Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.





Μαρία Τσολακίδη

Μετά την υπογραφή του συμβιβασμού της πολιτικής ελίτ της χώρας με τους δανειστές, οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτό που θα ακολουθήσει. Το πρώτο είναι οι συνθήκες δουλοπαροικίας που για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν παγκοσμίως σε χώρα που δεν δέχθηκε πόλεμο με όπλα και το δεύτερο ότι δεν θα έχουν δημοκρατικό πολίτευμα εφόσον από εδώ και στο εξής οι κυβερνήσεις απλά θα είναι υπάλληλοι των Ευρωπαίων που θα πραγματοποιούν κατά γράμμα αυτό που οι Θεσμοί (βαπτισμένοι από την Αριστερά) αποφασίζουν.

Χώρα υποθήκη 

Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για αυτά που τώρα αναγκαστικά θα υπογράψει. Γνώριζε ότι οι δανειστές δεν είχαν ποτέ σκοπό να μειώσουν το χρέος και ο ίδιος μεθόδευσε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος. Πρότεινε το χρέος να ελέγχεται από τον ESM (αναλυτικά για  τον ΕSM εδώ) , ζητώντας το νέο δάνειο αποκλειστικά από αυτόν, δηλαδή από την δεύτερη τράπεζα των δανειστών. Ήταν μια κίνηση που έκανε τον κ. Γιούνκερ να τρίβει τα χέρια του και να δώσει το σχέδιο "ανάγκης" να δεσμευτεί όλη η Ελλάδα (το αναφέρουν ως περιουσιακά στοιχεία) ως υποθήκη για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μην μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος. Με λίγα λόγια όλη η χώρα θα βρίσκεται στα χέρια του Ινστιτούτου Ανάπτυξης που εδρεύει από το 2005 στο Λουξεμβούργο, την πατρίδα του κ. Γιούνκερ.  Βέβαια, δεν αναφέρουν δημοσίως ότι η Ελλάδα μπαίνει υποθήκη, αλλά απλά ότι με αυτόν τον τρόπο κρατάνε την χώρα από το ευαίσθητο σημείο να πραγματοποιήσει τα μέτρα των παλιών μνημονίων και του νέου που μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή. 

Στο σχέδιο Γιούνκερ υποθήκευσης της Ελλάδας έπαιξε ρόλο η πρόταση Σόιμπλε και 5ετή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τώρα η ελληνική πλευρά μπαίνει σε ένα νέο δίλημμα. Ή 5ετη έξοδο από το ευρώ ή υποθήκη της χώρας. Το πρώτο είναι ένα τέχνασμα  για να ξανατρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό ότι θα πεινάσει, άρα το δεύτερο είναι αυτό που θα έρθει αλλά όχι άμεσα. Πρέπει να δοθεί η έγκριση για την τελική παράδοση της χώρας από μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί χώροι που θέλουν την Ελλάδα μέλος της Ε.Ε (δηλαδή το 67% του λαού σύμφωνα με το δημοψήφισμα) ακόμα κι αν υπογράψουν ότι δεν θα είναι ανεξάρτητο κράτος, αλλά σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη "Ευρωπαϊκή Πολιτεία".....

Συμβούλιο Κομαντατούρ

Οι δανειστές έχουν πρώτα απ' όλα να κάνουν σοβαρές εργασίες στην μελλοντική αποικία τους πριν την αλυσοδέσουν και κυριαρχικά. Πίσω από τις περικοπές συντάξεων, τις ομαδικές απολύσεις,την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, του ορυκτού πλούτου και των ποταμών της χώρας, πρέπει να εγκαινιάσουν την Κομαντατούρ που το όνομά της είναι "Δημοσιονομικό Συμβούλιο". Ήταν ένας όρος του δευτέρου μνημονίου τον Απρίλιο του 2014 που υπέγραψε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας καλείται να υλοποιήσει.

Ο κ. Βαρουφάκης είναι ο πολιτικός ανήρ που μπορεί να έκανε τον σκληρό στους δανειστές αλλά και αυτός που ανήγγειλε  τον Μάρτιο του 2015 την πλήρη λειτουργία  αυτού του  αντιδημοκρατικού εκτρώματος που θα γίνει ο μεγαλύτερος Θεσμός της χώρας.

Μπορεί Δημοσιονομικά Συμβούλια να υπάρχουν σε μέλη-κράτη της Ε.Ε αλλά μόνο η Ελλάδα είναι το μέλος που πια δεν είναι κράτος εφόσον η δημόσια περιουσία του μπαίνει ως συζήτηση για ενέχυρο και το χρέος της δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.

Το Συμβούλιο αυτό είναι η Ανεξάρτητη Αρχή, που είχαμε ακούσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να εκθειάζει, το οποίο θα κάνει κουμάντο στα χρήματα του ελληνικού κράτους, δηλαδή των Ελλήνων. Θα μπορεί να αλλάζει τους προϋπολογισμούς κατά πόσο συμφέρει τους δανειστές με το πρόσχημα ότι δεν βγαίνουν διαφορετικά οι δόσεις των δανείων. 

Με λίγα λόγια το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να παίρνουν την άδειά του αν θα μπορούν να ψηφίζουν μία αύξηση στον προϋπολογισμό για την Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την Άμυνα κοκ.

Γι' αυτόν τον λόγο το Γιούρογκρουπ ζήτησε μέχρι στις 15 Ιουλίου η Βουλή να ψηφίσει μεταξύ άλλων να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν υπογραφεί το νέο μνήμονιο με τους δανειστές. Ο κ. Ντάισελμπλουμ τονίζει ως εκπρόσωπος του Γιούρογκρούπ ότι το Δημοσιονομικο Συμβούλιο θα μπορεί να περικόπτει δαπάνες (χωρίς να ρωτά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού), παίρνοντας έγκριση μόνο από τους Θεσμούς. 

Καλώς ήρθατε στην υπό κατοχή Ελλάδα

Αν δεν το έχει καταλάβει ακόμα και ο πιο άσχετος με την πολιτική και οικονομία πολίτης, η χώρα μπαίνει σε συνθήκη κατοχής. Αυτό δεν είναι καμία υπερβολή. Οι δανειστές-Θεσμοί μετά την υπογραφή συμφωνίας με την ελληνική πλευρά παίρνουν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Για αυτό τον λόγο δεν υπογράφουν τώρα μνημόνιο μετά δανείου αλλά πρώτα βάζουν χέρι στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Αυτό συνεπάγεται ότι παίρνουν στα χέρια τους την οποιαδήποτε ανάπτυξη ή όχι της χώρας, την ζωή των Ελλήνων πολιτών εφόσον μπορεί να περικόψουν ακόμη και δαπάνες στην Υγεία για να μπορέσει το χρέος να αποπληρώνεται. 

Με λίγα λόγια η Ελλάδα μετά την ψήφιση των πρώτων μέτρων από την Βουλή, αν περάσει ο όρος για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο τότε παύει να είναι ελεύθερη χώρα. Θα δανειστεί ως χώρα υπό κατοχή.

Ωστόσο η κωμωδία της πολιτικής ελίτ της χώρας συνεχίζεται με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ να θέλουν  υπογραφή σε όλα άνευ συζητήσεως, ενώ η κυβέρνηση που ζητά την μείωση του ελληνικού χρέους να το φορτώνει με ακόμη 86 δις ευρώ δίνοντας το κλειδί του κάστρου στους εχθρούς που αυτή την φορά δεν έκαναν καν τον κόπο να σηκώσουν όπλο εναντίον των Ελλήνων. 

Ο κ. Τσίπρας γνώριζε όταν μιλούσε για έναν υπερυπουργό Οικονομικών της Ε.Ε που θα διαχειριζόταν καταρχάς την τύχη της Ελλάδας και μετέπειτα των άλλων κρατών-μελών. Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που υπέγραψαν να στηρίξουν τον κ. Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις γνώριζαν πριν ακόμη από το δημοψήφισμα ποιο ήταν το τελικό σχέδιο των δανειστών, το οποίο ως φερετζέ πάντα είχε τις μειώσεις συντάξεων, τις αυξήσεις φόρων και όλα αυτά που απλά κατέστρεψαν διά παντός την πραγματική οικονομία της Ελλάδας. 

Αναλυτικά για το πότε γνώριζε ο πρωθυπουργός τα σχέδια κατοχής από την Ε.Ε  διαβάστε εδώ.


γράφτηκε Στον τοίχο