Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ KYΡΙΟΥ DRAGHI ΦΤΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ - link

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ KYΡΙΟΥ DRAGHI ΦΤΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΟΜΩΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΔΡΑΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατόπιν προσφυγής Γερμανών πολιτών κατά της ΕΚΤ και της απόφασης αυτής να επαναγοράσει μέρος των κρατικών ομολόγων χωρών μελών της ΕΕ αποφάσισε πως δεν αντίκειται στις αρμοδιότητες άσκησης νομισματικής πολιτικής. Αυτό όμως που δεν ξέρανε οι Γερμανοί αλλά και δεν το καταθέσανε στο αρμόδιο δικαστήριο ήταν η πηγή των συγκεκριμένων κεφαλαίων που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ. 

Προφανώς δεν έπεσε στην αντίληψη τους πως η προσφορά χρήματος εκ μέρους της ΕΚΤ από το 2010 και εντεύθεν δεν έχει αυξηθεί ήτοι σημαίνει πως το εν λόγω χρήμα που διαθέτει για την αγορά των ομολόγων προέρχεται απο αδρανές χρήμα το οποίο λογιστικά θα έπρεπε ο κύριος draghi να διαγράψει και το επανεισάγει στην οικονομία ως εμπορικό παραβαίνοντας κάθε έννοια λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας. 


Ελπίζω πως κάποια στιγμή οι λαοί και οι πολιτικοί της Ευρώπης να αντιληφθούν το μέγεθος της απάτης και των εγκλημάτων που πράττουν οι τραπεζίτες με τις ευλογίες του κεντρικού τραπεζίτη.

Πάνος Λελιάτσος