα του Κων/νου Τριάντου του Γεωργίου, κάτοικος Αθηνών, οδός Αρμονίας 74α Άνω Κυψέλη». Πρόκειται για την ίδια διεύθυνση στην οποία σήμερα διαμένει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται άραγε για μια διαβολική σύμπτωση που τυχαίνει να ταυτίζεται με τις καταγγελίες; Μετά τον θάνατο του Κων/νου Τριάντου, όλα τα δικαιώματα της εταιρείας ανατέθηκαν στην σύζυγό του καθώς επίσης και στα παιδιά του.
Παραίτηση «βόμβα» Χιώτη από τον ΒΗΜΑ FM – Κατηγόρησε τον Τσίπρα πως αγόρασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό
Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βήμα FM, Βασίλης Χιώτης, από τον ΔΟΛ και την εφημερίδα Βήμα, λίγο αφ’ ότου μια οργισμένη ανακοίνωση του Μαξίμου έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία».

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην εκπομπή του σήμερα, Πέμπτη, στο Βήμα, ο Βασίλης Χιώτης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα ότι μένει στο ενοίκιο και ότι το σπίτι του ανήκει. Ότι μάλιστα πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό, ενώ ο ιδιοκτήτης είχε αυτοκτονήσει.
Τι απαντά το Μαξίμου στα σχόλια για το σπίτι του Α. Τσίπρα
Σύγχυση και ερωτηματικά προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος το 2012 διατυμπάνιζε πως «μένει στο νοίκι και δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ». Σύμφωνα με δημοσιεύματα όμως η ανάγνωση του Πόθεν Έσχες 2013 για τη χρήση οικονομικού έτους 2012 δείχνει κάτι άλλο, με το Μέγαρο Μαξίμου να παίρνει θέση επί του θέματος, μέσω κυβερνητικών «πηγών» και να κάνει λόγο για δημοσιογραφική αλητεία.

Eιδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει εισοδήματα ύψους 69.324,93. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές. Δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ανέρχεται στα 6.999,42 ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων που απέκτησε το 1996, δηλαδή πριν από 20 χρόνια.
Πριν όμως ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριζε δημοσίως πως μένει στο νοίκι:
Ωστόσο, η υπόθεση και τα σχόλια άναψαν ακόμα περισσότερα όταν ο δημοσιογράφος του «Βήματος» Βασίλης Χιώτης ισχυρίστηκε οτι ο Αλέξης Τσίπρας όχι «απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά «αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ το 2012 έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή του στο «Βήμα ΦΜ».
Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο δημοσιογράφος «το σπίτι το αγόρασε, όταν το έχασε ένας επιχειρηματίας, λόγω χρεών, ο οποίος αυτοκτόνησε κιόλας, για να περιέλθει στη συνέχεια το σπίτι σε κάποια τράπεζα και να το αποκτήσει ο Τσίπρας μέσω πλειστηριασμού».
Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από 09.30 έως 12.30 του παρακάτω βίντεο:
Το Μαξίμου απαντά: «Λάσπη και αλητεία- Το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής»
Σφοδρή επίθεση εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου στις κατηγορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε μένει στο νοίκι, με πηγές της κυβέρνησης να αναφέρουν ότι «ο πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση πόθεν έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους». Αναφέρουν ακόμη ότι «πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», τονίζουν και σημειώνουν πως «η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». «Αυτά», καταλήγουν με νόημα.