Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

"ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ" - Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


THN MHΝΙΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΟΛΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΩΣ “ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ” ΜΟΝΟΝ, ΑΝ ΕΣΒΗΝΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ), Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ (ΠΟΥ ΣΑΤΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (ΠΟΥ “ΑΠΟΡΕΙ” ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ). Μ΄ ΕΝΑ ΛΟΓΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ, ΑΘΗΝΑΙ 1982).

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Ο ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (380 Μ.Χ.), ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΑ ΑΡΩΓΗ ΤΟ “ΘΕΑΡΕΣΤΟ” ΕΡΓΟ ΤΗΣ: ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ, Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΒΛ. Κ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΘΗΝΑΙ 1993).

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ, Ο,ΤΙ ΠΑΡ΄ ΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ (Ή ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ) ΗΣΑΝ “ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ” ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΡΩΜΑΪΚΗ Ή Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ “ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ” ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΕΧΝΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ Κ.Λ.Π.) ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ “ΕΙΔΩΛΩΝ” ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΥΣΧΗΜΗ ΠΡΟΦΑΣΗ.

Ο ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΟΝΙΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΠΑΡΑ ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ:

«ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΟΡΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ. Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΙΕΡΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ...»

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΔΟΣ", 351E


ΣΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

«...ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΗΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΝΩΣΗ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΕΝ ΤΑΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΝ, ΕΚΑΤΑΛΑΒΕΝ, ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΗΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΝΑ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΛΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΕΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΝ ΝΑ ΕΣΒΗΣΗ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑΝ.

ΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΑΙ, ΟΠΟΥ ΕΠΡΟΤΕΡΟΝ ΗΝΘΙΖΟΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΡΑΝΘΩΣΙ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΣΦΑΛΙΣΘΗΣΑΝ, ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΜΩΡΑΝΘΗΣΑΝ, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ ΕΞΩΡΙΣΘΗΣΑΝ. ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ, ΕΙΜΗ ΤΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ. ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΕΙΜΗ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΓΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΝ, ΜΕΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΝ, ΥΠΗΚΟΥΟΝ ΚΑΙ ΕΦΟΒΟΥΝΤΟ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΗΞΕΥΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΤΙ. ΕΝΑΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΕΤΡΟΜΑΖΕΝ ΤΟΣΑ ΜΙΛΛΙΟΥΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ω ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΠΟΣΟΝ ΦΟΒΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ, ΚΑΙ ΠΟΣΟΝ ΟΥΤΙΔΑΝΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΕΥΣΗΣ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΘΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΣΟΝ ΑΠΟΜΩΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΛΑΛΙΑΝ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ ΟΦΙΝ ΞΥΛΙΝΟΝ, Ή ΕΝΑΝ ΧΑΛΚΟΥΝ ΛΕΟΝΤΑ!»

ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ - "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ", εκδ. ΚΑΛΒΟΣ, σελ. 82.

ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΣΤΥΓΝΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ Η ΛΕΞΗ «ΥΒΡΙΣ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ: «ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΙΣΩ», ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ «ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΜΠΡΟΣ», ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ. Ο ΨΕΥΤΗΣ, ΚΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.