Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΒΟΜΒΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;





Ο γνωστός εικονικός χρήστης του Τwitter στην Τουρκία με το ψευδώνυμο Fuat Avni, που με τις αποκαλύψεις του έχει ''τρελάνει'' τον Ερντογάν και το σύστημά του στην κυβέρνηση και το κράτος, ξαναχτύπησε με αποκάλυψη για σχέδιο προβοκάτσιας.

 Τώρα ο διαδικτυακός χρήστης γράφει ότι υπάρχουν σχέδια για έκρηξη βόμβας σε συγκέντρωση του «Διαβόλου» και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ που ίδρυσε και ελέγχει ο Ερντογάν, βρίσκεται σε επαφή με ομάδα στο ΚCK, το κόμμα-ομπρέλα της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, προκειμένου να πυροδοτήσει νέες εντάσεις ώστε στις επικείμενες εκλογές να πέσει το ποσοστό του προοδευτικού και φιλοκουρδικού κόμματος HDP κάτω από το εκλογικό όριο και να ωφεληθεί έτσι ο Ερντογάν που θέλει παντοκρατορία για να κάνει αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.

Ως γνωστόν το HDP πήρε στις πρόσφατες εκλογες 13,5% περνώντας το όριο 10% και έτσι το κυβερνόν κόμμα δεν κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία που ήθελε ο Ερντογαν. Πάντως γκάλοπ δείχνουν ότι το HDP κρατά την δύναμή του - σε αντίθεση με το  ΑΚΡ που έχει κάμψη.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε τις προάλλες η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet νέα δημοσκόπηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων Gezici δίνει 39,3% στο ΑΚΡ, 28,1% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλδημοκρατικό, CHP, 16,8% στο εθνικιστικό ΜΗΡ και 13,5% στο HDP. Σύμφωνα με την έρευνα,  η στήριξη προς το ΑΚΡ έχει μειωθεί κατά 1,6 μονάδες από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα  καταγγέλλει ότι η αστυνομία συνέλαβε τους εργαζόμενους της εταιρείας δημοσκοπήσεων με το σκεπτικό ότι «διενεργούσαν παράνομη δημοσκόπηση» για να τους αφήσει λίγο αργότερα με την προτροπή να ...σταματήσουν να εργάζονται για την συγκεκριμένη εταιρεία!