Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ + ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ = ΤΣΙΡΚΟ




Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Μετά απο μια τετραετία ανακάλυψαν στο Λευκό Οίκο ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ευρωζώνη;
Τραγικό το συμπέρασμα που προκύπτει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι αναλυτές στις ΗΠΑ είναι “M”. Ούτε όμως μπορώ να πιστέψω ότι “M” είναι και οι ευρωπαίοι αναλυτές. Kατά τη γνώμη μου το τί θα συνέβαινε στην Ελλάδα αναμενόταν απο χρόνια και προετοιμάσθηκε κατάλληλα. 
Απο το Σεπτέμβρη του 2014 και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας ήξεραν. Το έχω ξανασυζητήσει αυτό σε πολύ παλαιό άρθρο. Τότε που πετάγατε όλοι βότσαλα στη παραλία και τώρα όμως το ίδιο κάνετε. Δεν έχετε γίνει εξυπνότεροι…
Ο Πλανητάρχης ξεχνάει και αυτός τις δύο απαγορευμένες λέξεις…
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαπλοκή σε διεθνές επίπεδο. Ανάπτυξη χωρίς αύξηση της παραγωγής και χωρίς φορολόγηση όλων δεν γίνεται. Φορολόγηση των μη εχόντων και μη φορολόγηση των αρχόντων δεν μπορεί να υπάρχει πλέον. 
Συμφωνημένη η χρεοκοπία; Όχι καλέ…
Σας έχω ξαναπεί ότι μια χρεοκοπία ή μια έξοδο απο την ευρωζώνη πρέπει να τα βλέπετε σαν μια ενδιάμεση στάση. Η ουσία είναι οι δύο απαγορευμένες λέξεις που προανέφερα ότι και να γίνει. Αυτές για τις οποίες δεν σας μιλούν και αν ποτέ μιλήσουν θα βάλουν δικούς τους να τις απαντήσουν για να ευτελήσουν το θέμα.
Τα Ταμεία είναι άδεια. Συντάξεις θα έχετε στο μέλλον; Αποκλείεται.  Μια ανάσα στη καλύτερη περίπτωση και μετά τα ίδια. Αυτοί οι τύποι που κυβερνούν εκπροσωπούν κάποιους. Υπάρχει μάχη συμφερόντων και τους Έλληνες πολίτες δεν τους εκπροσωπεί κανείς.
Χρεοκοπία OXI αλλά “τροφική δηλητηρίαση της οικονομίας” NAI. Ότι συμφέρει τον καθένα. 
Η αναγνώριση ή όχι κάποιων μη αποπληρωμών σαν επιλεκτική χρεοκοπία ή όχι δεν έχει να κάνει με την ουσία. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και πάλι για τρίτη φορά. Έχει να κάνει με τις συμφωνίες και τις αντιπαλότητες μεταξύ των δανειστών. 
Η Standard & Poors ας πούμε “εξηγεί” στους “φίλους” του Τσίπρα ότι μια μη αποπληρωμή δανείων δεν σημαίνει απαραίτητα αποπληρωμή CDS... Εσείς βέβαια τα καταλάβατε αλλοιώς. Δεν με εντυπωσιάζει το γεγονός αυτό ούτε και οι πρόσφατες δηλώσεις του Λευκού Οίκου. Στη κουταμάρα η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες καινοτομίες… Μεγάλα μυαλά…