Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ...

ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΝ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟΝ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΥΣΑΣ. ΜΑΚΑΡΙΑ ΘΕΑ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΛΗΣΜΟΣΥΝΗ.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΜΗΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΗΣ ΗΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ 25ης
ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΛΟΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΕΞΗ, ΤΗΝ ΘΥΜΗΣΗ. Η ΘΥΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΛΕΞΗ «ΘΥΜΟΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ «ΨΥΧΗ». ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΙΕΡΑ ΟΔΟ» ΤΗΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕΩΣ-ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΥΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥ(Θ)ΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ. ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΙΣΠΝΕΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ. ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΙΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ, ΧΩΡΑ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ, ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΣ. ΟΙ ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΟΦΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔEIΚΝYΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΜΑΣ OΔΗΓΕΙ Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΗΡΩΙΣΜΟ. ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΓΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΜΟΧΘΟΣ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ.
ΓΙ' ΑΥΤΗN ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ: "ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ". ΟΤΑΝ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΄21 ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ «ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ», ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ.

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ Τ-ΟΥΡΚ-ΩΝ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ.

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΣΧΥΛΟ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ Τ-ΟΥΡΚ-ΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕ (ΠΑΣΑΡΕΛΑ)ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ.

ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ Η ΓΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΝΑ ΜΙΑΝΘΕΙ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΕΣ ΣΑΥΡΕΣ.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΄21 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΑΥΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΟΙ ΕΡΕΒΑΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ Ο ΟΜΗΡΟΣ. Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΣΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΥΠΕΘΑΛΠΑΝ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΕΣΤΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ... 

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ