Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η 22ΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ...ΑΪΝΣΤΑΙΝ





Η Sabrina Gonzalez Pasterski ήταν μόλις 14 ετών όταν πάτησε για πρώτη φορά στην πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ και οι καθηγητές της είχαν μείνει άναυδοι όταν έμαθαν ότι στα 13 της είχε φτιάξει ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος στην πίσω αυλή του σπιτιού της, στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Οχτώ χρόνια αργότερα, η 22χρονη απόφοιτη του MIT και κάτοχος Ph.d από το Χάρβαρντ θεωρείται μια ιδιοφυΐα με πολλούς να τη χρήζουν διάδοχο του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η όμορφη νεαρή με καταγωγή από την Κούβα, έχει ήδη δεχτεί να εργαστεί στο πλευρό του Jeff Bezos, ιδρυτή του Amazon.com, αλλά ενδιαφέρον για την πανέξυπνη φυσικό, έχει εκφράσει και η NASA.

Η  Pasterski μελετά της μαύρες τρύπες και τον χωροχρόνο και είναι ιδιαίτερα αποφασισμένη στο να εξηγήσει τη βαρύτητα μέσω της κβαντικής μηχανικής. Παρά το νεαρό την ηλικίας της, η 22χρονη δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- δεν διαθέτει λογαριασμούς σε Facebook, Linkeln ή Instagram- και δεν έχει στην κατοχή τους smartphone. Η μόνη της επαφή με το διαδίκτυο είναι η ιστοσελίδα της PhysicsGirl, τον οποίο φροντίζει να ανανεώνει τακτικά.

Η νεαρή, έχει βραβευτεί από ένα σωρό ιδρύματα, αποφοίτησε με το υψηλότερο σκορ από το MIT και σύμφωνα με την ίδια «η φυσική είναι αρκετά συναρπαστική…».