Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΚΤ;




"Η ΕΚΤ φοβάται τις ευθύνες της σ' ό,τι αφορά την ένοχη στάση της στον έλεγχο των "ελληνικών" τραπεζών και τη συνενοχή της στη διόγκωση του δημοσίου χρέους τής Ελλάδας, πράγμα το οποίο συνιστά έγκλημα κατά τού ελληνικού λαού. Φοβάται λοιπόν τις κατηγορίες εκείνες, οι οποίες μπορούν να προκύψουν από τον έλεγχο της διαχείρισης της κρίσης τού 2008. Φοβάται τον έλεγχο της χρηματοδότησης, την οποία ανάγκασε την Ελλάδα να κάνει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ...Των τραπεζών, που, εκ του καταστατικού τής Ευρωζώνης, δεν είναι ελληνικές - και άρα υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους - αλλά ευρωπαϊκές - και άρα υπό τον δικό της έλεγχο.
Για να διευκολύνει η ΕΚΤ την "ανάπτυξη" - και άρα τους εθνικούς στόχους ενός κράτους- μέλους τής Ευρωζώνης, και άρα της Γερμανίας - έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ίδιας της Ευρωζώνης και του Ευρώ και την εθνική ασφάλεια ενός κράτους, το οποίο στην πραγματικότητα πρόδωσε, εφόσον την εμπιστοσύνη καταχράστηκε. Η Ελλάδα εμπιστευόταν τον ευρωπαϊκό θεσμό τής ΕΚΤ και αυτή τον πρόδωσε. Η ΕΚΤ συμμετείχε στην "παράσταση" τρομοκρατίας τού ελληνικού λαού. Συμμετείχε στην πράξη προδοσίας κατά του ελληνικού λαού, εμφανίζοντας τα "στρες- τεστ" ρουτίνας σαν "τεστ" εθνικών οικονομιών, ενώ αυτό δεν ήταν αληθές.
Υπάρχουν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή και την εμπλοκή τού Τρισέ στην ελληνική καταστροφή, η οποία οδήγησε στον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων. Υπάρχουν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Τρισέ, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα και κανέναν λόγο, απαγόρευσε στην Ελλάδα να αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά μέρος τού χρέους της ...Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος στη συνέχεια την υποχρέωσε να πληρώσει στο ακέραιο τα ομόλογά της. Την ίδια ώρα που ο Τρισέ απαγόρευε στην Ελλάδα να αγοράσει "σιωπηλά" το χρέος που μπορούσε - και ενώ ο ίδιος γνώριζε την απαγόρευση, αλλά και την υποχρέωση που θα έθετε ο ίδιος - ,κάποιοι ομοεθνείς του αγόραζαν σαν τρελοί τα ελληνικά "σκουπίδια".
Ο Τρισέ, δηλαδή, πολύ εύκολα κάθεται στο "σκαμνί" ενός ∆ιεθνούς ∆ικαστηρίου για υπέρβαση εξουσίας σε περίπτωση που παρανόμως εμπόδισε την Ελλάδα να φερθεί ως κυρίαρχη χώρα και άρα να αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά "σκουπίδια", τα οποία κάποιοι άλλοι ήθελαν να "πετάξουν". ∆εν της επέτρεψε να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, όταν εκ των προτέρων γνώριζαν όλοι ότι η κακή της οικονομική κατάσταση θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική κρίση και άρα θα είχαμε θανάτους ανθρώπων εξαιτίας της. Αν αυτή η εγκληματική υπέρβαση εξουσίας συνοδεύεται και από ιδιοτέλεια - και άρα από ιδιωτικά κέρδη - ,τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν τραγικά γι' αυτόν. Κέρδισε ο Τρισέ από την ελληνική καταστροφή; Μπορεί να ελεγχθεί η μεταβολή τής περιουσίας του μετά το 2008; Μόνο τους ομοεθνείς του κάλεσε για "φαγοπότι"; Αυτός δεν "τσίμπησε" τίποτε;
Όμως, το χειρότερο, που φοβάται η ΕΚΤ, είναι άλλο ...Το χειρότερο είναι να της στείλει η Ελλάδα τον "λογαριασμό" τής συνωμοσίας. Σύμφωνα με αυτόν τον λογαριασμό η ΕΚΤ χρωστάει στο ελληνικό κράτος όλο το ποσό που έδωσε για να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο ήταν δική της αρμοδιότητα να είναι σταθερό. Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, 233 δις ευρώ. Φοβάται η ΕΚΤ μήπως η Ελλάδα αναζητήσει το δίκιο της στα ∆ιεθνή ∆ικαστήρια. Εύκολο είναι αυτό, εφόσον ο νόμος για τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις τής ΕΚΤ είναι πολύ απλός. Η "ευστάθεια" του ελληνικού "κλάδου" τού ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι υποχρέωση της ΕΚΤ και όχι του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού.
Αν αυτήν η "ευστάθεια" κόστισε στον ανύποπτο ελληνικό λαό 233 δις, τότε για την αποκατάσταση της τάξης ο "λογαριασμός" πηγαίνει στην ΕΚΤ. "Μα...", θα πει κάποιος, "...είναι δυνατόν να ήταν καθήκον τής ΕΚΤ να δώσει 233 δις στην Ελλάδα, για να διατηρήσει τη "ρευστότητά" της;" ...Όχι βέβαια. Καθήκον τής ΕΚΤ ήταν να προστατεύσει την Ελλάδα ...Ένα καθήκον, το οποίο σήμερα αποκαλύπτεται, εφόσον η ΕΚΤ κάτω από την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης αναγκάζεται να ενεργοποιήσει τον ELA και να εξασφαλίσει 60 δις ρευστότητας στην Ελλάδα. Τώρα, δηλαδή, μπορεί να βρει 60 δις ευρώ και το 2008 δεν μπορούσε να βρει τα 25 δις;
Αυτό ήταν το καθήκον της και αυτό δεν το έκανε όταν έπρεπε καί όταν πίεζαν τον Καραμανλή να δώσει τα χρήματα του ελληνικού λαού, για να σωθούν οι τράπεζες των τοκογλύφων. Μπορούσε να δώσει τότε - που ήταν πολύ ευκολότερα τα πράγματα - κάποια ελάχιστα δις, για να διορθώσει το δικό της "σφάλμα" το 2008 ...Το "σφάλμα" να μην ελέγξει τις ελληνικές τράπεζες και να φτάσουν αυτές να απειλούνται στα στρες-τεστ. Με ελάχιστα δις τής ΕΚΤ και η Ελλάδα δεν θα έμπαινε τότε στο Μνημόνιο. Απλά, κάποια ελληνικής καταγωγής μέλη τής ΕΚΤ θα έμπαιναν στη φυλακή. Η ΕΚΤ θα διόρθωνε το δικό της "σφάλμα" και η Ελλάδα σήμερα θα βρισκόταν στην κατάσταση που βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Όμως, η ΕΚΤ δεν έκανε το καθήκον της και για να πλουτίσουν οι τοκογλύφοι ιδιοκτήτες της, έβαλε εκ του πονηρού την Ελλάδα να βάλει μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια 233 δις σε ένα άπατο "πηγάδι".
Οι δικές της ευθύνες, δηλαδή, έφτασαν το ποσό σε αυτόν τον αστρονομικό αριθμό και όχι οι Έλληνες και οι "ανάγκες" τού κράτους τους, που δεν είναι διαφορετικές από τις ανάγκες τού Βελγίου ή της ∆ανίας ή της Ολλανδίας. Όποιο ευρωπαϊκό κράτος και να έμπαινε στη θέση τής Ελλάδας, θα ήταν σήμερα στην ίδια αν όχι σε χειρότερη κατάσταση μ' αυτήν. Όλα αυτά ήταν εγκλήματα κατά του Ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών λαών, οι οποίοι στο τέλος πλήρωσαν τον λογαριασμό ...Ένας λογαριασμός, ο οποίος είναι καθαρά τής ΕΚΤ και της Γερμανίας που την καθοδηγούσε. Η ΕΚΤ δεν έκανε το καθήκον της όταν αυτό ήταν φτηνό να το κάνει και τώρα δικαιούται ολόκληρο τον λογαριασμό τής πανάκριβης "ζημιάς". Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι' αυτό το"λάθος", να πάνε φυλακή αυτοί που το προκάλεσαν ...Φυλακή μακροχρόνια, γιατί από το λάθος αυτό είχαμε 4000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα".