Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΤΟΥΣ?




Εχει αναρωτηθεί κανένας που διαφέρουν όλοι αυτοι οι σύγχρονοι ‘’επιστήμονες ‘’ από τους αρχαίους ‘’πατέρες’’ τους ? Σε χαζομάρες, που δεν επηρεάζουν ουτε ανθρώπινες σταθερές στο περι δικαίου αίσθημα, αλλα ουτε και στις σταθερές της οικονομίας. 

Σε χαζομάρες, που διαρκώς γίνονται περιπλοκότερες, μονο και μονο για να μην μπορούν να εισπράττουν οι δούλοι το μεροκάματο της δουλειάς. 

Σε χαζομάρες που τους επιτρέπουν να παριστάνουν στους αφελείς ανθρώπους τους έξυπνους και τους ‘’επιστήμονες’’.

Ο Ασσύριος δικηγόρος, για παράδειγμα, αγωνιζοταν για ν’αποφύγει ο εγκληματίας εργοδότης την τιμωρια του σε θάνατο. Ποινή αμεσα εκτελέσιμη εκεινη την εποχή. 

Ο σύγχρονος μεσος εθνικος δικηγόρος, επειδη συνυπολογίζει υποτίθεται και τις ανθρώπινες ευαισθησίες, αγωνίζεται για να μετατρέψει την μη εκτελέσιμη θανατική καταδίκη του ργοδοτη του σε λιγα χρονια καθειρξης. 

Τελος ο τρομερος δικηγορος του Χαρβαρντ προσπαθει ν’απαλλάξει τελείως τον εγγκληματια εργοδότη του, γιατι ο αστυνομικος που τον συνέλαβε δεν τον χαιρετγσε κατά την στιγμη της σύλληψης, όπως προβλέπεται από τους νόμους.

Το ιδιο αστεια είναι τα πράγματα και για την ‘’επιστήμη’’ της οικονομίας. 

Ο αρχαίος Ασσυριος οικονομολόγος υπολογιζε ‘’τρεις το ξύδι, τρεις το λάδι, τρεις και το λαδοξυδο’’. Το μεσο εθνικό πανεπιστήμιο , λογω πενιχρών μεσων στην ερεύνα, το μετατρέπει σε ‘’3,17 το λαδι, 3,173 το ξυδι, και 3,169 το λαδοξυδο’’ 

Το τρομερό κι ανεπανάληπτο Χαρβαρντ με τα τρομερα κονδύλια ερευνων είναι ακομα πιο ακριβές, εφοσον χρησιμοποιεί τους υπερυπολογιστες του και τα περίφημα ‘’think tanks’’. 

Για το τρομερό Χαρβαρντ το σωστό είναι ‘’3,17657889 το λαδι, 3,17658977 το ξυδι και 3,1766587890 το λαδοξυδο’’. Μιλαμε για ‘’επιστήμονες’’ όχι γα πλακα. 

Δεν υπάρχει κυβέρνηση η εταιρεία, που να μην χρειαζεται αυτά τα τρομερα ‘’μυαλά’’. Δεν υπαρχει κυβέρνηση, που να μην είναι διατεθειμένη να πληρωσει χρυσάφι τους ‘’σωτηρες’’ της οικονομίας. Τους ‘’γκουρου’’ της Νεας Ταξης.

Το ότι αυτά τα ανάλγητα ‘’κουτορνίθια’’ μπορουν να αθωώσουν έναν εγκληματία με την αιτιολογία ότι τον τρομαξαν οι αστυνομικοί πριν τον συλλαβουν, δεν απασχολει κανέναν. Το ότι αυτά τα κερδοσκοπικά ‘’ κουτορνιθια’’ για το ασημαντο κέρδος του 0,00123 μπορουν να κλεισουν ένα εργοστάσιο και να οδηγησουν χιλιαδες εργαζομένους στο δρομο και την απελπισία, δεν απασχολει επισης κανέναν. 

Αντιπροσωπεύουν την ‘’πρόοδο’’ της επιστήμης και δεν δεχονται κριτική από κανέναν.

Αυτό που εχει σημασια είναι ότι το ‘’στήσιμο’’ της επιτυχιας στην περίπτωση των δουλων, όπως αντιλαμβανομαστε , είναι ευκολο, γιατι είναι ευκολη η διαχείριση. 

Η διαχειρηση είναι εύκολη, γιατι όπως ειπαμε παραπανω απαιτει πεντε πραγματακια να ξερει καποιος και γινεται αυτοματα καλος διαχειριστής. Η δημιουργία και αρα η ‘’επιτυχια’’ είναι δύσκολη και όχι η διαχείριση της.

Χριστός είναι δυσκολο να γινεις και όχι παπάς. 

Το πρωτο απαιτεί τα πάντα και το δεύτερο μια ολιγοήμερη εκπαίδευση. 

Το Mercedes είναι δυσκολο να δημιουργήσεις και όχι να βρεις ταξιτζη να το οδηγα. Τους δίκαιους νομους είναι δύσκολο να διμιουργησεις και όχι να βρεις νομικούς που σαν ‘’ποντικοι’’ ψάχνουν ‘’παραθυράκια’’ για να φυγαδεύσουν τους εγκληματιες. Τα προϊόντα που καλυπτουν ανάγκες και τα εργοστάσια που τα παράγουν είναι δυσκολο να δημιουργήσεις και όχι να βρεις οικονομολόγους που να πληρωνουν λιγότερα στους εργατες, για να εμφανίσουν αυξημένα τα κέρδη σοτυς ιδιοκτήτες.

Το σύστημα αυτές ακριβως τις ιδιομορφίες εχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευεται. Γνωρίζει ότι οι βασανισμένοι, που γινονται δούλοι, δεν εχουν πιθανότητες να γευτουν πλούτο χωρις την υπαρξη των ισχυρών. 

Ενας απόφοιτος του Χάρβαρντ, που γνωρίζει υποτίθεται να διαχειριζεται αυτοκρατορίες αν δεν βρει εγκαιρως αφεντικό να τον πληρώνει, δεν μπορει να επιβιώσει ουτε ως κοινος εργάτης. 

Αυτος ο οποιος προτείνει πολεμους, για να σώσει τους δεικτες της οικονομίας αν απολυθεί από τη δουλεια του, θα πεθάνει από την πείνα κάτω από τις γέφυρες. 

Το κουτορνιθι, που ‘’παίζει’’ με τις ζωες και το ψωμί εκατομμυρίων ανθρώπων δεν εχει τις δυνατοτητες μακριά από τα αφεντικά του να επιβιώσει ουτε για μια μέρα. 

Όχι να ‘’πετυχει’’, αλλα ουτε να επιβιώσει…..

Fnous Fnous