Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ




"Μα πως ήσουν τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσει ο Ντόναλντ Τράμπ στις εκλογές των ΗΠΑ. Αφού όλοι έλεγαν το αντίθετο!"

Μια ερώτηση που μου έκαναν οι περισσότεροι από τους 3.000 φίλους που έχω στο FB και μου την έκαναν σχεδόν όλοι όσοι γνωρίζω στην "κανονική ζωή"!

Πριν τις εκλογές, με όσους συζητούσα , πάντοτε στο τέλος μου έκαναν την εξής διαπίστωση: "Mα πως είναι δυνατόν να βγει ο Τράμπ τη στιγμή που τα εγκυρότερα ΜΜΕ και αναλυτές στον πλανήτη λένε το αντίθετο! Πως βγάζεις αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα";!

Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές λοιπόν και θα καταλάβετε πολύ καλά την μέθοδο που χρησιμοποιώ, η οποία μόνο αυθαίρετη δεν είναι! Πολύ περισσότερο θα καταλάβετε, γιατί σας δουλεύουν ψιλό γαζί!

Την περίοδο 1987-1991 κάθισα και ασχολήθηκα ως φοιτητής με την οικονομετρία και τις διαφορικές εξισώσεις! Την ανάπτυξη χρονολογικών σειρών και την εκτίμηση με τα οικονομικά μαθηματικά και την στατιστική, μελλοντικών οικονομικών αποδόσεων! Κι επειδή ήμουν ήδη προγραμματιστής Η/Υ, όλα αυτά τα έκανα πολύ απλά με προγράμματα που είχα φτιάξει ο ίδιος!

Το 1991, κατάλαβα ότι μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα παρουσίασης εκλογικών αποτελεσμάτων, με βάση τον τότε εκλογικό νόμο και τις παραμέτρους του, τις οποίες τις είχα εντάξει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για "πρωτόγονους Η/Υ"!

Αργότερα, αυτή την κλίση μου την έκαμα "δουλειά" και ίδρυσα μια εταιρία εκλογικών μελετών και αναλύσεων! Για τον λόγο αυτό, παρακολουθούσα όλες τις αλλαγές των εκλογικών νόμων και ενημέρωνα το πρόγραμμα-πλατφόρμα που είχα φτιάξει για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον Τύπο αλλά και στο διαδίκτυο!

Αυτό γινόταν από το 1991 ως και το 2010! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι γνωρίζω όλους τους εκλογικούς νόμους απ έξω κι ανακατωτά και στο μυαλό μου υπάρχουν ακόμη και σήμερα δεδομένα πολλά πράγματα σε μορφή εξισώσεων ! Χωρίς να το παλέψω και πολύ για να τα θυμηθώ!

Οι προβλέψεις που έχω κάνει, αγγίζουν ακόμη και την ακρίβεια του 1% με αποκορύφωμα την ορθή πρόβλεψή μου το 2000 για την νίκη του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 1% έναντι της ΝΔ, δύο εβδομάδες πριν την μέρα των εκλογών! Οταν η Ελλάδα κοιμήθηκε με κυβέρνηση ΝΔ και ξύπνησε το πρωί με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!!!

Ολα αυτά σας τα περιγράφω όχι για να κάμω διαφήμιση στον εαυτό μου αλλά για να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για πολιτικό ένστικτο αλλά για μια τεχνογνωσία που την έχω αποκτήσει με κόπο τα τελευταία 25 χρόνια!

Μου ήταν πανεύκολο λοιπόν να ασχοληθώ με το εκλογικό σύστημα της Αμερικής ! Ενα σύστημα άγνωστο στους Ευρωπαίους αλλά πολύ βατό για όποιους έχουν ασχοληθεί με τον δαίδαλο που λέγεται Ελληνικό εκλογικό σύστημα! Οσο κι αν δεν το πιστεύετε, η εκτίμηση ή πρόβλεψη ή πρόγνωση στις Ελληνικές εκλογές, είναι πέντε φορές πιο δύσκολη από την αντίστοιχη στις Αμερικάνικες!

Σας υποσχέθηκα λοιπόν να σας αποκαλύψω τι έκαμα και μπήκα στην διαδικασία να ενημερώσω άλλες φορές με σοβαρά άρθρα κι άλλες φορές κάνοντας πλάκα, ότι ο επόμενος πλανητάρχης ΔΕΝ θα είναι η Χίλαρυ αλλά ο Τράμπ!

Έχοντας γνωριμίες και στα δύο στρατόπεδα, ζήτησα και πληροφορήθηκα σε διάστημα 6 μηνών, για τρεις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις!

Τρεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών και τρεις από των Ρεπουμπλικάνων!

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ζητώ να μάθω κάποια ποιοτικά στοιχεία, από ΕΞΙ μούφες δημοσκοπήσεις!

Και λέω μούφες, γιατί όντας επί έναν τέταρτο του αιώνα στη δουλειά, ξέρω ότι ΚΑΙ οι έξι ήταν Μ-Ο-Υ-Φ-Α !

Και θα αναρωτηθείτε ΓΙΑΤΙ ρε Αδαλή τις ήθελες αυτές τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις;;;

Γιατί αναλύοντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, βρήκα τα μάξιμουμ και μίνιμουμ όρια που ΗΘΕΛΑΝ και οι δύο να παρουσιάσουν στο κοινό τους! Από την ανάλυση αυτή, κατάλαβα ποιο ήταν το ποσοστό που έλειπε στο κάθε κόμμα! Ποια είναι τα "πατώματα" και ποια τα "ταβάνια" των εκλογικών τους επιτελείων!

Με χρήση ειδικών εργαλείων κατέληξα, πόσο εξωπραγματικές ήταν οι κατά παραγγελία αυτές δημοσκοπήσεις και που βρισκόταν τελικά η πραγματικότητα στα επίπλαστα δείγματα που χρησιμοποίησαν! 

Αυτό από μόνο του δεν μπορούσε να κάνει κάποιον να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα γιατί στα ντέρμπυ οι καταστάσεις είναι διαδραστικές και μεταβάλλονται ακόμη και από το πέταγμα ενός σπουργιτιού πάνω από το κεφάλι ενός υποψήφιου! Πόσο μάλλον, σε μια μάχη, που η λάσπη και οι κόντρες είναι σε απίστευτα άθλια επίπεδα!

Είχα καταλήξει πάντως από τον Ιούλιο κιόλας, ότι η Χίλαρυ, δεν θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο αλλά θα παιχτεί ντέρμπυ!

Την περίοδο αυτή (Αύγουστος-Σεμπέμβριος) έκαμα και κάτι άλλο!

Ζήτησα και πληροφορήθηκα να μάθω, τις τελευταίες εκτιμήσεις σχετικά με δύο πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία!

Α. Το ποσοστό των ανθρώπων που ενώ ψήφιζαν, τώρα ΔΕΝ θα πάνε να ψηφίσουν γιατί έχουν απηυδήσει από τα δύο κόμματα και τους υποψηφίους τους και αρνούνταν να δώσουν ψήφο σε κάποιον τοπικό εκλέκτορα! Και πήρα έναν αριθμό από κάθε κόμμα! Ως ποσοστό επί των εκλογέων εννοείται!

Β. Το ποσοστό των ψηφοφόρων, που ενώ ιστορικά είχαν να πάνε να ψηφίσουν για πάνω από ΔΥΟ εκλογικές διαδικασίες, εντούτοις, τούτη τη φορά, θα σηκωνόταν από τον καναπέ για να κάνουν "cast a ballot" ¨οπως λένε και στο Αμέρικα! Το αντίστοιχο "κουκί" που λέμε εμείς εδώ στην Ελλάδα όταν αποκαλούμε χαϊδευτικά τον ψήφο μας! Γι αυτό και μια μέρα πριν τις εκλογές έγραψα στο παρακάτω status στο FB μου:

<<<Μόλις πάτησα στο ... Astoria! Βρήκα πολλούς ομοgενείς εκεί που είχαν μαζευτεί για να ψηφίσουν Κίλλαρυ! Βλέπετε ολάκερο το σόι μας στο Αμέρικα, πιστεύει ότι ο γαμπρός των Κλίντον, καλά έκανε και σπεκουλάριζε με ένα fund εναντίον του ... patrida!!! Δεν ξέρω για εσάς όμως εγώ, έκαμα ένα cast a ballot στον Ντόναλντ Τράμπ!!! Ετσι για να σας δείξω ότι τα καμώματα των δημοσκόπων και οι μούφες exit polls δεν είναι made in Greece! Από αλλού τα "ξεσηκώνουν" οι δικοί μας!!!>>>

Δεν έκανα κάποια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη φίλοι μου! Απλά είχα ήδη αναλύσει τα στοιχεία που θα σας παρουσιάσω παρακάτω, τα οποία με οδήγησαν να γράψω όλα αυτά που έγραψα με απόλυτη σιγουριά:

Παρατήρησα λοιπόν, ότι η Α. περίπτωση (απογοητευμένοι και από τους δύο) αποτελούσε ένα πολύ μικρό ποσοστό! Δηλαδή, ένα μικρό ποσοστό Αμερικανών, που ψήφιζαν τακτικά, θεωρούσε και τους δύο υποψήφιους ως ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσουν κανέναν! Αρα, δεν ήταν μεγάλο το ποσοστό των ΠΛΗΡΩΣ απογοητευμένων Αμερικανών τακτικων ψηφοφόρων!

Αντίθετα, εμφανίστηκε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό ανθρώπων, που ενώ δεν ψήφιζαν σχεδόν ποτέ, εν τούτοις , αποφάσισαν αυτές τις εκλογές, να πάνε να ψηφίζουν (περίπτωση Β.)!

Πριν λοιπόν κάνω προσθήκη αυτών των αριθμών στο μοντέλο μου, έκανα μια σκέψη που μπορεί να την κάνει ο καθένας!

Εφ όσον οι ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν σχεδόν ποτέ, σημαίνει ότι ήταν πλήρως απογοητευμένοι από το Administration του συζύγου της Χίλαρυ (Μπιλ Κλίντον), του Μπους και του Ομπάμα!

Δηλαδή από το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ; H XIΛΑΡΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ!!!

ΑΡΑ το καινούριο αυτό εκλογικό σώμα που ήταν εν υπνώσει, σηκώθηκε από τον καναπέ για να πάει να ψηφίσει τον ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ και όχι να καταψηφίσει την Χίλαρυ (ψήφος διαμαρτυρίας)! Για την ακρίβεια, η διαμαρτυρία τους ήταν η χρόνια αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, μιας και δεν τους είχαν "γοητεύσει", τόσο οι προεναφερθέντες εκλεγμένοι Πρόεδροι όσο και οι αντίπαλοί τους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν!!!

Για την ακρίβεια, αυτό το ποσοστό , πήγε αναφανδόν (σχεδόν ολόκληρο) στον Τράμπ και έκανε την μεγάλη ανατροπή!

Ηταν αυτοί που "χαμήλωσαν" την τεράστια διαφορά της Χιλαρυ έναντι του Τραμπ στα μητροπολιτικά κέντρα (Κέντρα πρωτευουσών) και εκτόξευσαν στα επίπεδα του 70% τα ποσοστά του Ττραμπ στις μη μητροπολιτικές περιοχές και στην Αμερικανική Υπαιθρο!

Ολα τα υπόλοιπα, ήταν πάνω κάτω αναμενόμενα!

Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων, οι προωθητικές ενέργειες των καλλιτεχνών (μέσα και τα blow-jobs της Μαντόνα), η βοήθεια του τραπεζικού Κατεστημένου κτλ κτλ

Ολα αναμενόμενα και απολύτως μετρήσιμα!

Για να καταλάβετε, αυτό που ΔΕΝ λένε οι μαλάκες δημοσιογράφοι του Ελλαδιστάν, είναι κάτι πολύ σημαντικό!

Για κάθε 100 ψηφοφόρους που δεν ήθελαν σχεδόν ποτέ να ψηφίζουν, και προσήλθαν τελικά στις κάλπες την Τρίτη, 90 (ΕΝΕΝΗΝΤΑ) πήγαν για να ψηφίσουν ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ!

Κι αυτό το κατάφερε ένας Μυτιληνιός στην καταγωγή σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών, ο Ράινς Πρίμπους, που επένδυσε σε αυτή την ιδέα, και μόνος ενάντια σε όλους, έκαμε τον Τραμπ ... Πλανητάρχη! Γι αυτό και στην ομιλία του μετά τις εκλογές τον κάλεσε στο πόντιουμ και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα!

Ολα αυτά σας τα γράφω πολύ απλοποιημένα και πιστέψτε με τα γνώριζαν όλοι! Κάποιοι με μεγαλύτερη ακρίβεια από μένα! Και τα γνώριζαν τόσο καλά, που την τελευταία εβδομάδα, έβαλαν την Χίλαρυ και ακύρωσε την καθιερωμένη γιορτή πυροτεχνημάτων που είχε σχεδιάσει και οργανώσει!

Κλείνοντας λοιπόν θέλω να σας πω τούτο! Τα κόμματα στον Δυτικό κόσμο, γνωρίζουν με ακρίβεια κάθε εβδομάδα το εκλογικό αποτέλεσμα! Αλλά σας λένε ψέματα! Οι δημοσκοπήσεις που διαβάζετε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ... πορδή!

Οι δημοσκοπήσεις δηλαδή είναι, η ... "απεγνωσμένη προσπάθεια του κώλου να μιλήσει"!

Είναι μια προσπάθεια να μεταβάλλουν την άποψη των ψηφοφόρων, πουλώντας τους παραμύθια!

Οσο για τον Τραμπ και την πολιτική του για την Ελλαδα τώρα:

Ο Τραμπ έχει διδαχτεί από τα καμώματα όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων απέναντι στον Πούτιν! Και ξέρει τι τον περιμένει όταν προσπαθήσει να συνομιλήσει με μια Κυβέρνηση μαριονέτα των Γερμανών!

Και επειδή είναι ευφυέστατος και πανούργος, ΔΕΝ θα ασχοληθεί με την Ελλάδα!
Για να είμαι πιο ακριβής, δεν θα ασχοληθεί με κανένα από τα πουλημένα τομάρια των κομμάτων εξουσίας στην χώρα μας!

Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑΣ και μιας στεκιας που θα ρίξει ο Τραμπ!

Η "άσπρη" μπάλα θα είναι το Κουρδικό ζήτημα και τα πετρέλαια του Κιρκούκ και της Μοσούλης αλλά και της Γαύδου!

Η στεκιά θα περάσει από Συρία, Τουρκία, Υεμένη, Ιράκ, Αίγυπτο και Κύπρο!

Αν μετά από αυτή την καραμπόλα, η άσπρη μπάλα έχει ακόμα δύναμη και σωστή τροχιά, τότε από σπόντα, θα προκαλέσει την διαγραφή του Ελληνικού χρέους και την διατήρηση των συνόρων μας!

Ως εκ τούτου, αυξήσαμε την τύχη μας, γιατί η Χίλαρυ είχε σκοπό να βάλει την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία και διαίρεση της χώρας μας, την οποία απλώς τώρα την καθυστερούμε! Κι ο Ομπάμα θα ερχόταν να διευθετήσει το πως θα διεξαχθεί η πολεμική σύρραξη δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ! Της Ελλάδος και της Τουρκίας!

Να το θυμάστε λοιπόν αυτό! Η χώρα μας, με δεδομένο ότι την κυβερνούν κοπρόσκυλα, θα είναι αναγκασμένη να παρακαλά να σωθεί από την καραμπόλα που σχεδιάζει ο Τραμπ, παρέα με τον Πούτιν!

Και όποιος κατάλαβε ... κατάλαβε!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΛΗΣ