Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Tax Free για τα Funds ...Heavy Taxes για Εμάς




Μας βομβαρδίζουν συνεχώς τον τελευταίο καιρό με πραγματικά ηλίθια ερωτήματα του τύπου ... Θα κλείσει η αξιολόγηση ;; Δεν θα κλείσει ;;;; Πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ;;  Φορτώνοντας μας ταυτόχρονα άγχος και αγωνία λες και η ζωή μας όλη κρέμεται ή θα έπρεπε να κρέμεται απο την περίφημη Αξιολόγηση .

Κουρασμένος λοιπόν από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου και αηδιασμένος απο τα πήγαινε έλα των Τροϊκανών στη Χώρα μας και μάλιστα με έξοδα των φορολογουμένων,  όταν τάχα μου "σκληραίνουν " τη στάση τους και αποχωρούν ενώ μετά από λίγο ξανάρχονται για να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση, δήλωσα επώνυμα  στις 4 Μαρτίου 2016 στο διαδικτυακό ραδιόφωνο e-roi όσοι θέλετε ακούστε το 3λέπτο  απόσπασμα από το 45 λεπτό έως και to  48¨30 και  ειδικά στο 47:30 

https://youtu.be/jWMMPIrcK-o

κάτι που δεν είχε ξανά ακουστεί έως τότε , ούτε είχε γραφτεί  πουθενά... Ότι τα πάντα έχουν συμφωνηθεί ήδη και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία Διαπραγμάτευση και καμία Αξιολόγηση και το μόνο αγκάθι που μένει είναι να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα απαλλάσσει τα funds από κάθε είδους φόρο στις μεταβιβάσεις ακινήτων, στις μεταβιβάσεις δηλαδή των κόκκινων δανείων προς αυτά .... Η Δήλωση μου λοιπόν στις 4 Μαρτίου 2016  στο 47:30 λεπτό είχε ακριβώς ως εξής ... “....ψάχνουν να βρουν τρόπο πως να γλυτώσουν τον “ φόρο μεταβίβασης ¨ και εδώ θα είμαστε θα το δούμε ότι μόλις περάσει ένα νόμος που θα απαλλάσσει τα Funds από τον φόρο μεταβίβασης θα δεις πόσο όμορφα θα λήξει και η Αξιολόγηση ....”  και λίγο πιο ύστερα στο 48 λεπτό “ ....όταν δω ότι θα περάσουν έναν νόμο που θα απαλλάσσει τα Funds με κάποιο τρόπο από το φόρο που πληρώνουμε ΟΛΟΙ .....όταν το δω αυτό θα λήξει και η Αξιολόγηση ...”

Και πράγματι 2 μήνες και περίπου 4 μέρες μετά την πρόβλεψη μου αυτή  η κυβέρνηση  φέρνει νόμο που απαλλάσσει τα funds από φόρους μάλιστα διαβάζουμε στις 8 Μαΐου 2016  στο euro2day “ ......  την τροποποίηση του νόμου Σταθάκη για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ν. 4354/2015). “  και λίγο πιο κάτω διαβάζουμε “....... και αφετέρου πρέπει να απαλλάσσεται από οποιοδήποτε άμεσο ή έμμεσο φόρο, τέλος, εισφορά κ.ά. .....“ 


 και ως δια μαγείας βλέπουμε την Κυριακή που μας πέρασε (8 Μαΐου )στο eurogroup να αλλάζει το κλίμα και τάχα μου να περιμένουμε κλείσιμο της αξιολόγησης  τις επόμενες ημέρες ...

Η πρόβλεψη μου , που τις μέρες εκείνες φαινόταν αδιανόητο να επαληθευτεί αφού συνέδεα 2 φαινομενικά ασύνδετα θέματα μεταξύ τους Αξιολόγηση και  Φόροι στα Funds , δεν βασίζεται σε προφητείες μαγείες και λοιπές μαγγανείες, όπως με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού και Χιούμορ είχα πει στην εκπομπή e-roi , αλλά σε Εξειδικευμένη Γνώση που απέκτησα όπως ίσως ξέρετε όσοι έχετε διαβάσει την σημείωση μου " Ας Γνωριστούμε λίγο καλύτερα " από τη θητεία μου σε διευθυντικές θέσεις σε τέτοιου είδους Funds ... 

Γιατί τα Funds αυτά λειτουργούν ως εξής .. 

Τα fund στοχεύουν δε σε αποδόσεις της τάξης του 10% με 12% ετησίως. Ο ορίζοντας που λειτουργούν και επομένως είναι σε θέση να διακρατήσουν τα ακίνητα που θα αποκτήσουν είναι συνήθως της τάξης των 5-6 ετών και για αυτό θέλουν να απαλλαγούν από φόρους. 

Οπότε κάθε ακίνητο που θα αποκτήσουν σε τιμές από 5% έως και 15 % της αντικειμενικής αξίας έχουν όλο το χρονικό περιθώριο να το πουλήσουν ακόμα και σε μια διαλυμένη αγορά ακινήτων (όπως η Ελληνική )  βγάζοντας τεράστια κέρδη... Παράδειγμα Ακίνητο Αντ Αξίας 200,000 ευρώ, θα αγοραστεί για 30,000 ευρώ ( στο  15%)  θα πουληθεί άνετα 60,,000 ευρώ δίνοντας κέρδη 100% στο Fund .

Όσα Ακίνητα δεν πουληθούν θα νοικιαστούν και μην παραξενευτείτε εάν βλέπετε να απορροφούνται κονδύλια από την ΕΕ προκειμένου να νοικιαστούν σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσω ΜΚΟ .

Όσα Ακίνητα δεν πουληθούν ή δεν νοικιαστούν ή δεν αξιοποιηθούν με άλλον τρόπο θα γίνουν “ Πακέτα ομολόγων “  στα οποία πακέτα θα προστεθούν και “ πράσινα δάνεια “  ώστε να γίνουν τα “ Πακέτα ομολόγων “  περισσότερο ελκυστικά , για να διευκολυνθούν τα Funds στην πώληση αυτών των ομολόγων στις διεθνείς αγορές  ....

 Αυτή λοιπόν τη Γνώση ή τουλάχιστον “ τροφή για σκέψη “ που θέλω να σας προσφέρω και να μοιραστώ μαζί σας γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι με την Γνώση μπορούμε να διώξουμε τον Φόβο .

Με τη ΓΝΩΣΗ μπορούμε σίγουρα να Τους κερδίσουμε .

Για να αλλάξουμε όμως και τη ζωή μας δεν φτάνει  μόνο η Γνώση .

Πρέπει να προσέχουμε σε ποιους δίνουμε τα " κλειδιά της ζωής μας και  κυρίως της ζωής των παιδιών μας ", με άλλα λόγια πρέπει να προσέχουμε ποιους ψηφίζουμε, γιατί όταν ψηφίζουμε στην κυριολεξία άσχετους που πάνε να διαπραγματευτούν στο eurogroup με σημειώσεις πάνω σε χαρτοπετσέτες και φύλλα ξενοδοχείων, όταν ψηφίζουμε με κριτήρια lifestyle ή γόνους πλουσίων οικογενειών που το μόνο τους κατόρθωμα είναι το " επίθετο τους " τότε μην περιμένουμε και διαφορετικά αποτελέσματα .

Και τέλος , ίσως και το κυριότερο  όταν εμείς το 99% είμαστε χωρισμένοι σε αριστερούς , δεξιούς , κεντρώους , πατριώτες , άσπρους , μαύρους , χριστιανούς , καθολικούς , μουσουλμάνους , άθεους , άντρες , γυναίκες , ομοφυλόφιλους  κλπ , βάλτε ότι ταμπέλα θέλετε , όλες οι ταμπέλες κάνουν " καλά " τη δουλειά τους Μας Χωρίζουν ,  τότε το " παιχνίδι " μπορεί εύκολα να το κερδίσει το 1 % που είναι απόλυτα ενωμένο και εκπροσωπείται " επάξια " από τα Funds δηλαδή από ανθρώπους με τεράστιες γνώσεις και όλα τα τεχνολογικά μέσα  και όχι μόνο στη διάθεση τους , αλλά δυστυχώς  αδίστακτους προς τα θύματα τους ... Δηλαδή όλους Εμάς !

Μέχρι να κάνουμε πράξη όλα αυτά ας απολαύσουμε μια ´Ελλάδα Tax Free για τα Funds και Heavy Taxes για Εμάς !

Ας απολαύσουμε μισθούς και συντάξεις στον αυτόματο " κόφτη "

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημο ει ναι αυτό και τι τραγικές επιπτώσεις θα έχει στη ζωή μας ( θα εξηγήσω σε επόμενο άρθρο ).

Ας απολαύσουμε τα πρόσθετα μέτρα ύψους 5.6 δις  αλλά και τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δις  που να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα εφαρμοστούν ( και τα προληπτικά εννοώ ) αλλά δεν θα φτάσουν και θα πάρουν και άλλα...οι “ επόμενοι “ που θα έρθουν με τη δικαιολογία ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι “ προηγούμενοι “ και τα παίρνουν πάντα με “ βαριά καρδιά “.

Ας απολαύσουμε φόρους στην συνδρομητική τηλεόραση και στο Ίντερνετ γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτός που καταφεύγει σε τέτοιου είδους φόρους και άγνοια έχει αλλά βρίσκεται και σε τεράστιο πανικό γιατί δεν ξέρει τι άλλο να φορολογήσει.

Και όσο απολαμβάνουμε όλα αυτά ας περιμένουμε την Ανάπτυξη που μας λένε ότι  θα έρθει  μετά την Αξιολόγηση ,  ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι εμείς δεν θα  τη δούμε ποτέ ... Όπως δεν την είδαμε έως τώρα ...θα εξηγήσω γιατί σε επόμενο άρθρο.

Ακόμα και στο " και πέντε " λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε τα λάθη μας και να Αλλάξουμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας ;

Όπως πάντα τα παραπάνω αποτελούν τροφή για σκέψη και μόνο

Δημήτρης Καρούσος
Οικονομολόγος ( είπαμε όχι και τόσο καλός όσο αυτοί που κυβερνούν το παραδέχομαι...)

Πηγές e-roi.gr και euro2day.gr