Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΕ TWITTER KAI FACEBOOK ΤΑΞΙΔΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ



Αν ήσασταν ένας ταξιδιώτης του χρόνου, τι θα κάνατε για να αποδείξετε ότι οι δυνάμεις σας είναι πραγματικές; 

Θα γράφατε ένα Tweet γι “αυτό; ….μα φυσικά.

Τουλάχιστον αυτό νομίζουν ότι θα κάνατε ο αστροφυσικός Robert Nemiroff και η φυσικός μεταπτυχιακή φοιτήτρια Teresa Wilson στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.


Γι “αυτό λοιπόν προσπάθησαν να ψάξουν για ταξιδιώτες στο χρόνο στις κοινωνικές ιστοσελίδες Facebook και Twitter.

Το ζευγάρι έψαξε τα δύο κοινωνικά δίκτυα για οποιαδήποτε αναφορές υπήρχαν για δύο συγκεκριμένες εκδηλώσεις, την ανακάλυψη του κομήτη ISON τον Σεπτέμβριο του 2012 και την εκλογή του Πάπα Francis τον Μάρτιο του 2013, πριν αυτές συμβούν.



Η θεωρία τους, παρουσιάζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε (PDF) και αναφέρει ότι εάν υπήρχαν αποσπάσματα που περιέχουν το «Comet ISON», ή το «#cometison», ή «Pope Francis» or «#popefrancis» πριν από τις ημερομηνίες αυτές, θα μπορούσε κάλλιστα να προέρχονται από έναν ταξιδιώτη του χρόνου.

Η Nemiroff και ο Wilson έγραψαν ότι αναζητώντας στο Facebook τέτοιου είδους δημοσιεύσεις πολλές φορές η ιστοσελίδα δεν έδινε αποτελέσματα, ή τα αποτελέσματα που είχαν δεν ήταν ολοκληρωμένα, αναφέρει η Huffington Post

Ίσως, όπως και πολύ άλλοι, οι ταξιδιώτες του χρόνου προτιμούν να διατηρήσουν τις δημοσιεύσεις τους στο Facebook πολύ προσωπικές και έχουν μπλοκάρει την αναζήτηση.»

Δυστυχώς για την ανθρωπότητα και το Χόλιγουντ, οι ερευνητές δεν είχαν καλύτερη τύχη στο Twitter, όπου η πλειοψηφία των μελών του δημοφιλούς microblocking κρατούν δημόσια τα tweets τους.

Οι ερευνητές βέβαια δεν έχασαν τις ελπίδες τους, αφού όπως εξηγούν στη μελέτη τους, επειδή οι ίδιοι δεν ανακάλυψαν κανένα ταξιδιώτη του χρόνου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Μπορεί κάλλιστα οι ταξιδιώτες του χρόνου να μην αφήνουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για το ταξίδι τους, υποστηρίζουν οι Nemiroff και Wilson.

« Ή μπορεί να είναι φυσικά αδύνατο για εμάς να ανακαλύψουμε αυτή την πληροφορία καθώς αυτό θα παραβίαζε κάποιους άγνωστους μέχρι σήμερα νόμους της φυσικής», αναφέρουν , «ή οι ταξιδιώτες του χρόνου μπορεί να μην θέλουν να βρεθούν, και μπορεί να είναι πολύ καλοί στο να καλύπτουν τα ίχνη τους.»…..


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ http://tinyurl.com/zjl5rop