Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Η "ΙΕΡΑΡΧΙΑ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

«...ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΗΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΝΩΣΗ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΕΝ ΤΑΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΝ, ΕΚΑΤΑΛΑΒΕΝ, ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΗΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΝΑ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΛΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΕΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΝ ΝΑ ΕΣΒΗΣΗ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑΝ.

ΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΑΙ, ΟΠΟΥ ΕΠΡΟΤΕΡΟΝ ΗΝΘΙΖΟΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΡΑΝΘΩΣΙ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΣΦΑΛΙΣΘΗΣΑΝ, ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΜΩΡΑΝΘΗΣΑΝ, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ ΕΞΩΡΙΣΘΗΣΑΝ. ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ, ΕΙΜΗ ΤΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ. ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΕΙΜΗ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΓΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΝ, ΜΕΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΝ, ΥΠΗΚΟΥΟΝ ΚΑΙ ΕΦΟΒΟΥΝΤΟ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΗΞΕΥΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΤΙ. ΕΝΑΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΕΤΡΟΜΑΖΕΝ ΤΟΣΑ ΜΙΛΛΙΟΥΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ω ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΠΟΣΟΝ ΦΟΒΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ, ΚΑΙ ΠΟΣΟΝ ΟΥΤΙΔΑΝΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΕΥΣΗΣ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΘΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΣΟΝ ΑΠΟΜΩΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΛΑΛΙΑΝ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ ΟΦΙΝ ΞΥΛΙΝΟΝ, Ή ΕΝΑΝ ΧΑΛΚΟΥΝ ΛΕΟΝΤΑ!»

ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ - "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ", εκδ. ΚΑΛΒΟΣ, σελ. 82.