Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ






Όσοι προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον κόσμο απέτυχαν και όλοι οι πόλεμοι αυτό δείχνουν κι αν τώρα οι άνθρωποι δεν ξυπνήσουν θα αρχίσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.... 


ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι επικίνδυνοι για τον απλό λόγο ότι δεν ενδιαφέρονται αν θα επιβιώσει ή όχι η γη. Είναι τόσο δυστυχισμένοι που βαθιά μέσα τους μπορεί να σκέφτονται ότι θα ήταν καλύτερα αν τέλειωναν όλα. Τι σε νοιάζει αν ζεις μέσα στη δυστυχία;

Μόνον οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, οι εκστατικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι που χορεύουν, θα ήθελαν να επιβιώσει για πάντα αυτός ο πλανήτης.

Η σοβαρότητα είναι απλώς μια αρρώστια της ψυχής, αλλά η ειλικρίνεια είναι ένα εντελώς διαφορετικό φαινόμενο.

Ο σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να γελάσει, δεν μπορεί να χορέψει, δεν μπορεί να παίξει. Ελέγχει συνεχώς τον εαυτό του, έχει γίνει δεσμοφύλακας του εαυτού του. Ο ειλικρινής άνθρωπος μπορεί και χαίρεται με ειλικρίνεια, μπορεί να χορεύει με ειλικρίνεια, μπορεί να γελά με ειλικρίνεια. Και στο γέλιο συμμετέχει το σώμα σου, συμμετέχει ο νους σου, συμμετέχει η ύπαρξή σου΄ εξαφανίζονται οι διαιρέσεις, εξαφανίζεται η σχιζοφρενική προσωπικότητα.

Το γέλιο σού φέρνει πίσω την ενέργειά σου.
Αν σου απομακρύνουν το γέλιο, πρόκειται για πνευματικό ευνουχισμό.

Οι άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί γύρω μου μαθαίνουν πώς να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι, πώς να είναι περισσότερο διαλογιστικοί, πώς να γελούν περισσότερο, να ζουν περισσότερο, να αγαπούν περισσότερο και να διαδίδουν την αγάπη, το γέλιο σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η μοναδική προστασία ενάντια στα πυρηνικά όπλα.

Αν μπορέσει ολόκληρη η υδρόγειος να μάθει να αγαπά και να γελάει και να απολαμβάνει και να χορεύει, τότε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ θα φανούν έκπληκτοι: Τι συνέβη; Ολόκληρος ο κόσμος φαίνεται πως έχει τρελαθεί!

Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι, ικανοποιημένοι, δεν είναι άνθρωποι που μπορεί κανείς να τους εξαναγκάσει να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους που δεν τους έχουν κάνει κανένα κακό. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως όλους τους στρατούς σε όλες τις εποχές τους έχουν κρατήσει σεξουαλικά καταπιεσμένους΄ επειδή εκείνοι οι καταπιεσμένοι σεξουαλικά άνθρωποι είναι επόμενο να είναι καταστροφικοί. Η ίδια η καταπίεση τους ωθεί να καταστρέψουν κάτι.

Έχεις ποτέ παρατηρήσει στον εαυτό σου, όταν είσαι ευτυχισμένος, χαρούμενος, πως θέλεις να δημιουργήσεις κάτι. Όταν είσαι δυστυχισμένος, όταν υποφέρεις, θέλεις να καταστρέψεις κάτι. Πρόκειται για εκδίκηση. Όλους τους στρατούς τους κρατούν σε κατάσταση καταπιεσμένης σεξουαλικότητας, ώστε τη στιγμή που τους δίνεται η ευκαιρία να σκοτώσουν, αυτό γίνεται η χαρά τους. Τουλάχιστον εκφράζεται η καταπιεσμένη ενέργειά τους, φυσικά με πολύ άσχημο τρόπο, με απάνθρωπο τρόπο. Όμως κάποια μορφή έκφρασης υπάρχει.

Το έχεις προσέξει ποτέ ότι οι ζωγράφοι, οι ποιητές, οι γλύπτες, οι χορευτές δεν είναι ποτέ σεξουαλικά καταπιεσμένοι άνθρωποι; Είναι μάλιστα υπερ-σεξουαλικοί΄ αγαπούν υπερβολικά. Ένας άνθρωπος δεν είναι ίσως αρκετός για να εξαντλήσουν την αγάπη τους. Τους έχουν επικρίνει οι ιερείς όλων των εποχών: ΄΄Αυτοί οι ποιητές, οι ζωγράφοι, οι γλύπτες, οι μουσικοί, δεν είναι καλοί άνθρωποι΄΄. Και είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουν κάνει αυτή την ανθρωπότητα όμορφη, που έχουν συνεισφέρει στον κόσμο μερικά λουλούδια χαράς, μερικά λουλούδια μουσικής, μερικούς όμορφους χορούς. Ένας από τους βασικούς κανόνες της ζωής είναι ότι, αν δεν δημιουργείς, δεν φτάνεις στην πληρέστερη αξιοπρέπειά σου.

Η δημιουργικότητά σου φέρνει ελευθερία, δύναμη, ευφυΐα και συνειδητότητα.

Τι έχουν κάνει οι ιερείς για τον κόσμο; Έχουν κάψει γυναίκες, αποκαλώντας τες μάγισσες. Έχουν σκοτώσει ανθρώπους που ανήκουν σε άλλες θρησκείες. Δεν υπήρξαν δημιουργικοί άνθρωποι. Δεν έχουν ανεβάσει το επίπεδο της γης και δεν έχουν ανεβάσει το επίπεδο της ζωής.

Χρειαζόμαστε να υπάρξει μεγάλος σεβασμός για τους δημιουργικούς ανθρώπους κάθε διάστασης.

Και θα πρέπει να μάθουμε πώς να μεταμορφώνουμε την ενέργειά μας, ώστε να μην καταπιέζεται, ώστε να εκφράζεται με την αγάπη σου, με το γέλιο σου, με τη χαρά σου. Κι αυτή η γη είναι περισσότερο από παράδεισος΄ δεν χρειάζεται να πας πουθενά.

Ο παράδεισος δεν είναι κάτι που πρέπει να το επιτύχεις, είναι κάτι που πρέπει να το δημιουργήσεις.

Από εμάς εξαρτάται.

Αυτή η κρίση δίνει την ευκαιρία στους θαρραλέους ανθρώπους να αποσυνδεθούν από το παρελθόν και να αρχίσουν να ζουν με έναν καινούργιο τρόπο΄ όχι έναν αλλαγμένο τρόπο, όχι ως συνέχεια αυτού του παρελθόντος, όχι καλύτερο από το παρελθόν, αλλά απολύτως καινούργιο.

Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα, επειδή ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Ως το τέλος του εικοστού αιώνα, ή θα μπούμε στον πρώτο αιώνα μιας νέας ιστορίας του ανθρώπου, ή δεν θα έχει απομείνει κανένας, ούτε καν ένα αγριολούλουδο ζωντανό. Θα πεθάνουν τα πάντα.

Πέρα από τις βόμβες νετρονίου, που ήδη υπάρχουν, γίνονται πειράματα στη Σοβιετική Ένωση και ίσως και στην Αμερική πάνω στις ακτίνες θανάτου. Αντί να ρίξουν τη βόμβα, είναι πολύ πιο εύκολο να απλώσουν ακτίνες θανάτου, οι οποίες σκοτώνουν τους ζωντανούς ανθρώπους, τα ζώα, τα πουλιά, τα δέντρα. Μόνο τα νεκρά πράγματα -σπίτια, ναοί, εκκλησίες- θα απομείνουν. Θα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Και αυτές οι ακτίνες θανάτου δεν είναι ορατές. Ξέρουμε ότι υπάρχουν, προσπαθούν απλώς να ανακαλύψουν τον τρόπο πώς να τις κατευθύνουν, πώς να φτάνουν σε κάποιο συγκεκριμένο προορισμό και να καταστρέφουν όλα τα ζωντανά πλάσματα που θα συναντούν.

Χρειαζόμαστε περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους σε ολόκληρη τη γη, για να εμποδίσουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά τα πυρηνικά όπλα και αυτές οι καταστρεπτικές μηχανές πολέμου δεν μπορούν να λειτουργήσουν από μόνες τους. Τις λειτουργούν οι άνθρωποι΄ πίσω από αυτές βρίσκονται ανθρώπινα χέρια.

Το χέρι που γνωρίζει την ομορφιά ενός τριαντάφυλλου δεν μπορεί να πετάξει μια βόμβα πάνω στη Χιροσίμα.

Το χέρι που γνωρίζει την ομορφιά της αγάπης δεν είναι χέρι που θα κρατήσει ένα όπλο γεμάτο θάνατο. Με λίγο μόνο στοχασμό θα καταλάβεις τι λέω.

Λέω το εξής: εξάπλωσε το γέλιο, εξάπλωσε την αγάπη, εξάπλωσε τις αξίες που είναι καταφατικές προς τη ζωή, καλλιέργησε περισσότερα λουλούδια σε ολόκληρη τη γη. Δείξε εκτίμηση προς κάθε τι που είναι όμορφο΄ και καταδίκασε κάθε τι που είναι απάνθρωπο.

Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο και να τον κάνεις ένα τελείως καινούργιο φαινόμενο, με μια νέα ανθρώπινη συνειδητότητα, θα χρειαστεί να απομακρύνεις τη γη ολόκληρη από τα χέρια των πολιτικών και των ιερέων. Ο άνθρωπος πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα τέρατα.

Δουλειά μας είναι να διδάξουμε στους ανθρώπους συνειδητότητα, περισσότερη επίγνωση, περισσότερη αγάπη, περισσότερη κατανόηση, περισσότερη χαρά, και να εξαπλώσουμε το χορό και το γιορτασμό πάνω σε όλη τη γη.

Συνοπτικά σε μία μόνο φράση, μπορώ να πω: αν μπορέσουμε να κάνουμε την ανθρωπότητα ευτυχισμένη, δεν πρόκειται να συμβεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.