Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΥΡΩ-ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ




Η αποχώρηση της αγγλίτσας από την «Ενωμένη» Ευρώπη, όπως γνωρίζετε, πυροδότησε -εκτός των άλλων, καί- πλήθος γελοιογραφιών.
Όμως, απ’ όλες αυτές, μία μου τράβηξε την προσοχή. Αυτή εδώ:


Με δεδομένο, τώρα, ότι η σημαία της «Ενωμένης» Ευρώπης απεικονίζει τα άστρα της Αποκάλυψης του Ιωάννη…
…μάλλον, καλύτερα ν’ αρχίσουμε απ’ την αρχή.

Το τί συμβολίζει (καί αν) η σημαία της «Ε»Ε, επισήμως (πιό επισήμως δεν γίνεται) δίδεται εδώ. (Με το επίσημο κείμενο συμφωνώ μόνο στο ότι ο αριθμός των άστρων δεν σχετίζεται με τον αριθμό των μελών της «Ε»Ε.) Όπου, όμως, κανείς δεν κάνει κουβέντα γιά Αποκάλυψη κτλ. Αυτά τα περί Αποκάλυψης οφείλονται σε δικές μου μνήμες από αρκετά παλιότερες ειδήσεις στα ΜΜΕ, όπου κάποιος «ευρωεπίσημος» (Ζισκάρ ντ’ Εσταίν; δεν θυμάμαι) εξηγούσε πως τα 12 άστρα αναφέρονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, επειδή η Ευρώπη κατά βάσιν είναι χριστιανική.
Σωστά, αλλά ο χριστιανισμός έχει αμέτρητα άλλα σημεία αναφοράς. Προς τί, λοιπόν, ειδικά η ανάμνηση του αρχικού Ηλιακού μας Συστήματος;
Κι όπως καταλαβαίνετε, υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, το πεφταστέρι της αγγλίτσας αναπαριστά τον Φαέθωνα. (Λιγάκι καλύτερος συμβολισμός εδώ, όπου υποδηλώνεται ότι ο Φαέθων άφησε πίσω του τους αστεροειδείς.)

Παρένθεση άκρως σοβαρή:
Η Αποκάλυψη, εκεί που περιγράφει το αστέρι που έπεσε καί τα δεινά που προκάλεσε στη Γή, μιλάει καθαρά γιά την έκρηξη του Φαέθωνα, δηλαδή γιά ένα γεγονός του (απωτάτου) παρελθόντος. Όθεν, στο σημείο αυτό ουδόλως μπορεί να χαρακτηριστεί «προφητική».
Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούμε να την αποκαλέσουμε «προειδοποιητική». Με την έννοια ότι, αν διαπράξουμε τις ίδιες ηλιθιότητες όπως οι Φαεθωνιανοί πρόγονοί μας, θ’ ανατιναχτεί -δίκην Φαέθονος- καί η Γή, καί θα ψάχνουμε ξανά άλλον πλανήτη να κατοικήσουμε. (Καί να διαπράξουμε εκ νέου καταστροφικές ηλιθιότητες – διότι, σύμφωνα καί με τον μέγιστο Μάρκο ντε Σάντ«…ο άνθρωπος παραμένει φαύλος και ξεκωλιάρης επί χιλιετίες», παρά τις κατά καιρούς θρησκείες παύλα ηθικές διδασκαλίες.) Βλέπετε, τα ίδια αίτια φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα. (Ο δε ορισμός της ηλιθιότητας είναι να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά, από τα ίδια αίτια.)
Το απώτατο παρελθόν, επομένως, είδε ο Ιωάννης, κι όχι το μέλλον – κι επ’ αυτού, δεν δέχομαι κουβέντα.
Τέλος παρένθεσης.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, η αγγλίτσα παραλληλίζεται με τον Φαέθωνα… Άρα, στη χριστιανική «Ενωμένη» Ευρώπη ταυτίζεται με τον Πεπτωκότα, τον Εωσφόρο, κτλ.
Πολύ ενδιαφέρον – καί δεν νομίζω πως ο σκιτσογράφος το συνέλαβε αυτό τυχαία.
Το θέμα είναι, όμως: γιατί ειδικά η αγγλίτσα να είναι ο Φαέθων; Καί τί συνεπάγεται αυτό;
Δεν γνωρίζω. Καί, δυστυχώς, ούτε μπορώ να φανταστώ. Δεν πάει κάπου το μυαλό μου.
Χρειάζεται σαφώς η βοήθεια του σεβαστού κοινού!

Με την ευκαιρία, μιά που πιάσαμε τους συμβολισμούς.
  • Η «Ενωμένη» Ευρώπη ξεκίνησε με έξι μέλη, την Πρωτοχρονιά του 1957. (Όλες οι πληροφορίες, από εδώ.)
  • Αυτά τα μέλη έγιναν εννέα, ακριβώς 16 χρόνια αργότερα.
Το 6 που γίνεται 9… παίζει λίγος Πυθαγορισμός καί λίγος κατοπτρισμός.
  • Άλλα οκτώ χρόνια μετά, η Ελλάδα γίνεται το 10 μέλος.
Καθαρά ήμασταν το κερασάκι στην τούρτα της Πυθαγόρειας Τετρακτύος. (Γι’ αυτό μας τρώνε τώρα. Λόλ!!!)
  • Την Πρωτοχρονιά του 1986 συμπληρώνεται η 12άδα των άστρων της Αποκαλύψεως με την Ισπανία καί την Πορτογαλία.
  • Την Πρωτοχρονιά του 1995, τα μέλη της «Ε»Ε γίνονται 15.
  • Την Πρωτομαγιά (!) του 2004, γίνονται 25.
  • Την Πρωτοχρονιά του 2007 προστίθενται άλλα δύο κράτη, καί φτάνουμε στα 27.
Εδώ, πολλά θα έλεγα γιά το 27, αλλά
  • την 1η Ιουλίου 2013, η Κροατία έγινε το 28ο μέλος – καί τελευταίο μέχρι στιγμής.
Όμως, εφ’ όσον αποχώρησε η αγγλίτσα, ξαναπέφτουμε στα 27. Άρα, όντως χωράει λίγη κουβέντα γιά τον αριθμό αυτόν, ειδικά αφού υπάρχουν κι άλλα κράτη-μέλη υποψήφια προς αποχώρηση.

Κατ’ αρχήν, το 27 είναι το 3 εις την τρίτην. Είναι, δηλαδή, ένας κύβος. (Ξανά ο Πυθαγόρας, ή μου φαίνεται; ) 27 είναι καί τα γράμματα του αλφαβήτου μας προ του 403 πΧ – τα οποία τότε περιορίστηκαν στα 24.
Προσωπικά, σε κάποια γωνία του μυαλού μου είχα μείνει σε 27 μέλη της «Ε»Ε (διότι η ένταξη της Κροατίας πέρασε στο «ντούκου»), οπότε οι πρώτες σκέψεις μου ήταν -αναλογικά με την αποκοπή των στίγμα / κόππα / σαμπί- γιά το ποιές άλλες 2 χώρες θ’ ακολουθήσουν αμέσως την αγγλίτσα.
Βέβαια, πριν αναφερθώ γραπτώς σε κάτι που δεν θυμάμαι, πάντα ανατρέχω στη βιβλιογραφία (διαδικτυακή ή έντυπη). Οπότε, ναί μεν οι σκέψεις μου δεν μπορούσαν να βασιστούν στα συνεπαγόμενα του 27 αμέσως, αλλά …μπορούν προσεχώς. Άρα, συνεχίζω την ανάλυση.
Επειδή, τώρα, σας είχα δείξει ότι τα 27 γράμματα είναι τα 12 ζώδια, σύν τα 12 αντίστοιχα «κυρίαρχα» άστρα τους, συν ο γαλαξίας, συν ο ουρανός, συν το όριο ανάμεσα στην Παρθένο καί τον Ζυγό, τότε καταλαβαίνετε πως οι επόμενες σκέψεις μου ήταν τί θα παίξει σε συμβολικό επίπεδο με αποχωρήσεις άλλων κρατών-«άστρων», ή κρατών-«ζωδίων», καί γιατί.
Με δεδομένο, πάλι, ότι τα δύο από τα 3 αποκοπέντα γράμματα αντιπροσωπεύουν τους δύο μη εισέτει επαν-ανακαλυφθέντες πλανήτες (Ήφαιστο καί Πάνα),καταλαβαίνετε τί θύελλα ερωτημάτων γεννιέται.
  • Κατ’ αρχήν, «αυτοί» τα ξέρουν αυτά περί Ελληνικού αλφαβήτου καί πλανητών; (Λογικά ναί, εφ’ όσον δεν αφήνουν τίποτε δημοσιευμένο ασκούπιστο. Κι εφ’ όσον τα έγραψα εγώ με το νί καί με το σίγμα.)
  • Αν τα ξέρουν, τα αποδέχονται; (Οι αλλεπάλληλες -ποδιτσικής προελεύσεως- γραπτές «αποκωδικοποιήσεις» του αλφαβήτου μας, δείχνουν πως όχι. Είτε δεν τους φτάνει το μυαλό να καταλάβουν, είτε -το πιθανώτερο- δεν θέλουν να παραδεχθούν δημοσίως ακόμη μία σφαλιάρα από την αρχαία Ελλάδα στα τηλεσκόπιά τους καί την «επιστήμη» τους.)
  • Αν τα ξέρουν καί τα αποδέχονται, θα στήσουν, άρα γε, τη θεατρική παράσταση των αποχωρήσεων άλλων κρατών από την «Ε»Ε με βάση κάποιο νοητικό σχήμα βασισμένο στο αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο; Καί ποιό;
Εδώ μπορεί να παίξει κάποιο σχήμα με βάση τα αρχικά των ονομάτων των προς αποχώρηση κρατών. (Μόνο που δεν έχουμε αρχικά από κόππα καί σαμπί. Αλλά, αν είναι να παίξει pattern, τότε θ’ ανατεθούν ρόλοι Ελληνικών γραμμάτων καί στα 27 κράτη.)
Τέλος, αν θυμηθούμε πως τα γράμματα αντιπροσωπεύουν καί ήχους…
…καί οι ήχοι ενδεχομένως παραλληλίζονται με την εξέλιξη των εγκεφαλικών κέντρων του ανθρώπου…
…η συνέχεια προοιωνίζεται πολύ, μα πολύ ενδιαφέρουσα!
Αναμένω.

Υγ: Εδώ μας κρυφοκοιτάζει κι ένα άλλο χοντρό θεματάκι. Το -όπως το ξέρουμε- Ελληνικό αλφάβητο ακόμη παλιότερα είχε κι άλλα γράμματα. Κι άλλους ήχους, που πιθανώτατα επιβίωσαν μέχρι την εποχή των Πελασγών. Είχε πχ το ε δασύ καί το υ δασύ.
Μάρτυρες περί αυτού είναι οι σκαλισμένοι χαρακτήρες σε όλη τη Γαλλική δυτική ακτογραμμή, καί στα σπήλαια της περιοχής, όπως της Γκλοζέλ. (Τους μετράνε από 38 έως 46, διότι δεν έχουν καταλήξει στο αν κάποιοι χαρακτήρες είναι παραλλαγές άλλων, ή ξεχωριστοί. Άλλοι, πάλι, μη αποδεχόμενοι Ελληνικά γράμματα σε χρονολογίες γύρω στο 45,000 με 40,000 πΧ, θεωρούν όλο το θέμα «απάτη» καί -νομίζουν πως- ξεμπερδεύουν.)
Αυτά τα παλιά ξεχασμένα γράμματα κι αυτοί οι παλιοί ξεχασμένοι ήχοι συναποτελούν τον Παλαιό Λόγο – που λέει καί μιά ψυχή. (Ναί, που θ’ αναστηθεί, κτλ κτλ.) Φυσικά, δεν μπορούν ν’ αντιπροσωπεύουν πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος (εφ’ όσον οι θέσεις είναι ήδη κατειλημμένες), εκτός αν αντιπροσωπεύουν άλλα άστρα: τους μεγάλους αστεροειδείς, ή κάποιους σημαντικούς απλανείς αστέρες. (Οπότε πάλι πάμε σε έτερο χοντρό θέμα: στην απόκρυφη Αστρολογία των αστεροειδών. Η οποία ναί, σωστά μαντέψατε, χρησιμοποιείται ευρέως απ’ «αυτούς» στον προγραμματισμό μελλοντικών γεγονότων.)
Καταλαβαίνετε πως αυτό το «θεματάκι» δεν θα μας απασχολούσε, αλλά ενδεχομένως η κυρά-Αγγέλα κι ο σακάτης να θέλουν να βρουν νέα κορόϊδα προς ένταξιν. Δεν απομένουν, βέβαια, καί τίποτε μεγάλα κράτη εις τας Ευρώπας. Ίσως καμιά Ανδόρρα καί κανένας Άγιος Μαρίνος. (Μικρά κράτη = αστεροειδείς;;;…)
Το θεωρώ απίθανο, αλλά είπαμε: έχει ξεσπάσει θύελλα σκέψεων μέσα στο πτωχό μου το μυαλό, που δε λέει να καταλαγιάσει! Καί θεώρησα καλό να τις καταγράψω.
Υγ 2: Επειδή αυτή την εποχή έχουμε το ποδοσφαιρικό Πανευρωπαϊκό Κύπελλο εθνικών ομάδων, κι έχουμε αποκλεισμούς (δηλαδή συμβολικώς ξανά αποχωρήσεις από την «Ε»Ε), πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον να ψάξει κανείς γιά κάποιο πιθανό νοητικό σχήμα, βάσει του οποίου αποκλείονται οι ομάδες.
Μά, θα μου πεις, ότι στα αθλήματα κερδίζει ο καλύτερος (ή κι ο τυχερώτερος) κτλ. Άρα, ποιό pattern ζητάς, ρέ Εργοδότη; Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό το γράφω, επειδή ακόμη καί τα αποτελέσματα τέτοιων διοργανώσεων μαγειρεύονται. (Καί να μη με συμπαθάει καθόλου ο κυρ-Πλατινί καί η Ουέφα του, οι ταγοί της μαϊμούδικης ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης της Γηραιάς Ηπείρου.)
Οπότε, άμα πιάσετε κανένα χοντρά εξώφθαλμο νοητικό σχήμα στις αποχωρήσεις, ρίξτε σύρμα, να το δούμε μαζί.
Διότι, μην ξεχνάτε καί το «Βραζιλία-Γερμανία 1-7». (Αυτό κι αν ήταν pattern!!!)