Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;




Στο χθεσινό δημοψήφισμα 61,3% ψήφισε ΟΧΙ και 38,7% ψήφισε ΝΑΙ. Σάρωσε το ΟΧΙ παρά κι ενάντια σε Θεούς και δαίμονες. Ωραία. Αν ακούσει όμως κανείς τα πορνοκάναλα και τους δημοσιοκάφρους, που όλο το προηγούμενο διάστημα οργίασαν εναντίον του ΟΧΙ, τώρα μας λένε ότι δεν τρέχει τίποτε. Είτε ΝΑΙ ψήφισε ο ελληνικός λαός, είτε ΟΧΙ, είναι το ίδιο και το αυτό. Ψήφισε υπέρ της Ευρώπης.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε κάτι καταπληκτικό: "Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα:  Ποια Ευρώπη θέλουμε. Και απάντησε γενναία: θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας." Που ήταν αυτό το ερώτημα; Σε ποιό δημοψήφισμα; Πότε τέθηκε έτσι το δίλημμα; Και τέλος πάντων που βρίσκεται αυτή η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας; Πάντως όχι στην ευρωζώνη και την ΕΕ, που ο ίδιος ο Τσίπρας έχει καταγγείλει για εκβιασμούς, τελεσίγραφα, κατάλυση της δημοκρατικής έκφρασης του λαού, κοκ.


Ο κ. Τσίπρας ζει στη Νεφελοκοκκυγία. Όχι του Αριστοφάνη, αλλά της Ευρώπης του Καρλομάγνου. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι μέχρι προσφάτως είχε ως υπουργό οικονομικών έναν Τσαλαπετεινό. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται κάποιος Μπούφος για να τον αντικαταστήσει.

Κι ενώ ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ένα ανύπαρκτο ερώτημα στο δημοψήφισμα, βρήκε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία έκανε, "μια πολύ γενναία επιλογή. Ωστόσο, έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με όρους προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας." Τρία πουλάκια κάθονται...

Μάλιστα. Δεν ήταν εντολή ρήξης, αλλά εντολή διαπραγμάτευσης. Και μάλιστα με όρους ανέφικτους μέσα στο ευρώ. Εκτός κι αν φαντασιώνεται ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να υπάρξει ευρώ και ευρωζώνη χωρίς λιτότητα, ανισότητες και βίαιες κοινωνικές αδικίες. Ίσως. Στη Νεφελοκοκκυγία όπου κατοικοεδρεύει, τα πάντα είναι πιθανά.

Επίσης κατά τον κ. Τσίπρα το δημοψήφισμα "δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει οριστικά από τη συζήτηση. Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας." Αφήστε με να το καταλάβω. Δεν έχω δα και την ευφυία των κομματικών κούκων της Νεφελοκοκκυγίας του Τσίπρα.

Είναι αλήθεια ότι το δημοψήφισμα αυτό δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Όμως το έθεσε ξεκάθαρα στην ημερήσια διάταξη. Το όργιο τρομοκρατίας που ασκήθηκε εναντίον του ΟΧΙ, θέτοντας ξεκάθαρα ότι ΝΑΙ σημαίνει παραμονή στο ευρώ, ενώ το ΟΧΙ ισοδυναμεί με έξοδο, επιβάλλει τουλάχιστον τον ανοιχτό πολιτικό διάλογο για το ζήτημα.

Με ποιό δικαίωμα ο κ. Τσίπρας θέλει το ερώτημα αυτό "να φύγει οριστικά από τη συζήτηση"; Ποιόν εξυπηρετεί κάτι τέτοιο; Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Διότι η λογική αυτή οδηγεί στο ευρώ πάση θυσία. Πάση θυσία του λαού. Πότε ο ελληνικός λαός έδωσε τέτοια εντολή; Μα στο δημοψήφισμα είπε ξεκάθαρα - για όποιον θέλει να τον ακούσει - ότι όχι ευρώ πάσει θυσία, καμιά σε βάρος του λαού συμφωνία, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα του ΟΧΙ.

Ποτέ άλλοτε ο ελληνικός λαός δεν ήταν τόσο έτοιμος όχι μόνο να συζητήσει, αλλά και να πειστεί για την αναγκαιότητα να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ προκειμένου να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για το τι θα γίνει στον τόπο μας. Τη διάθεσή του αυτή την απέδειξε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, όταν δεν λύγισε μπροστά στο όργιο τρομοκρατίας που του έλεγε ότι έτσι και ψηφίσεις ΟΧΙ σημαίνει ότι θα η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ. Κι αν συμβεί αυτό θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

Ο μόνος που φαίνεται να το πιστεύει αυτό στην πλευρά του ΟΧΙ, είναι ο Τσίπρας και η παρέα του. Σου λέει ο άνθρωπος, άμα πέσει ο ουρανός, τι θα απογίνει η Νεφελοκοκκυγία μου; Γι' αυτό και οι δηλώσεις του για το αποτέλεσμα ήταν σαν να νίκησε το ΝΑΙ. Αλήθεια τι διαφορετικό θα δήλωνε αν υπερίσχυε το ΝΑΙ; Τίποτε. Εκτός ίσως από την παραίτηση της κυβέρνησής του για να αναλάβει άλλος.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε στρατόπεδο μετά το ηχηρό ΟΧΙ. Κι αυτό είναι το στρατόπεδο του ΝΑΙ. Να γιατί ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών από τον Πρ. Παυλόπουλο. Όχι για να θέσει ζήτημα κατάλυσης του πολιτεύματος από την οργανωμένη εκστρατεία ΜΜΕ, κομμάτων και κέντρων εξουσίας εντός κι εκτός Ελλάδας. Όχι βέβαια. Αλλά για να βρεθούν όλοι μαζί οι αρχηγοί ώστε να διατρανώσουν με ουρανομήκεις ιαχές ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Τσίπρα σήμερα. 

Το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού μπορεί να τρομάζει ντόπιους και ξένους λύκους, αλλά το ίδιο τρόμαξε και τον κ. Τσίπρα. Το επόμενο δίμηνο θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για τον ελληνικό λαό με μια κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από τους δανειστές. Το πλήγμα που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία από τα τελεσίγραφα των δανειστών και τον ενδοτισμό της κυβέρνησης, είναι ανεπανόρθωτο εντός ευρώ.

Η στάση των δανειστών θα σκληρύνει και οι εκβιασμοί θα ενταθούν με μια κυβέρνηση ανίκανη κι ανήμπορη να προστατεύσει τη χώρα και τον λαό της. Ετοιμάστείτε για ένα ρόλερ κόστερ τρόμου, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα. Μέχρις ότου τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφασίσει να μετατρέψει το ΟΧΙ σε αποφασιστική δράση που θα μας απαλλάξει μια και καλή από τα δεσμά της υποδούλωσης στο νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ.