Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΤΟ «LOCK DOWN», ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. Η J.P.MORGAN ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ



Του Mac Slavo – 4/4/2016  

Μτφρ: Μ. Λιώκη  

 Τον περασμένο μήνα το  All News Pipeline προειδοποίησε ότι οι μεγάλες τράπεζες ετοιμάζονται να σφίξουν τα λουριά όλων των κατόχων αμερικανικών λογαριασμών με έναρξη από την 1η Απριλίου.  Φαίνεται πως το μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας μετρητών έχει ήδη ξεκινήσει. Η JP Morgan περιορίζει την ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ , επικαλούμενη ότι σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η εγκληματική δραστηριότητα. 

Η τράπεζα είπε, ότι δε φαίνεται να υπάρχει στη μέση κάποια απάτη . Αλλά, εν μέρει λόγω των αυξημένων κανονιστικών ελέγχων, οι τράπεζες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε μεγάλες μεταφορές μετρητών που θα μπορούσαν  να είναι ένα σημάδι ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή άλλου είδους  σκοτεινών δραστηριοτήτων. Συνήθως, η τράπεζα που εκδίδει την κάρτα  θέτει όρια στις αναλήψεις και όχι η τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ.  Η κίνηση της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ δεν επηρεάζει τους πελάτες της J.P. Morgan Chase, των οποίων οι μέγιστες ημερήσιες αναλήψεις καθορίζονται από τον τύπο του λογαριασμού του πελάτη. Η τράπεζα έχει αντιληφθεί ότι γίνονται αναλήψεις μεγάλων ποσών σε δολάρια , τόσο στα παλαιά όσο και στα νέα ΑΤΜ, δήλωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας Patricia Wexler. Η αλλαγή της J.P.Morgan Chase τον περασμένο μήνα, επηρέασε περίπου 18.000 ΑΤΜ σε εθνικό επίπεδο και ακολούθησε ένα ενδιάμεσο στάδιο νωρίτερα αυτή την χρονιά, που περιόριζε τη μεταφορά μετρητών από μη πελάτες στο ποσό των 1.000 δολαρίων ανά συναλλαγή. Η προηγούμενη αυτή κίνηση έλαβε χώρα ως μια προσωρινή λύση, καθώς η τράπεζα θα έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο λογισμικό της ώστε να επεκταθεί σταδιακά το αυστηρότερο ημερήσιο όριο αναλήψεων, είπε η κυρία Wexler. Πρόσθεσε ότι «η τράπεζα θεώρησε πως ήταν φρόνιμο να θέσει όρια στις αναλήψεις σε όλα τα ΑΤΜ μας», μετά την εξακρίβωση πως είχαν γίνει κάποιες μεγάλες αναλήψεις από μη πελάτες. 

Το 2015 είχαμε προειδοποιήσει τους αναγνώστες, να εκποιήσουν ορισμένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, επισημαίνοντας πως τραπεζικές δυσλειτουργίες και αυθαίρετες κρατήσεις θα άρχιζαν να επηρεάζουν όλο και περισσότερο τους καταθέτες. Κι ενώ η πρόσφατη κίνηση της J.P.Morgan Chase, δείχνει να επηρεάζει μόνο τους μη πελάτες, μία πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμβούλεψε του ταμίες των τραπεζών σε εθνικό επίπεδο να ελέγχουν τις μεταφορές μετρητών. Ύποπτη δραστηριότητα, η οποία βάσει του κυβερνητικού ορισμού μπορεί να είναι της τάξης ακόμα και 3000 δολαρίων, θα πρέπει να αναφέρεται στις νομικές αρχές και κάτω από τις υπάρχουσες κατευθυντήριες γραμμές της αστυνομίας, να γίνεται κατάσχεση αυτών των ποσών χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη: 

«Ενθαρρύνουμε τα θεσμικά όργανα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν περισσότερη δράση: συγκεκριμένα, να ειδοποιούν τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με το πρόβλημα, οι οποίες μπορεί να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τα κονδύλια, να ξεκινήσουν μία έρευνα ή να λάβουν άλλα προληπτικά μέτρα.» 

Μετά τις μαζικές διασώσεις(bailouts)  που απαιτήθηκαν προκειμένου να σωθεί το σύστημα μετά τη συντριβή του 2008, οι τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές συνεργάστηκαν για να εξασφαλιστεί,  ότι όλοι οι λογαριασμοί καταθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι πλέον ιδιοκτησία των καταθετών, αλλά μάλλον, των ιδίων των τραπεζών. 

 Όλα τα κεφάλαια των πελατών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον νόμιμη  ιδιοκτησία των JP Morgan, Goldman Sachs, BNYM, ή οποιασδήποτε μεγάλης τράπεζας είναι  αντισυμβαλλόμενη για τα δάνεια που το FCM ή ιδρύματα θεματοφύλακες συνάπτουν, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίου που είναι ιδιοκτησίας τους.

  Σε μία πρόσφατη συνέντευξη με εμπιστευτικές πληροφορίες, ο Jim Rickards, συζητά σχετικά με την πρόσφατη αυτή τάση και επισημαίνει πόσο ευπαθές είναι το τραπεζικό σύστημα απέναντι σ’ έναν πόλεμο μέσα στον κυβερνοχώρο ή σε μία βλάβη του ηλεκτρικού δικτύου, πέρα από τη δήμευση υπό μορφήν τραπεζικών bail-ins(πακέτα διάσωσης) ή ρητών κυβερνητικών κατασχέσεων. 


Υποσημείωση: από Μπένζαμιν Φούλφορντ 2/5/2016 (επισήμανση υποσημείωσης: Γ. Βουδούρης)



 Όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία, οι περισσότερες από τις μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ήδη ζόμπι, που υποστηρίζονται από τίποτα περισσότερο παρά από «μαγειρεμένα» βιβλία ή ψευδαισθήσεις που ονομάζονται «παράγωγα» τα οποία υπάρχουν μόνο μέσα σε τραπεζικούς υπερυπολογιστές.  Το γεγονός ότι η Goldman Sachs έχει βάλει μπρος  μια τράπεζα χαμηλόποσων συναλλαγών , με ελάχιστη κατάθεση  αυτή του ενός δολαρίου, καταδεικνύει πόσο απελπισμένοι είναι να πάρουν ζεστό χρήμα, λένε   αξιωματούχοι του Πενταγώνου . Οι ιδιοκτήτες της Federal Reserve Board εξακολουθούν, επίσης, να  προσπαθούν  να οργανώσουν ένα bail-in που είναι ένας ας πούμε «ευγενικός» τρόπος να κλέψει τα χρήματα των καταθετών της. Είναι αυτό που τρεις πρώην επικεφαλής της Fed, ο Paul Volcker, ο Alan Greenspan και ο Ben Bernanke συζήτησαν  με την τωρινή επικεφαλής Janet Yellen, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο Ομπάμα σε μια πρόσφατη συνάντηση στο κέντρο Rockefeller, σύμφωνα με πολλές πηγές.