Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΤΑ «ΣΠΑΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΕΚΑ…MOSSAD!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια καινούργια εξέλιξη σχετικά με το αποτυχών τουρκικό πραξικόπημα έρχεται αυτή την φορά να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Ερντογάνν είχε δείξει την πρόθεση να σπάσει ο πάγος μεταξύ των δυο χωρών πού είχε δημιουργηθεί από την κρίση του Μαβί Μαρμαρά.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, ΑΚΡ, ο Vedat Demiröz, σε συνέντευξη του κατήγγειλε ότι εκτός από την CIA και η ισραηλινή μυστική υπηρεσία MOSSAD, ενέχεται στο πραξικόπημα και βρίσκεται πίσω από τους πραξικοπηματίες.
demiroz-den-cia-ve-mossad-aciklamasi-1470535097
Ο Vedat Demiröz υποστήριξε ότι εδώ και μήνες οι πραξικοπηματίας είχαν επαφές με πράκτορες της CIA και της MOSSAD για την καλύτερη προετοιμασία του πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν. Μάλιστα κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ ότι υποστηρίζει τον ευρισκόμενο στην Αμερική, Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει θεωρηθεί σαν ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος.
Σημειωτέον ότι αναθεωρείται η στάση της Τουρκίας στην επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ και δεν αποκλείεται να ξαναπαγώσουν οι σχέσεις των δυο χωρών, καθώς στο στόχαστρο βρέθηκε και ο σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ferifun Sınırlıoğlu, που είχε πρωτοστατήσει στην αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας Ισραήλ και πολλοί τον κατηγορούν ότι έδρασε υπό των εντολών του Φετουλάχ Γκιουλέν που παρουσιάζεται σαν άκρως φιλοισραηλινός.