Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΣΙΜΠΕΛ ΕΝΤΜΟΝΤΣ: ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ.



* CIA / ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
* ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ
* ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
* Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
* ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΕΕΙ Η ΕΝΤΜΟΝΤΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΗΠΑ) ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ
* ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ [Η ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ]
* ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ
* Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΣΤΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ [σσ. ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ;]
***
Σχόλιο Φαίης. Τα τελευταία 24ωρα οι θεωρίες για το τι συμβαίνει στην Τουρκία δίνουν και παίρνουν, όλοι μας λίγο ή πολύ βρισκόμαστε σε μία σύγχυση. Νομίζω ότι αξίζει να εξετάσουμε την άποψη της Σιμπέλ Έντμοντς. Θα παρουσιάσω πρόχειρα τα κύρια σημεία της συνέντευξης. Αξίζει πραγματικά όμως να παρακολουθήσετε το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης (δυστυχώς δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλους). Με τη Σιμπέλ Έντμοντς έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν, ζει στην Αμερική, είναι Τουρκάλα και πρώην πράκτορας της CIA. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και για πολλά χρόνια με τις επιχειρήσεις GLADIO και την κατάσταση στην Τουρκία.
***
Τι είχε πει η Σιμπέλ Έντμοντς τον Δεκέμβριο του 2015 σε προηγούμενη συνέντευξη:
* Έχουν διαιρέσει τη χώρα τόσο πολύ εσωτερικά που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντικαταστήσουν τον Ερντογάν διότι δεν έχει την υποστήριξη που είχε στο παρελθόν. Θα τον αντικαταστήσουν με κάποιον πολύ χειρότερο, αυτό σας το εγγυώμαι, λέει, διότι σε αυτές τις χώρες η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν ξέρει αν θα γίνει απευθείας με στρατιωτικό πραξικόπημα αυτό, πάντως της προκαλεί τρομερή εντύπωση που έχουν υπάρξει παρασκηνιακές επαφές μεταξύ παραγόντων του τουρκικού κόμματος CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Είναι αδιανόητο το πιο κοσμικό κόμμα να συνάπτει συμμαχία με τον φονταμενταλιστή μουλά Γκιουλέν.
* Τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τους Τούρκους. Θα έχουμε τρομοκρατικές επιθέσεις από διάφορες πλευρές. Η οικονομία που ήδη βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση θα χειροτερέψει και σημειώστε τα λόγια μου, λέει η Σιμπέλ, «θα καταλήξουν με κάποιον πολύ χειρότερο από τον Ερντογάν».
* Δεν υποστηρίζω τον Ερντογάν λέει η Σιμπέλ. Είναι αυτός και ο γιός του ανακατεμένοι στη διαφθορά; Φυσικά, δεν έχω αμφιβολία. Υπάκουσαν την εντολή των ΗΠΑ να δημιουργήσουν και να εξοπλίσουν το ISIS; Από που νομίζετε βρήκαν τα όπλα; Ό,τι μπαίνει εκεί μέσα είναι από το ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ. Απλά, λέει η Σιμπέλ, τα πράγματα για την Τουρκία θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο.
Συνέντευξη της Σιμπέλ Έντμοντς στον Lew Rockwell το 2015.
* «Κοιτάτε μια χώρα η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. .. Αυτός θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει τι θα συμβεί με την κυβέρνηση του Ερντογάν. Έχουν ορίσει αυτήν την ημερομηνία -7 Νοεμβρίου ή 20 Νοεμβρίου- για τις εκλογές, εάν αυτή η κατάρρευση συμβεί πριν, ας πούμε τον Οκτώβριο, .. τότε βρισκόμαστε μπροστά στη μεγάλη πιθανότητα μιας περιόδου χάους και βίας η οποία θα ακολουθηθεί πιθανώς από άλλο ένα στρατιωτικό πραξικόπημα .. Η δικαιολογία θα είναι, η χώρα καταρρέει, έχουμε όλη αυτή τη βία, η οικονομία καταρρέει, ήρθε η ώρα λοιπόν για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της τάξεως.»
Προχθεσινή συνέντευξη 17ης Ιουλίου 2016.
* Τα πράγματα ξεκίνησαν κάπου το 2012 – 2013 με τις σχεδιασμένες διαδηλώσεις από τον Γκιουλέν στην πλατεία Ταξίμ. Όταν λέμε Γκιουλέν εννοούμε έναν άνθρωπο στα 80, τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ. Από το 1997 και μετά ζει στην Αμερική στα διάφορα κάστρα του που προστατεύονται από ελικόπτερα απάτσι και ιδιωτικούς φρουρούς, συνεργάζεται με τη CIA, το δίκτυο ιδρυμάτων και ΜΚΟ που διαθέτει υπολογίζεται στα 22 με 28 δις δολάρια, είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της μεγαλύτερης αλυσίδας σχολείων στις ΗΠΑ και μαζί με τους συνεργάτες του στη CIA έχουν ιδρύσει εκατοντάδες τζαμιά στην Κεντρική Ασία, στον Καύκασο, στην Αφρική, στην Ινδονησία και από το 1997 αναζητείται από την Τουρκία ως τρομοκράτης.
* Αφού οι διαδηλώσεις απέτυχαν, είχαμε την προπαγάνδα (από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, δίκτυο Γκιουλέν) που αυξήθηκε όσο πλησίαζαν οι εκλογές έτσι ώστε να μεταπείσουν τη γνώμη του λαού. Ούτε αυτό πέτυχε. Τότε ήταν που πρόβλεψα ότι επειδή δεν πέτυχαν αυτές οι πιο ήπιες μορφές ‘πραξικοπήματος’ το επόμενο βήμα θα είναι η απόπειρα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Τα πραξικοπήματα στην Τουρκία δεν είναι άγνωστα, ήδη έχουν υπάρξει 5 με εκείνο της δεκαετίας του 80 να είναι το μεγαλύτερο και να έχει εκτελεσθεί από τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.
* Τα περισσότερα στρατιωτικά / CIA πραξικοπήματα λαμβάνουν χώρα τη νύχτα εκμεταλλευόμενα την ώρα που κοιμούνται οι πολίτες έτσι ώστε την άλλη ημέρα να έχουν τελειώσει όλα και απλά ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας.
* Αυτό που δεν είδαμε στο στρατιωτικό πραξικόπημα της δεκαετίας του 80 ήταν ο ψυχολογικός πόλεμος διότι τότε δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Η είδηση ότι ο Ερντογάν έχει εγκαταλείψει τη χώρα και ότι ζητούσε άσυλο από τη Γερμανία ήταν απ’ την κορυφή ως τα νύχια ψυχολογικός πόλεμος. Αυτό που θα κάνεις να αποθαρρύνεις το λαό για να επιτύχει το πραξικόπημα είναι να του πεις ότι ο αρχηγός του ή είναι νεκρός ή το έβαλε στα πόδια.
* Το πρόσωπο των πραξικοπημάτων, ή η τακτική εφαρμογής των πραξικοπημάτων έχει αλλάξει. τώρα είναι πολύ πιο δυνατά και πολυπρόσωπα λόγω του ότι υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter) τα οποία με τη διακίνηση παραπληροφοριών και φημών βοηθάνε στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους.
* Ο Σπύρος Σκούρας που συμμετέχει στη συνέντευξη μετά από έρευνα κατέληξε σε αυτό το πρόσωπο που συνεργάζεται με το κανάλι MSNBC και ήταν ο πρώτος που διακίνησε την ‘είδηση’ ότι ο Ερντογάν ζήτησε άσυλο στη Γερμανία.
* Πόσο θα μπορούσε να ευσταθεί η είδηση που επικρατεί τώρα στα μέσα ενημέρωσης ότι το πραξικόπημα το σχεδίασε ο ίδιος ο Ερντογάν; Δεν είναι λογικό να υποθέσει κανείς, ρωτάει ο James Corbett, ότι από τη στιγμή που ξέρεις ότι σου σχεδιάζουν ένα πραξικόπημα να σχεδιάσεις ή να ενθαρρύνεις εσύ ένα φτηνό σόου από μόνος σου για να κάνεις και τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις; Εδώ η Έντμοντς λέει πως πρέπει να γίνει η διάκριση μεταξύ του σχεδιάζω και γνωρίζω εκ των προτέρων. Ο Ερντογάν λέει, εδώ και 3 χρόνια προσπαθεί να ‘καθαρίσει’ το τοπίο. Το δίκτυο του Γκιουλέν, σε μία περίοδο 20-25 ετών, έχει διεισδύσει στο στρατό στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη και κάθε φορά που ο Ερντογάν με αποδείξεις και στοιχεία απομάκρυνε συγκεκριμένους ανθρώπους τα δυτικά ΜΜΕ τον παρουσίαζαν ως δικτάτορα που θέλει να διώξει τους κοσμικούς για να επιβάλλει τη Σαρία. Ο πραγματικός όμως εκπρόσωπος της Σαρία δεν είναι ο Ερντογάν αλλά ο μουλάς Γκιουλέν της CIA. Η ιδέα, συνεχίζει η Έντμοντς, ότι σχεδιάζεται ένα πραξικόπημα στην Τουρκία κυκλοφορούσε ψιθυριστά στα στόματα πολλών από το περασμένο έτος. Σίγουρα λοιπόν είχαν [εννοεί την κυβέρνηση Ερντογάν] γνώση ότι σχεδιαζόταν ένα πραξικόπημα και ρωτάει τον James, δεν θα έκανες εσύ το ίδιο; δεν ήταν αυτή η τέλεια ευκαιρία; Να τους αφήσεις να το κάνουν για να δει ανοιχτά ο κόσμος ποιοι είναι και τι θέλουν και για να μπορείς μετά να τους απομακρύνεις χωρίς όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα.
* Λόγω της προχειρότητας και της μικρής κλίμακας του συγκεκριμένου πραξικοπήματος η Έντμοντς είναι απολύτως σίγουρη ότι το κανονικό πραξικόπημα είναι στο δρόμο και ότι αυτό ήταν κάτι σαν πείραμα. Ίσως να ήθελαν να δουν και τον παλμό της κοινωνίας, προς τα που βαραίνει η γενική άποψη.
* Τι συμβαίνει με τον Γκιουλέν και την έκδοσή του στις τουρκικές αρχές. Από το 2013 ειδικά, το τουρκικό Υπ. Δικ. ζητάει την έκδοσή του και αυτό έχει καταγραφεί, οι αμερικάνοι από την άλλη λένε ότι δεν τους έχει γίνει επίσημο αίτημα και η έκδοσή του δεν γίνεται, ενδεχομένως ίσως προβάλλοντας γραφειοκρατικούς λόγους. Επιπλέον αυτός ο τρομοκράτης μουλάς ο Γκιουλέν, λέει η Έντμοντς, ερευνάται από το FBI για ξέπλυμα χρήματος και ένα σωρό άλλες εγκληματικές ενέργειες από το 2009-2010. Πρόκειται για ένα δίκτυο (του Γκιουλέν) που είναι ανακατεμένο με τρομοκρατία, ξέπλυμα χρήματος, διασπορά ακραίων ιδεών. Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί δεχτούν ένα αίτημα έκδοσης ως επίσημο θα το αφήσουν να ‘κάτσει’ έτσι για μερικά χρόνια δίνοντας στον Γκιουλέν το δικαίωμα να κάνει έφεση. Ακούγεται επίσης ότι η υγεία του Γκιουλέν έχει χειροτερέψει και το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η υπόθεση έκδοσής του θα αιωρείται έως ότου πεθάνει.
* Δεν πρέπει ο λαός να επαναπαύεται. Το δίκτυο του Γκιουλέν είναι απείρως μεγαλύτερο από τους 3000 συλληφθέντες, λέει η Έντμοντς.
* Σημάδια που δείχνουν ότι επίκειται κανονικό πραξικόπημα. Η εξαφάνιση των 42 ελικοπτέρων από την βάση Ιντσιρλίκ. Πρόκειται για την πιο φρουρημένη βάση στον πλανήτη λέει η Έντμοντς, πιο φρουρημένη ακόμα και από αυτές στις ΗΠΑ. Είναι εξωφρενικό πως εξαφανίστηκαν από εκεί 42 ελικόπτερα.
Σε αυτό το σημείο λέει κάτι ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη βάση και τα πυρηνικά και κρατήστε το.
* Μέσα στον τελευταίο μισό αιώνα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κρατούν σιγή ιχθύος για τα πυρηνικά που έχουν βάλει στην Τουρκία, και δεν έχουν πυρηνικά μόνο στη βάση Ιντσιρλίκ όπως διαφημίζουν τώρα, έχουν και αλλού. Η Τουρκία έχει πυρηνικά εδώ και πολύ-πολύ καιρό όπως και το Ισραήλ για το οποίο δεν μιλάει κανένας. Η βάση Ιντσιρλίκ δεν απειλήθηκε κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Ψυχρού Πολέμου, δεν απειλήθηκε την εποχή της Αλ Κάιντα, δεν απειλήθηκε όταν έγινε το πραξικόπημα τη δεκαετία του ’80, δεν απειλήθηκε την εποχή της αναρχίας πριν από το πραξικόπημα και ξαφνικά εξαφανίζονται 42 ελικόπτερα και τους βλέπεις να διαφημίζουν την σημασία των πυρηνικών στη βάση Ιντσιρλίκ. Και τι θα γίνει αν πέσουν στα χέρια του ISIS; (ένα ‘χρήσιμο’ υποθετικό ερώτημα). Αυτό είναι σημαντικό λέει η Έντμοντς. Αυτό θα το συνδέσουν με το επερχόμενο πραξικόπημα διότι θα δικαιολογήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους που θα πρέπει να μπούνε μέσα, να απομακρύνουν τον Ερντογάν για να μας γλιτώσουν από πυρηνική επίθεση.
* Αυτή ήταν μια βραχυπρόθεσμη νίκη για τον Ερντογάν και του την έδωσε ο λαός. Ο ίδιος λαός, αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει ο Ερντογάν, θα πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των αμερικανικών προξενείων, της αμερικανικής πρεσβείας και της βάσης διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εγκέφαλοι [CIA / NATO / Βαθύ Κράτος] αυτής της επιχείρησης GLADIO B βρίσκονται στην Αμερική. Γνωρίζει επίσης ότι η Αμερική προστατεύει τον τρομοκράτη μουλά Γκιουλέν. Από τη στιγμή που η Αμερική εμπλέκεται σε εχθρική ενέργεια εναντίον μιας χώρας δεν έχει το δικαίωμα να διατηρεί εντός αυτής της χώρας ούτε προξενεία ούτε πρεσβεία. Δεν υπήρξε κάποια πολιτική ιδεολογία πίσω από αυτό που έκανε ο κόσμος την ημέρα του πραξικοπήματος, λέει η Έντμοντς, απλά είπαν, δεν θα ανεχτούμε ξένες δυνάμεις να διενεργούν πραξικοπήματα μέσα στη χώρα μας. Ο James σημειώνει ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να τα κάνει αυτά. Δεν πρόκειται να διώξει τους Αμερικανούς, δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το ΝΑΤΟ, εάν είχε σκοπό να τα κάνει αυτά θα τα είχε κάνει έως τώρα. Ο κόσμος όμως μπορεί, σημειώνει η Έντμοντς. Τι θα γίνει, ρωτά η Έντμοντς, αν εμφανιστούν 15 χιλιάδες άνθρωποι έξω από την αμερικάνικη Πρεσβεία; Θα αδειάσει από μόνη της και όλοι θα τρέχουν να σωθούν. Ίσως ήρθε η ώρα να πάνε ελικόπτερα και να αδειάσουν την Πρεσβεία από το προσωπικό της και από τους ανθρώπους της CIA που καθοδήγησαν αυτό το πραξικόπημα και να τους πετάξουν έξω από τη χώρα. Πολλοί πράκτορες της CIA και του Γκιουλέν βρίσκονται εντός της Τουρκίας.
* Η Έντμοντς προειδοποιεί τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία του Γκιουλέν. Πρόκειται για καταζητούμενο τρομοκράτη, λέει, ο οποίος, ανάμεσα σε όλα, εκπαιδεύει και τρομοκράτες είτε για την Τσετσενία, είτε για την Αλ-Κάϊντα στα Βαλκάνια, είτε για τη Συρία που πάνε τώρα. Η επιχείρηση GLADIO B ξεκίνησε το 1996 – 1997 επί Κλίντον και ο Φετουλάχ Γκιουλέν ήρθε στην Αμερική το 1997 υπό την προστασία του Κλίντον και της CIA.
* Σπύρος Σκούρας. Τα ιδρύματα της οικογένειας Κλίντον και τα ιδρύματα του Γκιουλέν συνεργάζονται ρίχνοντας χρήματα το ένα στο άλλο και αυτό είναι ένα παράδειγμα δύο δυναστειών που έχουν απλώσει τα χέρια τους παντού. Με κάνει να προβληματίζομαι, συνεχίζει ο Σπύρος Σκούρας, για την κατάσταση αυτής της χώρας, όταν αυτή η γυναίκα [η Κλίντον] κατεβαίνει και στις εκλογές για Πρόεδρος, το ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεράνω του νόμου. Συνεργάζονται [Οικογ. Κλίντον – Γκιουλέν] και τα ιδρύματά τους προσπαθούν να επηρεάσουν την κατάσταση και σε άλλες χώρες χωρίς να λογαριάζουν τη γνώμη των κατοίκων τους. Θα πιέζουν συνέχεια για να κερδίζει η πολεμική βιομηχανία. Σε λίγο θα μας πουν ότι η ISIS βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα. Αυτό που θέλουν είναι να μπουν στη Συρία και θα συνεχίσουν να πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
* Σιμπέλ Έντμοντς. Είτε μας αρέσει ο Ερντογάν είτε όχι εκλέχθηκε από το λαό και η απόφαση του λαού πρέπει να είναι σεβαστή. Η στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και η ενημέρωση που δίνει είναι εχθρική απέναντι στον λαό της Τουρκίας. Εάν δεν κλείσουν οι αρμόδιοι τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ εντός της Τουρκίας, τότε θα πρέπει να αναλάβει ο λαός. Αυτές οι εγκαταστάσεις θεωρούνται ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ και πρέπει να κλείσουν. Να κλείσουν τα αμερικανικά προξενεία, να κλείσει η αμερικανική πρεσβεία, να κλείσουν οι δεξαμενές σκέψης. Τα think tanks είναι ένας άλλος χώρος που υποθάλπτει πράκτορες της CIA. Πολλοί πράκτορες της CIA ενεργούν μέσα από τα προξενεία, την αμερικανική πρεσβεία αλλά πολλοί ενεργούν και μέσω πολλών ΜΚΟ, ειδικά του Σόρος, στις οποίες εκδίδονται ειδικά διπλωματικά διαβατήρια για να διοχετεύουν πράκτορες της CIA μέσα στην Τουρκία.
Απομαγνητοφώνηση/μετάφραση, Φαίη/Αβέρωφ