Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει και πάλι τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα με την εισροή μεταναστών στην Λέσβο.

Τις παρακάτω απίστευτες εικόνες κατέγραψε αναγνώστης  του Lesvospost  από το λιμάνι του Μολυβου Λέσβου.

Στις 11:45 περίπου το πρωί φουσκωτή βάρκα με περίπου 50-70 μετανάστες «έδεσε» με την ησυχία της μέσα στο λιμάνι του Μολυβου, δίπλα σε ταβέρνες και καφετέριες και από αυτήν άρχισαν να βγαίνουν οι μετανάστες και πρόσφυγες…

Να τονίσουμε ότι το λιμενικό ήταν απών από την συγκεκριμένη απόβαση και οι κάτοικοι αποσβολωμένοι κατέγραφαν τις εικόνες με τα κινητά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ακριβώς διπλά στην βάρκα με τους μετανάστες πλέει ακόμα μια ξύλινη βάρκα με ξένους οπερατέρ και δημοσιογράφους όπου κατέγραφαν το γεγονός…. Δεν ξέρουμε αν κάτι λέει αυτό, αλλά πλέον οι μετανάστες αποβιβάζονται στην Λέσβο και με την συνοδεία κάμερας και ρεπόρτερ.

Πιθανών σε αυτήν την βάρκα να υπάρχει και ο εγκέφαλος, ο δουλέμπορος αλλά θα κρυφτεί και αυτός ανάμεσα στους μετανάστες σαν να μην συμβαίνει τίποτα…..

Η κατάσταση στην Λέσβο άρχισε να γίνεται πάλι τραγική καθώς στο λιμάνι της Μυτιλήνης επικρατεί ξανά χάος όπου οι πρόσφυγες άρχισαν να ξαναστήνουν σκηνές στον χώρο του λιμανιού αλλά και γύρω από αυτό.

Αυτήν τη στιγμή στη Λέσβο παραμένουν πάνω από 9000 μετανάστες, οι οποίοι λόγω της ασυνεννοησίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών τους κόβουν εισιτήρια ακόμα και 2 εβδομάδες μετά παρόλο που τα πλοία και τα έκτακτα δρομολόγια φεύγουν σχεδόν άδεια.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την απόβαση μεταναστών μέσα στο λιμάνι του Μολυβου Λέσβου…