Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΓΗ

«ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΜΠΑΛΦΟΥΡ, ΤΟ 1917, ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ 2,5% ΤΩΝ ΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΤΟ 6,5%. ΤΟ 1982, ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΟ 93%.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΧΡΟΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. ΗΤΑΝ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΩΝΟΥ ΕΔΟΥΑΡΔΟΥ ΝΤΕ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ: ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ, ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΕΛΛΑΧΩΝ, ΕΠΕΞΕΤΕΙΝΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΓΕΡΙΝΩΝ.

ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1905, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1905. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ "ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ". ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΜΠΟΥΤΣ ΧΩΡΙΚΩΝ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΦΕΛΛΑΧΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΑΞΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, (ΑΓΓΛΙΚΟΥ Ή ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ, ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕ ΜΙΑ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ "ΧΑΡΙΝ" ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ "ΕΝΑΝΤΙΟΝ" ΟΥΔΕΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΗΔΗ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ.

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 1901, ΤΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ", ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΛΕΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΕΣ: Η ΓΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΘΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΘΗ ΣΕ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.»

ΡΟΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ - "ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ", ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ, ΑΘΗΝΑΙ 1996.