Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ε. ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ WILLS





Προς τον Κύριο Κώστα Wills:

ΘΕΜΑ: Σχολιασμός συνεντεύξεως με την Βουλευτή Ε. Αυλωνίτου

Θα ήταν χρήσιμο, επίκαιρο και δίκαιο τα παρακάτω ηχητικά  να προστεθούν στη συλλογή σας.    


ART FM 90.6, Break fast, Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015: “ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ¨ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…¨” [4:27]



SKAI.gr, “Η ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο - 14/08/2015”: ¨Ελένη Αυλωνίτου: ΝΑΙ¨ [8:47]


ΠΕΡΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται  διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.  
ΣΩΚΡΑΤΗΣ

(Το γνωμικό της ημέρας, από την εκπομπήΚώστας Ουίλς 30 01 2016”)


Έχω αποσυνδέσει την τηλεόραση έξι χρόνια τώρα για λόγους στοιχειώδους αυτοσεβασμού, ψυχικής αυτοσυντήρησης κι ανεξάρτητης πληροφόρησης.  Στη θέση της έχω επιλέξει αξιόπιστους διαύλους επικοινωνίας που σέβονται την νοημοσύνη του πολίτη και νοιάζονται για την Ελλάδα, όπως είναι ο δικός σας.  Ομολογώ ότι με μεγάλη έκπληξη κι ανεκτικότητα υπέστην κι εγώ την (από 30 01 2016) αναπάντεχη δοκιμασία “Αυλωνίτου”.  Θεωρώ ότι δεν υπερβάλλω λέγοντας ότι η πρόσκληση αυτή δεν απείχε πολύ από ανάλογη πρόσκληση των συνεργατών του Τσολάκογλου επί κατοχής.  Πιστέψτε με, κι εκείνοι με τον τρόπο τους θα έλεγαν πολλές αλήθειες!  

Πού να σταθείς, στο οικονομικό, σχετικά με το οποίο η καλεσμένη από τα οχυρωμένα δώματα της εξουσίας δημαγωγώντας με προκατασκευασμένες απαντήσεις και ψευδοδιαβεβαιώσεις ζητούσε υπομονή από τον καταληστευόμενο και γενοκτονούμενο Ελληνικό λαό για πολιτικές ενάντιες στις προεκλογικές της υποσχέσεις και τις οποίες ο τελευταίος αρνήθηκε με δημοψήφισμα;!  Ή στο “προσφυγικό”;  Πώς συμβιβάζεται η θέση της στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που προϋποθέτει πατριωτισμό, με το εθνοπροδοτικό Μεταναστευτικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανέγνωσε ο Κύριος Κάτσιος στην ίδια εκπομπή;  Μίλησε για εθνική πολιτική την ώρα που ούσα εν ενεργεία είναι υποχρεωμένη να εκτελεί αντεθνική ντιρεκτίβα (εξ ου και τα περί Ευρωπαϊκών συνόρων, Ευρωπαϊκού πολιτισμού κλπ.).  Συντελείται ένα έγκλημα στην χώρα κι ο έχων εξουσία κρίνεται βάσει των πεπραγμένων κι όχι των υπεσχημένων, τα δε  περί εθνικής πολιτικής (βλ. υποκριτικά ευχολόγια) απλώς σας χάιδευαν τ’ αυτιά.  Γιατί η καλεσμένη σας στηρίζει το έθνος όπως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την απεργία.  Αλλά η υποτίμηση κι ο εμπαιγμός είναι το “ήθος” εκείνων που έχουν υφαρπάσει τα έδρανα της Βουλής από τους άξιους κι εντίμους συμπατριώτες μας.  Ναι, ψηφίστηκε η βουλευτής, αλλά υποσχόμενη τα αντίθετα (ηχητικά ως άνω), όπως και το άλλο περιιπτάμενο λαλίστατο παπαγαλάκι, το ανεξάρτητο πουλί ο Παπαχριστόπουλος, ο θεωρών την επιλογή του δημοψηφίσματος “λάθος”, ο ψηψίσας “ΝΑΙ” στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ως άνω: 12:15) που εξ ίσου άστοχα προσκλήθηκε στην εκπομπή σας.  Ο κάθε Τσίπρας κι οι παρόμοιοί του πρωθυπουργεύσαντες θα είχαν άλλη διαδρομή αν δεν υπήρχε το δίκτυο των προθύμων γύρω τους να υπογράφουν μπροστά στα μάτια μας την καταδίκη μας ενεργώντας κατ’ επίφασιν εκ μέρους μας κι επικυρώνοντας δήθεν συνταγματικά ό,τι απαιτούν οι ξένοι επικυρίαρχοι, υποκρινόμενοι πως είναι για το καλό μας.  Μου είναι ακατανόητο που δεν παραδέχεσθε το πασιφανές, ότι δηλ. η εν λόγω περίπτωση ήταν πανομοιότυπη με τα συνήθη ηχητικά σας.  Και σαν να μην έφταναν αυτά, νάσου κι ο άνεμος μας φέρνει τον Πολύδωρα.  Κύριε Ουίλς, βαλθήκατε ξαφνικά να μας τρελάνετε;  Δεν παρακολουθείτε την εκπομπή σας;

Τέτοιες επιλογές αναιρούν την ίδια σας την προσπάθεια που ξεδιαλύνει τους πατριώτες από τους έσχατους προδότες: οι δωσίλογοι αυτοί, ενώ έχουν εκχωρήσει την διακυβέρνηση της Ελλάδος στους δανειστές (Μνημόνιο 3, Ν. 4336 ΦΕΚ Α 94-14/08/2015 Παρ. Γ, σελ.1014), προσποιούνται ακόμη ότι διαπραγματεύονται.  Γιατί βιοπορίζονται από το αίμα του Ελληνικού λαού εν ανομία και συνταγματική εκτροπή (πρβλ. Γ. Κασσιμάτη, Β. Νικόπουλο) οδηγώντας την Ελλάδα στον αφανισμό.  Γιατί η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών ήταν έξωθεν προσχεδιασμένη και το στοιχείο της προσκλήσεώς τους από την 5η φάλαγγα αδιάσειστο (πρβλ. Κ. Ρωμανό ).  Γιατί ο προγραμματισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ για υποδοχή τεράστιων αριθμών είναι γεγονός (βλ. καταγγελίες αναγκαστικά παραιτηθέντος Δ. Κλούρα).  Χάριν ποιας ισηγορίας  δώσατε το ίδιο βήμα πακέτο με τα συγχαρίκια σε μια ελληνόφωνη μαριονέτα με εκείνο που δώσατε σε εκείνη την αγέρωχη Ελληνική Ψυχή, τη Ζωή Γεωργαντά;  Όσον αφορά στα δεινά μας, οι αοριστολογίες (βλ. “δεν πρόκειται να μείνει κανένας [λαθρομετανάστης] εδώ”, αλά Καμμένο) κι οι κοινοτοπίες (βλ. κλοπή των ταμείων) είναι μόνον εξοργιστικές όταν λέγονται από εκείνους που κατέχουν τον θώκο ώστε να φέρουν εις πέρας την επίλυσή τους. Και μόνο θολώνουν την εικόνα των πραγμάτων που σχημάτισαν κρυστάλλινη η παρρησία κι η ευψυχία των σύγχρονων ΕΘΝΕΓΕΡΤΩΝ μας. Ας προκαλούσατε ζωντανή αντιπαράθεση για τον έλεγχο των λεγομένων όπως ορθά παρατήρησε ο Β. Καπερνάρος, ασφαλώς όχι για υβριστική μεταχείρηση, αλλά για αμείλικτη επιχειρηματολόγηση ώστε να  διακριθεί η φωνή της αλήθειας από ένα κύμβαλον αλαλάζον.  Ας μη τους στρώνουμε χαλί να μας πατούν υπό το πρόσχημα της ισηγορίας κι ας απαλλαγούμε επιτέλους από την ναυτιώδη πολυλογία τους. 

Στην πράξη εκείνο που “εκμαιεύσατε” ήταν τα γνωστά “πρέπει”, προφανολογίες (“η θάλασσα έχει σύνορα”) κι εκείνες τις πικρές αλήθειες και παραδοχές που χαρακτηρίζουν την αυτοκριτική του πολιτικάντη.  Γιατί περιγράφοντας ελλείψεις και παραλείψεις η καλεσμένη σας παρέπεμπε εντυπωσιακά στις δικές της αρμοδιότητες.  Όταν αδυνατείς να ενεργήσεις κατά συνείδηση γιατί οι συνεργάτες σου είναι ενδοτικοί, καταγγέλλεις και κινείς διαδικασίες ή παραιτείσαι, διαφορετικά είσαι συνεργός.  Όταν μάλλιστα ασκείς κριτική για τα κακώς κείμενα ενώ έχεις υπογράψει τα χείριστα, τότε είσαι εξ ίσου υπόλογος, ασυνείδητος και θρασύς.  Όμως για το ότι όλα αυτά δεν αναδύθηκαν στην συνομιλία σας ευθύνεσθε αποκλειστικά εσείς και όχι εκείνη.  Συνεντεύξεις κατ΄επίφαση βγαίνουν χιλιάδες την ημέρα.  Θυμάμαι που σε παλαιότερη πρόσκλησή σας της ιδίας, διαμαρτυρούμενος για την αγανάκτηση ακροατή είπατε, “ευτυχώς ήταν μόνον ένας”.  Η αλήθεια είναι, πως πίσω από κάθε τέτοιον “ένα” υπάρχουν πάντα πολλοί άλλοι.  Μην εξανίστασθε λοιπόν καθόλου, γιατί εσείς ο ίδιος είχατε υψώσει τον πήχυ!  Διαφορετικά δεν θα διαφέρατε από την τηλεόραση που όμως έχει ένα άλλο κοινό  ενώ οι “άνθρωποι που νοιάζονται” την έχουν προ πολλού εκπαραθυρώσει…  Όσο για την κα Αυλωνίτου, θα την θαυμάζαμε ειλικρινά άν είχε μείνει πιστή σε αυτό στο οποίο πραγματικά διέπρεψε, τον αθλητισμό, αντί να εξαργυρώνει τα επιτεύγματά της στον ολετήρα των συνειδήσεων χάριν της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι ενάντια στο Έθνος καίγοντας την σημαία που με περηφάνεια σήκωσε.

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ