Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ





Οι σημερινοί διαχειριστές του κεφαλαίου δεν είναι κάποιοι νεοεμφανισθέντες παράγοντες της κοινωνίας. .Αυτά τα ζώα είναι τα παιδιά των ζώων που ήταν οι επιστάτες των φεουδαρχών του Μεσαίωνα. 

Όλοι αυτοί μαζί διαχειρίζονται την παγκόσμια εξουσία κι αυτοί είναι που καθηλώνουν την κοινωνία στον Μεσαίωνα, γιατί απλούστατα αυτό τους συμφέρει. 

Μόνον οι συνθήκες του Μεσαίωνα προσφέρουν σ' όλα αυτά τα κομπλεξικά τεμπελόσκυλα τον πλούτο και την εξουσία που "ξεδιψάει" τα κόμπλεξ τους. 
Αν κάποιους πρέπει να μισεί ο άνθρωπος, αυτοί είναι τα θλιβερά αυτά ανθρωποειδή.

Αυτήν τη στιγμή τα ανθρωπάκια αυτά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αλληλοβοηθούμενα και κάνοντας χρήση της ισχύος των πολυεθνικών, έχουν καταλάβει το σύνολο των χρυσοφόρων θέσεων εργασίας. 

Είτε μιλάμε για θέσεις στους θρησκευτικούς μηχανισμούς είτε για θέσεις στους μηχανισμούς των γιγάντων της οικονομίας είτε για θέσεις κρατικών ή μη κρατικών φορέων με οποιοδήποτε αντικείμενο, τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις είναι όμοια μεταξύ τους. 

Από έναν χριστιανό φιλελεύθερο πολιτικό μέχρι έναν φανατικό Άραβα εξουσιαστή, που προσπαθεί να εφαρμόσει κατά γράμμα το Κοράνι, όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 

Είναι "προϊόντα" των ίδιων Δυτικών και σκληρών πανεπιστημίων. Από το παιδί του αξιωματούχου των ΗΠΑ μέχρι το παιδί του πιο αιμοσταγή Αφρικανού δικτάτορα, όλοι αυτοί έχουν κοινά πτυχία.

Έχουν εκπαιδευτεί να υπηρετούν τους "θεούς" που τους συμφέρουν και στην ανάγκη να τους δημιουργούν μόνοι τους. 

Το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς είναι χριστιανοί, μωαμεθανοί ή ινδουιστές και βουδιστές, ελάχιστη σημασία έχει. 

Αυτά όλα είναι τυπικές υποχρεώσεις, που πρέπει οι ίδιοι να υιοθετούν και να προστατεύουν, για να μην αμφισβητούνται από τους "κατώτερους" που τους συντηρούν. 

Γι' αυτούς όλους θρησκεία είναι η οικονομική επιτυχία και αποκατάσταση, στόχος τους το κέρδος και θεός τους είναι ο οποιοσδήποτε τους το εξασφαλίζει.

Η ανθρωπότητα, που σήμερα με υποτίθεται δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγει τις ηγεσίες της, πάνω σ' αυτά τα ανθρωποειδή επενδύει. 

Λέμε "υποτίθεται", γιατί πρακτικά διαλέγει ανάμεσα σ' αυτούς που της προσφέρει το ίδιο το σύστημα να διαλέξει και όλοι αυτοί είναι όμοιοι μεταξύ τους. 

Για να νικήσει τους "δαίμονες", επενδύει σ' αυτούς που έχουν αφεντικά τους "δαίμονες" αυτούς. 

Πόσα ανθρωπόμορφα κτήνη του τρίτου κόσμου δεν καταληστεύουν τους λαούς τους, επειδή υποτίθεται αγωνίζονται εναντίον του ιμπεριαλισμού και των πολυεθνικών; 

Πόσα απ' αυτά τα κτήνη έχουν μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς από τις ίδιες τις πολυεθνικές που υποτίθεται πολεμούν; 

Όλοι αυτοί είναι όμοιοι μεταξύ τους και στο μόνο που διαφέρουν είναι τ' αφεντικά που τους πληρώνουν.

Μάχεται κάποιος απ' αυτούς την πολυεθνική ΒΡ στο όνομα των συμφερόντων του λαού του και την ίδια ώρα καταθέτει χρήματα στον μυστικό λογαριασμό του η επίσης πολυεθνική Shell. 

Ο λαός δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και τις περισσότερες φορές παγιδεύεται. 

Δεν γνωρίζει ότι ο καραγκιόζης που ηγείται ενός κράτους ήταν φίλος και συμμαθητής στο αμερικανικό κολέγιο του διευθυντή της πολυεθνικής που τον "ταΐζει". 

Όλα τα ρεμάλια, που σήμερα, είτε απειλούν είτε προστατεύουν τα συμφέροντα των λαών, είναι φίλοι και συμμαθητές μεταξύ τους. 

Σ' αυτούς έχει επενδύσει η ανθρωπότητα το μέλλον της και, όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, αυτό είναι ό,τι χειρότερο γι' αυτήν.

Η παγκόσμια μεγαλοαστική τάξη των μορφωμένων κηφήνων είναι αυτή που σήμερα είναι υπεύθυνη για το σύνολο των δεινών του πλανήτη. 

Αυτά τα μορφωμένα ρεμάλια, που διαχειρίζονται τις πολυεθνικές και τις κρατικές εξουσίες, είναι υπεύθυνοι για την περιβαλλοντική μόλυνση, την ανεργία, τους πολέμους κλπ.. 

Γιατί ευθύνονται αυτοί; 

Γιατί, εξαιτίας της ακόρεστης δίψας τους για πλούτο κι εξουσία, άλλαξαν βασικά δεδομένα της οικονομίας. 

Έχοντας ειδικότητα στις πολύπλοκες και πολυεπίπεδες καταστάσεις στην οικονομία, αργά αλλά σταθερά έβγαλαν εξ ολοκλήρου τους κεφαλαιοκράτες από τη διαχείριση του κεφαλαίου.

Οι κεφαλαιοκράτες, είτε από αδυναμία είτε από βαρεμάρα, δεν τους ακολούθησαν στο παιχνίδι τους. 

Δεν έχει λόγο ένας κεφαλαιοκράτης ν' ακολουθεί τους δούλους στη μακρόχρονη και βασανιστική εξειδίκευση. 

Οι σύγχρονοι μεγιστάνες του κεφαλαίου περιορίζονται στα βασικά που αφορούν τους ίδιους και το κεφάλαιο τους κι αφήνουν τους δούλους να βγάλουν τα "μάτια" τους. 

Τους αφήνουν να σπουδάζουν μέχρι να γίνουν μεσήλικες κι απλά πληρώνουν υψηλούς μισθούς στους επιβιώσαντες. 

Σήμερα οι πραγματικά ισχυροί κεφαλαιοκράτες ζουν όμοια με συνταξιούχους, που απλά περιμένουν να εισπράξουν στο τέλος του χρόνου τα κέρδη τους από το κεφάλαιό τους. 

Δεν ασχολούνται με τη διαχείριση και περιορίζονται στον έλεγχο. Γεννιούνται και ζουν ως μελλοθάνατοι, που απλά μετρούν τις μέρες της ζωής τους δίπλα στις πισίνες των πολυτελών επαύλεών τους σε εξωτικά νησιά της Καραϊβικής ή της Φλόριδας. Η μόνη υποχρέωσή τους είναι να ενημερώνονται περιοδικά από τους διαχειριστές της περιουσίας τους για την πορεία της κάθε επιχείρησής τους.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει ο αναγνώστης να προσέξει, γιατί εδώ κρύβεται το μυστικό των πολυεθνικών και της παγκοσμιοποίησης.

Fnous Fnous