Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!!





Η έκθεση «World Happiness Report 2015» που διενεργήθηκε από την Gallup για λογαριασμό του «Sustainable Development Solutions Network (SDSN)» του ΟΗΕ αναφέρεται στα κράτη «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος». 

Η «Βόρεια Κύπρος» βρίσκεται στην 62η η «Μακεδονία» στην 95η θέση της κατάταξης ευτυχίας. 

Την έκθεση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:


Επειδή η SDSN είναι μια «παγκόσμια πρωτοβουλία» στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, (SDSN supports the implementation of the Sustainable Development Goals (SDGs) adopted by world leaders in September 2015), δημιουργείται ζήτημα με τις αναφορές στη «Μακεδονία» και τη «Βόρεια Κύπρο». 

Το ερώτημα είναι εάν έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση από τις πανάκριβες και προνομιούχες διπλωματικές της υπηρεσίες για την Εκθεση και για τις αναφορές στη «Μακεδονία» και τη «Βόρεια Κύπρο», και ποια διαβήματα έχει κάνει.

Η Δανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την τέταρτη «Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας» (World Happiness Report 2015) ενώ το Μπουρούντι είναι η λιγότερο ευτυχισμένη. 

Οι ρουφιάνοι της Γκάλοπ,στην κατάταξη έχουν την «Μακεδονία» και την «Βόρεια Κύπρο». 

Η νέα έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι χώρες όπου υπήρχε λιγότερη ανισότητα είναι πιο ευτυχισμένες συνολικά. 

Η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία, στις οποίες όπως και στη Δανία υπάρχουν ισχυρά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, συγκροτούν την πρώτη πεντάδα. 

Οι ΗΠΑ ειναι η 13η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, η Γερμανία 16η, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 23ο, η Γαλλία 32η, η Σαουδική Αραβία 34η, η Ιαπωνία 53η, η Ρωσία 56η, η «Βόρεια Κύπρος» 62η και η Κύπρος 69η. Η Τουρκία είναι 78η, η Κίνα 83η, η Σερβία 83η, η «Μακεδονία» 95η, η Greece 99η, και η Ινδία 118η. Στον πάτο των 157 χωρών του κατάλογου είναι το Μπουρούντι. 

Στην 156η θέση η Συρία. 153ο το Μπενίν, 154ο το Αβγατηγανιστάν, 155ο το Τόγκό. 

Η έκθεση συντάχθηκε από τους ρουφιάνους του Development Network Solutions του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDSN) και τα δεδομένα συγκέτρωσε η Gallup World Poll ρωτώντας1.000 άτομα σε κάθε χώρα κάθε χρόνο για τρία χρόνια, που τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη ζωή τους σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το 10. 

Οι ερευνητές εκτίμησαν έξι βασικές κατηγορίες: Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά κάτοικο, τη κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, την προσωπική ελευθερία, τις φιλανθρωπικές προσφορές και την αντίληψη για τη διαφθορά.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ