Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ



"Δυστυχώς πάμε σε μια απόφαση για το Ελληνικό χρέος, η οποία όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα του χρέους, αλλά θα προσθέσει και νέα βάρη στις πλάτες του ταλαίπωρου Ελληνικού λαού.


Μοναδική λύση για το συμφέρον των πολλών είναι η διαγραφή του χρέους και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Οατέρας" του Νεοφιλελευθερισμού Άνταμ Σμιθ ήταν αυτός που είχε πει ότι αν ένα κράτος έχει υπέρογκο χρέος οφείλει να το διαγράφει γιατί αυτό έχει δημιουργηθεί από μη παραγωγικούς λόγους, δήλαδή όχι από επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
 Με μια απόφαση περί διαγραφής του χρέους αυτόματα παίρνουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας απένατνι στους δανειστές.


Επειδή όμως για να μας πειθαναγκάσουν να πληρώσουμε το χρέος θα μας κόψουν μέσω της Ε.Κ.Τ. την χρηματοδότηση, καθώς ελέγχουν το νόμισμα είναι υποχρεωτική η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Δεν γράφω για τη δραχμή που γνωρίζαμε παλιά, αλλά για προστατευμένη δραχμή, όπως έκανε μέχρι πρόσαφατα η Κίνα και κάνει ακόμα και σήμερα η Νορβηγία που απαγορεύει να προσφεύγουν οι Τράπεζες και οι ιδιώτες στην αγορά Νορβηγικού νομίσματος μέσω αναταλλαγής νομισμάτων παίζοντας έτσι με την ισοτιμία, παρά μόνο αν το ποσό ξεπερνά το 1.000.000 Νορβηγικές κορώνες.

Έτσι αποτρέπονται τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος του νομίσματός της. 
Ο κόσμος δεν πρέπιει να ανησυχεί, καθώς μισθοί και συντάξεις θα πληρώνονται κανονικά, αφού το Ελληνικό δημόσιο μας φορολογεί αρκετά και μπορεί να πληρώνει και το ψέμα ότι δανειζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Είναι γεγονός ό,τι προ των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις το κόστος πληρωμής τους ήταν 21 δισ Ευρώ και τα έσοδα του Ελληνικού δημοσίου ανέρχονταν σε 57 δισ Ευρώ. 
Ομοίως δεν πρέπει να ανησυχεί και για τις καταθέσεις του, καθώς οι τράπεζες; θα εθνικοποιηθούν, όπως πρόσφατα έκανε και η Αγγλία σε σειρά πιστωτικών ιδρυμάτων, και οι καταθέσεις του θα είναι εγγυημένες.


Τέλος δεν θα πρέπει να φοβάμαστε ούτε τυχόν υποτίμηση του νομίσματος


Καμμία υποτίμηση δεν οδηγεί σε πτώχευση και εξαθλίωση, παρά μόνο αν γίνει γι' αυτό το σκοπό και μόνο. Από το 1954 που έγινε η περίφημη νομισματική μεταρρύθμιση Μαρκεζίνη μέχρι και την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ η δραχμή υποτιμήθηκε 10 φορές. Από 30 δραχμές το δολάριο πήγε σε 300 δραχμές το δολλάριο. Η Ελλάδα όμως ούτε πτώχευσε, ούτε βρέθηκε στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα. 
Φυσικά η ανωτέρω λύση δεν είναι εύκολη, αλλά είναι η μοναδική για να σωθεί ό,τι απέμεινε απ' αυτήν την ριμαγμένη χώρα".
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ