Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΡΩΣΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ GREXIT




Η Ελλάδα έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά προς την κατεύθυνση της εξόδου από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας τα αρχικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες απέρριψαν τις απαιτήσεις των πιστωτών για περισσότερη λιτότητα.
"Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς" ότι αυτό σημαίνει "ένα βήμα προς την έξοδο από την ευρωζώνη" φέρεται να δήλωσε ο Alexei Likhachev σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Η ενδεχόμενη έξοδος της Ελάδας από την ευρωζώνη θα είναι ένα είδος θεραπείας-σοκ για την Ευρωπαϊκή Ένωση" είπε ο Likhachev προβλέποντας μία πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου αρχικά αλλά "όχι με καταστροφικό τρόπο".
"Αλλά αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αντλήσει τα σωστά διδάγματα" θα υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση εντός της ζώνης του ευρώ και το ευρώ θα ανακάμψει" υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη το οποίο θα μπορούσε να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την ΕΕ και το ευρώ" αλλά τόνισε ότι αυτό θα ήταν "απίθανο αλλά θεωρητικά δυνατό".