Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ 800% ΧΡΕΟΣ



“Θυμάμαι το Μάιο του 2008 ο Μπομπ Τράα, ο οποίος είχε σταλεί τότε από το ΔΝΤ να κάνει μια έκθεση για την ελληνική οικονομία είχε υπολογίσει ότι, το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους, της ελληνικής οικονομίας, ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ και τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός αν το δημοσίευε. Αλλά αυτή ήταν η πραγματικότητα και κάνανε πως δεν τη βλέπανε.

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, το 2008, όταν άρχισαν να φαίνονται τα σημάδια της κρίσης, το λεγόμενο αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ. Αυτό είναι ένα αφανές χρέος, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να προστεθεί στο κανονικό χρέος, το οποίο ήταν 120-130%” (πηγή).

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας είναι δυστυχώς η αδυναμία των ΜΜΕ να ενημερώσουν σωστά τους Πολίτες – γεγονός απόλυτα καταστροφικό για μία χώρα που έχει χρεοκοπήσει, αναζητώντας επί επτά χρόνια διέξοδο χωρίς επιτυχία. Ειδικά όσον αφορά την οικονομική ενημέρωση, θεωρούμε απαράδεκτη εκ μέρους των σημαντικών ΜΜΕ τη μη απασχόληση ενός τουλάχιστον οικονομολόγου – ο οποίος να μπορεί να κρίνει αντικειμενικά τις πληροφορίες, πριν ακόμη ανακοινωθούν. Φυσικά δεν εννοούμε τους οικονομικούς συντάκτες που συνήθως απασχολούν, αφού ως επί το πλείστον δεν διαθέτουν τις απαραίτητες σπουδές και γνώσεις.

Στα πλαίσια αυτά, δεν μπορεί να παρεξηγήσει κανείς όλους αυτούς που μετέδωσαν τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με έναν απόλυτα παραπλανητικό τρόπο – ενώ φυσικά δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του διοικητή, ο οποίος δεν μετέδωσε την παραπάνω πληροφορία λόγω άγνοιας, αλλά μάλλον για κάποιο σκοπό που ίσως εξυπηρετεί συμφέροντα.

Ειδικά επειδή το ΔΝΤ δεν απέκρυψε την έκθεση, όπως το παρακάλεσε ο διοικητής, αλλά την ανάρτησε κανονικά στην ιστοσελίδα του – από την οποία πληροφορούνται βέβαια οι αγορές, αλλά όχι οι Πολίτες. Επομένως ο «χαμός» που αναφέρει θα προερχόταν από τους Πολίτες – ενδεχομένως με αποτέλεσμα να μην καταλήξει τότε η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ.  

Σε σχέση τώρα με τη δήθεν «είδηση-βόμβα», εμείς έχουμε αναφερθεί ήδη από το 2013 στο θέμα – όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα βέβαια, αλλά για πολλές άλλες χώρες. Τότε είχαμε δημοσιεύσει το γράφημα που ακολουθεί, στο οποίο φαίνονται τα επίσημα (explicit), καθώς επίσης τα αφανή (implicit) χρέη διαφόρων κρατών, ως ποσοστά επί του ΑΕΠ το 2012 – όπου ως επίσημο θεωρείται το δημόσιο χρέος, ενώ ως ανεπίσημο ή αφανές οι υποχρεώσεις των συστημάτων συνταξιοδότησης και υγείας, έως το 2060.   

Στο παράδειγμα της Ελλάδας, το 2012 το επίσημο χρέος της ήταν στο 157% του ΑΕΠ, το αφανές στο 475% του ΑΕΠ, οπότε το συνολικό στο 632% του ΑΕΠ – ενώ της Μ. Βρετανίας στο 640% του ΑΕΠ, της Ισπανίας στο 672%, της Κύπρου στο 879%, του Λουξεμβούργου στο 1.184% και της Ιρλανδίας στο 1.268% του ΑΕΠ (πηγή). Επομένως, η Ελλάδα δεν ήταν ούτε το 2012 σε χειρότερη θέση όσον αφορά το συγκεκριμένο μέγεθος – το οποίο έχει σχέση με τις κοινωνικές παροχές του δημοσίου, οι οποίες ευρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο της παγκόσμιας ελίτ.

Επειδή όμως το επίσημο δημόσιο χρέος μαζί με το αφανές δεν έφτανε ποτέ στο 800% που ανάφερε ο εντιμότατος διοικητής, ο οποίος μάλλον υπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό, θα πρέπει να έχει συνυπολογίσει το ιδιωτικό χρέος – το οποίο όμως είναι σε πολλά άλλα κράτη, όπως η Ολλανδία, η Σουηδία, η Δανία κλπ. κατά πολύ υψηλότερο από το ελληνικό.
Πρόκειται λοιπόν για την απόλυτη παραπληροφόρηση των Ελλήνων, για την τρομοκράτηση τους καλύτερα, με στόχο τη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας τους, καθώς επίσης τη μετατροπή τους σε αποικία της Γερμανίας – αφού διαφορετικά αδυνατούμε να το εξηγήσουμε.