Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΝΟΥ;“ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ.

Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ. Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΝΟΥΣ. Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΝΟΥΣ - ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ. Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΧΑΛΑΡΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ, ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗ, ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΕΛΚΟΣ. Η ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΡΕΞΙΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΙΑΤΡΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΕΙΟΣ. Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ, ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΕΙΟΣ. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ, ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΣ.

ΘΑ ΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ, ΒΟΛΙΚΑ. ΘΑ ΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ, ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ. ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΤΟ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΟΙ - ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ, ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΠΟΤΕ ΒΟΥΤΑΝΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΗ ΤΟΥΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ, ΟΜΩΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΗ. ΦΡΙΚΤΗ, ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ! ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ.

ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΥΚΟ ΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΝΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΤΕ ΔΥΤΙΚΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ - ΠΛΗΡΗΣ, ΟΛΙΚΗ. Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ, Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ.

Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΧΕΙ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΟΛΛΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ. ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ, ΕΞΩ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΧΑΟΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΦΡΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΜΕΙΝΕΙΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΘΝΟΣ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΙΖΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ”.

OSHO