Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΜΟΣΧΑ ΚΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: "ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αποκάλυψε πως με εντολή Πούτιν ξεκίνησε να διαμορφώνεται το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής της «Αρκούδας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής ο Λαβρόφ ανέφερε πως «η περίοδος αοριστίας στα διεθνή ζητήματα συνεχίζεται» και είναι αδύνατον «να απαντήσεις μεμιάς σ' όλα τα ζητήματα και να ανακαλύψεις κάποιο μαγικό τύπο με τον οποίο να μπορέσεις να λύσεις τα όποια προβλήματα», ιδιαίτερα στην παρούσα «πολυδιάστατη, αντιφατική» διεθνή κατάσταση.

«Παρόλα αυτά, βεβαίως και μπορείς να παρακολουθήσεις την γενική τάση, και όλες τις τάσεις προσπαθούμε να τις αποτυπώσουμε στις βασικές μας θέσεις. Αυτό αφορά και τη στρατηγική στον τομέα της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας και το δόγμα μας για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Στην συνέχει έκανε λόγο για την μετάβαση σε μια νέα, πολυπολική αρχιτεκτονική της παγκόσμιας πολιτικής, η οποία «θεωρητικά πρέπει να βασίζεται στην συνεργασία των κύριων κέντρων ισχύος προς το συμφέρον της από κοινού επίλυσης των παγκόσμιων προβλημάτων», αφήνοντας να εννοηθεί πως η Ρωσία δεν πρόκειται να δεχθεί παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, όπως επιθυμεί η Νέα Τάξη, το οποίο επιδιώκει να καταδυναστεύσει τους πολίτες απανταχού στο όνομα ενός παγκόσμιου πολιτισμού και μιας Πανθρησκείας.

Η Μόσχα τάσσεται υπέρ ενός πολυκεντρικού κόσμου, όπου όλα θα κρίνονται στον τομέα της γεωοικονομίας. Δεν πρόκειται να δεχθεί την υπαγόρευση πολιτικών από την Νέα Τάξη, στο πλαίσιο ενός μονοπολικού κόσμου. Αν συμφωνεί η Δύση έχει καλώς! Ειδάλλως...