Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΧ ή ΕΛΛΟΧ - ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!


H ISIS ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ«ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΝΑ ΜΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΗ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΕΘΝΗ... ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΦΑΝΙΣΗΣ», ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄ 1 - 2.

«Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΣΤΗΝ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ», ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΓ΄ 50 - 53.

«ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ... ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ... ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ... ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ, Ο ΜΩΥΣΗΣ ΘΥΜΩΣΕ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ, ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ; ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΝΔΡΑ ΣΕ ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΚΛΙΝΗ. ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...», ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑ' 7 - 18.

«Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΧΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΛΛΑΜ. Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ... Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΕΒΡΩΝΑ», ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΥΗ Ι΄ 34 - 36.

«ΕΤΣΙ ΜΙΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ: Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΥΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛ», ΕΞΟΔΟΣ Δ' 22.

«ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ...», ΓΕΝΕΣΙΣ ΙΕ΄ 18.